Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 2,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

kuky969 Napsal:
-------------------------------------------------------
> Zdravím
> zaoberá sa tu niekto obchodovaním na základe
> volume-spread analýzy ,analýze supply and demand
> v trhu (Wyckoff) ???

Zdravim

Obavam se ze ne, toto tema tu nikdy probirano nebylo. Ale pokud mate nejake zkusenosti s touto analyzou, nebojte se podelit. Treba me osobne by to zajimalo.

Odesláno

Zdravím Kuky.
Problematika VSB - WRB analýzy je velice zajímavá. Nedávno jsem se jí začal zabývat, ale popravdě je celá tato cesta ještě přede mnou. Zatím se potýkám se základy a při obchodování využívám jen naprosté minimum (např. se snažím sledovat kde se jak účastní trhu Smart Money, kde nakupují/prodávají do protipohybu atd. Když jsem v trhu a objeví se svíčka s velkým volume a případně malý tělem a delším fousem, tak zpozorním, případně jdu ven a podobně. Jsem zastáncem spíše kombinace VSA s WRB, tedy s využitím i hodnoty Open a svíčkových grafů, neboť si myslím, že klasická VSA, tak jak ji presentuje Tradeguider je o některé zajímavé informace ochuzena. Nejsem tudíž ani zastáncem Rangebarů, kde veškerá informace plynoucí ze spreadu svíček mizí a pohled (cena - spread - volume) plošším (tedy se omezuje hlavně na formace v grafu). Ale jak říkám. Ještě je dlouhá cesta přede mnou a tak z VSA používám zatím jen střípky (obchoduji jiný systém) a VSA studuji k tomu, abych lépe pochopil trh. Pokud by jsi chtěl VSA dlouhodoběji rozebírat, založ samostatné vlákno, třeba se najde více zájemců o diskusi.

Odesláno

tak mam dnes rano dalsi screen 4 obchody oznacil som kruzkami, aby to bolo zrejme. musim sa priznat ze prve tri obchody boli trochu o pocite. na signal som necakal do konca, lebo vyssi TF hovoril jasne. tak som to vzal za najlepsiu cenu aku som dostal Down, Down, Up, Up = lose , win, win, win

7278

Odesláno

Zdravím
v krátkosti
VSA- považujem to taktiež za formu price action.Absolútnym základom je učenie pána Wyckoffa z 20-30 rokov minulého storočia ktoré platí do dnes a bude platiť navždy.Základný princíp vychádza z jednoduchej myšlienky ktorá platí pre každý trh. Cenu ovplivňuje výška supply a demand. Zároveň uplatňuje princíp akumulácie a distribúcie v trhu a myšlienky že veľký môžu predávať len vtedy ak im niekto ( verejnosť) zabezpečí likviditu aby svojimi predajmi neobrátili cenu proti sebe a naopak.Používa sa vyhodnotenie kombinácie spreadu baru (čiže pohybu ceny za určitú rovnakú časovú jednotku), volume baru,close baru (prípadne ako píše Břonda candle ) práve k posúdeniu v ktorých okamihoch supply "zožrala " demand a naopak . Bohužiaľ nič k tomu v češtine som nenašiel a pravdepodobne ani neexistuje tak preto je to málo známe v našich krajoch. Je to absolútne iný pohľad na trhy . Myslím si (môj názor) že je to jedna z foriem ktorou obchodujú profíci, prípadne starý obchodníci ktorí majú v klasickom grafe len volume ,prípadne SR úrovne a trend linky . Žiadne range bary a podobne "výdobytky" modernej doby. Na jednom diskusnom servri je niekoľko tisíc príspevková diskusia k tejto téme (angličtina) a taktiež Tradeguider ma k tomu free knihu (aj software ale za 2500 $).google pomože. Venujem sa tomu asi pol roka ,čiže nováčik, a pravdu povediac nie je to celkom jednoduché, subjektívne,a chce to strašne veľa sreen time. Zo začiatku som to chcel po týždni zahodiť ale dnes som rád že som vydržal a už mam svoj "holy grail" :) .V diskusii tu na finančníka neprispievam a ani veľmi neplánujem ale je aj iné riešenie (len či ho tu môžem napísať ??).

Odesláno

Airmike >> hezky zobchodované :) co jsem tak koukal na trendfollowing zalíbil se mi mi jeden pattern, docela slušně to vychází - 123 do trendu po crossnutí 0 na CCI. Jen se tam furt peru s RRR :)

Odesláno

Čau Kuky, Břondo , vzhledem k tomu, že volume hojně používám k určení "tržní nálady" a svého času jsem obchodoval čistě jen dle volume , tak mě tohle téma extrémě zajímá. Budu rád, když šupneš sem nějaký odkaz. popř. Břonda kdyby vložil něco k přečtení o VSA, VSB. - ať si nemusím všechno vymýšlet a testovat sám - je to celkem "finančně náročný" -)).
PETr

Odesláno

Tak ako piše jadvig ,Bronda dal do moj prvy obchod aj server kde je k tomu strasne vela informacii. Kniha je len jedna : Master the markets od T. Williams ta je free na nete (google). Osobne si myslim ze na spominanom servry je dobre zacat Wyckoffom kedze cela volume spread analyza vychadza z jeho ucenia a tak pokracovat VSA. Ale pozor je to beh na dlhu trat a osobne ja som sa musel dva krat postavit na start kedze na prvykrat sa mi to po par dnoch prestalo pacit.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...