Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tento týden jsem uzavíral také první testovací pozice na strategii Butterfly. Jednalo se o zcela první pokus, tedy zatím po 1-2 opcích a pouze 3 tituly (původně jsem měl v plánu 4, ale poslední mně "utekl"). Závěr: SBUX - otevřeno za 1.10 (2 pozice), uzavřeno za 3.0, zisk 1.80 CMA - otevřeno za 1.65, uzavřeno za 3.50, zisk 1.85 ADM - otevřeno za 1.15, trh "ujel", takže inkasovaná ztráta = celé zaplacené premium Celkové zhodnocení tohoto testovacího mini-portfolia +64% za měsíc. Při této strategii je velmi důležitý výběr podkladového aktiva, celkově se jedná o strategii zcela nevhodnou pro trendující trhy. Pro další měsíc otevírám širší portfolio.

5024

5025

Odesláno

Dobrý den,

hodnoty podkladu při otevření jsem si bohužel nepoznamenal, ale stačí se případně podívat dle data otevření na pžiložených screenshotech, je tam i přesná hodina a minuta - tj. dle toho lze zpětně určit přesnou cenu při otevírání.

• 4 months later...
  • 1 month later...
Odesláno

Zdravím,

chtěl bych se jen ujistit, jestli jsem správně pochopil princip této strategie. Jestli tomu správně rozumím tak stežejní je, aby se cena podkladu udržela v rozmezí dvou nakoupených opcí, které slouží vlastně jako takový SL na řízení rizika a případný profit plyne z prémia obdrženého za prodané opce (těch by měl být vždy dvojnásobek než těch nakoupených). Čekám tedy do expirace obchodovaného kontraktu a doufám, že cena se udrží v takto definovaném rozmezí. Pochopil jsem to správně resp. jsem alespoň na správné cestě nebo úplně mimo? Budu moc vděčný všem, kteří by mne vyvedli z případného omylu a stručně princip této strategie vysvětlili. Stejně tak i těm, kteří by doplnili něco důležitého co mi ušlo.

Předem moc díky za jakékoliv reakce,

Ondra

• Vytvořit...