Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Má někdo reálné zkušenosti s OptionStation od TradeStation? Zajímlo by mě porovnání s thinkorswim - kvalita analytických nástrojů, kvalita dat atd. - osobní zkušenost. Vzhledem k nemožnosti otevřít účet u thinkorswim pro Čechy tu zazněla jako alternativa InteractiveBrokers. Přidá někdo osobní zkušenosti od dalších brokerů s platformou porovnatelnou s thinkorswim?

• Odpovědí 417
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dobrý deň,

Tak budem sa snažiť vám to nejako rozobrať, poprípade povedať ako to funguje u mna,

TOS(Thinkorswim): takže u TOS mám poplatky 1,25$ za 1 opciu tj za kondor platím 5$ vačšinov ich nechávam expirovať tj neplatím žiadne out poplatky, ale znova by to bolo dalších 5$ close, u TOS sa neplatia žiadne poplatky za dáta, neplatia sa poplatky za modify alebo cancel príkazu, tj. poplatky sú all inclusive.

IB(Interactive Brokers): kedže u IB neobchodujem opcie presné poplatky vám nepoviem, ale viem že sa tam pohybujú na 1$ bežný zákazníci za opciu tj 4$ za kondor, znova ked ich necháte expirovať neplatíte nič naviac, ale keby ich bolo treba zatvoriť tak dalšie 4$ + u IB sa platí každý cancel a modify príkaz ktorý je poslaný na burzu teda 0,12$ dolárov za príkaz + u IB sa platia aj dáta, niektoré trhy majú spravené tak, že nemusíte nič platiť pokiaľ spravíte nejaký objem penazí v ich prospech teda 30$ na comisiach.

Osobne mám obidvoch brokerov, každého na niečo iné, ale keby si mám vybrat brokera na opcie určite TOS aj keď v dnešnej dobe sa u nich nedá otvoriť acc.

Odesláno

to mis:

me zacatecnicke zkusenosti jsou, ze v TOS si vse prohlednu a pripravim (konkretne podle delty najdu hodnoty put a call opci na dane delte) a pak dany spread natukam do IB.

Zkusenosti jsou zatim (s 1 kondorem), ze si uctuje za kondora USD4 (je tam fee=0.7, minimum je 1 USD), pokud jsem poslal prikaz a menil limit hodnotu, tak za to nic neuctovali. Vzhledem k tomu, ze opce obchodujeme pozicne a jsou "pomale", tak mi moc nevadi, ze mi to trva minutu to natukat - vyber kterou opci atd., load a spol. mi trva mnohem mnohem dele ...
Jedine, nad cim se trochu zamyslim, je ze v TOS mam 20 minut zpozdena data ... tak si rikam ze to taky nevadi, holt je to jako bych prisel o 20 minut pozdeji ...
To je moje zkusenost.

petemm

Odesláno

Taky nemám z problémů s otevřením live účtu u TOS radost. Psali mi, že je to kvůli nějakým předpisům - nenapsali, jestli na jejich straně nebo ČR. Ale přijde mi divné, že Poláci můžou a my a třeba Britové a Maďaři ne. A prý v 2010 změna asi nebude.
Takže hledám alternativu - zkusil jsem IB, ale chci opce na futures (komodity) a těch moc nenabízejí, Saxo má jen opce na forexové páry a to jen na blízké aktuální ceně. Žádný bezpečnější kondor se tam nedá udělat. Pak je pár brokerů, kteří nabízejí opce jen na akcie, ale to nechci. Zkoušel jsem i PFG, ale demo na opce jsem moc nezvládnul. Takže kdybyste měl někdo tip na brokera na opce na komodity, tak mi moc pomůžete. Díky

Odesláno

to: blaze-ma
Ja osobne si myslim ze ti kteri s nami za TOS komunikuji ohledne otevreni uctu z CR taky nemaj zadne presne informace kdy by mohlo byt znovu spristupneno otevirani uctu z Cr protoze jsem s nemi komunikoval nekolikrat a nekteri tvrdi ze je to pouze docasne a jini zase ze je to natrvalo.

Odesláno

Přeji dobrý den,

to blaze-ma: A na jaké komodity chcete obchodovat opce ? Nestačí Vám opce na příslušné ETF ?

Např. pro zlato ticker GLD, pro stříbro SLV, ropu USO, ...

Pokud budete chtít obchodovat společně futures+opce, pak je asi nutné mít k dispozici přímo opce na příslušnou komoditu, ale - jak jsem pochopil z Vašeho příspěvku (zatím nemáte žádný účet) - pro začátek (asi) zcela postačí opce na příslušné ETF.

Jako na možnou alternativu k IB (TOS) se podívejte na tradestation.com nebo zecco.com.

S pozdravem kbtm

Odesláno

Díky za rady. Kouknu na to. Ale zatím to vypadá, že i u Tradestation budou nějaké problémy :

Exceptions
For the following European countries, please use the U.S. numbers:
Bulgaria, Cyprus, Czech Republic, Iceland, Latvia, Liechtenstein, Lithuania,
Luxembourg, Malta, Norway, Slovakia and Slovenia.

Odesláno

blaze-ma Napsal:
-------------------------------------------------------
>...opce na ETF jsou řešení, ale prémie jsou oproti opcím přímo na komodity několikrát nižší.

To je fajn, aspoň ztráty budou několikrát nižší...

;)

• 2 týdny později...
Odesláno

Má někdo reálné zkušenosti s e-Option? Kvalita dat atd. - osobní zkušenost.
($3 per option trade a $0,1 per option contract)

Zároveň prosím o realén zkušenosti s OptionStation od TradeStation.

mis

• Vytvořit...