Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 95
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

radime, většina z nás je časově vytížených, ale i tak věřím, že si snad každý najde pár minutek denně, pokud se chce věnovat tradingu tak musí investovat čas, jinak to nelze. Myslím, že mluvím za většinu z nás kdo ještě v tradingu nejsou full-time a chodí do práce že takřka nemají žádný volný čas. Zvládá se to sice těžce, ale jde to..jde to hlavně kvůli motivaci, že pak budeme pracovat pár hodin (možná minut) denně :)

Odesláno

to Remarque:
zcela souhlasím, proto je třeba zaměřit se pouze na určitý systém a ten testovat poctivě než na více systému a ani jeden neotestovat pořádně.

pokud tedy někdo testy prováděl nebo reálně obchoduje a chce se podělit o svou úspěšnost...

• 2 týdny později...
Odesláno

to remarque: papertrading je extremne dulezity v tom mas pravdu, ovsem troufam si podotknout ze i u indikatoru je nutny vice papertrading, pokud je faze backtestu hotova a strategicke zaklady fcni. Ja sam osobne jsem zacal WCCI a postupem casu jsem zjistil ze musim prejit na price graf, pak PA a spolu s zakladem WCCI(tedy jestli se tomu tak da rikat) mi to dava slusne vysledky. Bylo samozrejme nutne WCCI upravit dle sebe, jinac se jedna o mechanicky system a ten neni fcni. Je to tzv. krasna veta omylana vsude na forech, proste vemte to co chcete ale pracujte na tom tak dlouho dokud to nedava slusny edge. Jde totiz o to ze jsem si napr. podle myslel ja ciste obchodovani PA je ziskovejsi, coz jsem take vyzkousel po roce a pul s edge WCCI jsem zacal testovat nadhernou logickou strategii od Anekdoten na jednom nejmenovanem foru. Je to krasny ciste logicky system s robusnim zakladem, ovsem co jsem nahle zjistil,aby zacal perfektne pracovat pro mne, bylo by nutne mu venovat alespon pul roku az rok na paperu. Coz jsi jako pracujici a FT trader nemohu dovolit :) Tak doufam ze jsem timto prizpevkem pomohl. Chtel bych podotknout ze nejedu live,ale asi jen pres rok a pul paper na WCCI. Nemam tedy zkusenosti s live,ale nerekl bych ze nasledny prechod je tezky pokud mate strategii dostatecne prizpusobenou a "promakany" MM. To jsem se rozepsal ty brdo :)) tak koncim. Dekuji. Jirka

Odesláno

Pouze zopakuju co zde na finančníku už zaznělo od úspěšných traderů několikrát a to je fakt, že nezáleží co obchodujete, ale je potřeba na dané věci makat tak dlouho, dokud on indikátor nebo PA atd. nezačne pracovat pro Vás. Jak začně člověk skákat ze systému na systém jenom proto, že někdo jiný s tím vydělavá, tak to dle mého názoru vede do začarovaného kruhu. Není špatné si vyzkoušet na začátku pár věcí a ta o které si myslím, že je pro mě pohodlná, tak té se chytit a tvrdě na ní makat.
Neberte to prosím jako dogma, je to pouze názor jednoho jedince z velkého počtu lidí.
BTW: Ať se daří. (tu)

• 4 months later...
Odesláno

taky trošku přidám chtěla bych poděkovat Ouklend za založení tohoto vlákna, taky Malcikk a Paveln tyto příspěvky musím říct mně otevřeli oči do teď jsem zoufale pročítala diskusi v domění že narazím na příspěvěk který mně povede a řekne co mám dělat. v tom zoufalém hledání jsem si ani nestačila uvědomit že třeba nemusím najít to co hledám a taky že i kdybych to našla asi by mně to nepomohlo. proto ještě jednou děkuji už nebudu hledat instatní návody. A taky myslím že už jsem našla sice né to co jsem chtěla ale spíš to co jsem potřebovala.
jitka

• 1 month later...
Odesláno

k:

návodů je tu spousta. stačí si jen vybrat, co ti nejvíce bude vyhovovat. to zjistíš pouze tak, že si to sama vyzkoušíš a nedáš na výsledky ostatních.

každému vyhovuje něco jiného a každý s něčím jiným dosahuje jiných výsledků. v každém případě máš pravdu, když píšeš, že nebudeš hledat instantní návody. funkční instantní návody totiž nejsou. je jen spousta doporučení a spousta zaručených rad, které ti ale mohou přinést úspěch stejně jako neúspěch.

Odesláno

Každý si musí najít svoji vlastní cestu a způsob jak obchodovat, tak aby se způsob obchodování stal součástí daného člověka. Pokud si půjčíte metody WCCI, Joe Rosse a další, nejen že jste pozadu vůči autorům i půlce světa, která tyto metody zná, ale i vůči sobě, protože tyto pravidla a případné modifikace nikdy nebudou pouze Vaše a budete o nich pochybovat. Obecně známými způsoby obchodování se pravděpodobně nedostanete do horních 5%! Hledejte tam, kde jiní nehledají, tam o čem nikdo nemluví.

Odesláno

to Dynk,
sice asi chápu kam míříte, ale zase neni moc času na to, objevovat kolo :) myslím, že neni od věci se inspirovat tím, co jiní už našli, ale rozhodně kompletní převzetí daného systému nepovede ke stejným výsledkům, jako u autora, proto je nesmyslné chtít autorovo equity křívku.

Současně si myslím, že třeba obecně známé způsoby obchodování, jako S/R úrovně, cenové patterny atd ... fungují hezkou řádku let a stále na nich umí vydělávat další a další tradeři

v daném kontextu mám vždy na mysli větu, co napsal Elder v jedné ze svých knih: když se opětovně potkávám se svými žáky, na školicích kempech a oni mi poví, že si vzali můj systém a předelali ho k obrazu svému, tak vím, že jsou na velmi dobré cestě stát se úspěšnými a profitabilními obchodníky ... omlouvám se, ale na doslovnou citaci nemám paměť :)

určitě souhlasím s Vaším tvrzením "Každý si musí najít svoji vlastní cestu a způsob jak obchodovat, tak aby se způsob obchodování stal součástí daného člověka."

M.

Odesláno

To mira_k,

no nezmyselne chciet autorovu equity by bolo az vtedy, ked je dokazane, ze sytem fakt zaraba alebo zarabal peniaze. Dokonca v milionoch dolarov ako Williams, Elder, Woodies CCI. Od nich myslim equity ziadat netreba. Ak sa chces vsak ucit system, ktory nie je prevereny a nie su dokazy ziskovosti (aspon nejake), tak je to asi tak, ako napisal Elder "Ked sa chces bavit o sexe, tak nemozes ist za Fararom, pretoze nema ziadne prakticke skusenosti. Ak ano, tak sa treba otocit na päte a ist dalej" (tiez neviem presnu citaciu, ale tak nejak to bolo formulovane v jeho knihe.). Nemyslim tym samozrejme 4 mesiace krasneho equity. Tiez nie je samozrejme vhodne zverejnovat vsetky obchody, ako tiez napisal Elder " To je ako by som vas pozval do spalne pri sexualnom uspokojovani".
Tiez nejaky znami obchodnik napisal "nedoporucujem ucit sa od ludi, ktori chodia na burzu metrom"
Pekne a mozno vtipne citacie, ale zaroven je nutne sa nad tam zamysliet.

Mam presedene stovky hodin nad backtestami svojich obchodnych systemov, precitane vsetky knihy v cestine (vdaka Petrovi a Tomasovi). Tradingu sa venujem denne 6-10 hodin, nakolko mozem svoju firmu riadit od pocitaca. Ak postavis svoj obchodny system na niektorych trhoch napr. na S/R urovniach, tak ti profici budu odpalovat stop loss, pretoze vedia, kde asi amateri nakupuju alebo maju umiestneny SL (prikladom moze byt DAX).

Osobne by som sa ucil od obchodnika, ktory ma dokazy ziskovosti z obchodovania! Osobne si ale myslim, ze strategiu treba neustale updatovat a prisposobovat trhom.

Pitr77

Odesláno

to pitr77,
no to je právě ten problém ... cizi equity je ti k ničemu ... typicky Woodies ... systém je známý, x-krát prezentovaný, ale přesto si na něj vylámalo zuby spousty a spousty obchodníku ...

me je jedno, jak s cim kdo vydelava, me zajíma muj ucet ... nikdy by mi nenapadlo chtít po někom jeho equity, btw stejně bych ji neveril ... me zajima, jak system sedi me a jak roste muj ucet, toť vše (tu) to je pro mne důkaz ziskovosti systému

ad S/R ... nevidim důvod, proč by neměl fungovat systém založený na S/R urovnich, stejně jako na DB/DT ... nemyslis, ze S/R funguji prave proto, že je tolik lidi pouziva ... ? navíc zakreslení S/R je tolik způsobů ...

porad jsem nepochopil z Tvých příspěvků, jak poznáš, že "důkaz" o ziskovosti OS je pravý nebo fake ... ale to jedno, každý má svůj systém učení se .... (tu)

M.

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...