Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 40
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

Ahoj,
dik za clanek, vlastne jsem primo doufal ze neco na toto tema zde padne, po recenzich na filmy typu WTBDWK, nebo The Secret. Zajimalo me jak na tohle tema nahlizite z "dalky", protoze jsem oba vyse zminene filmy videl a popravde receno me do jiste miry zklamaly a The Secret me dokonce chvilemi privadel k silenstvi (zvlast kdyz si tam vzali tu pani, co mela rakovinu, myslela pozitivne a pak ji nemela, aneb bud myslite pozitivne, nebo nosite cosmodisk :) ).

Jinak me napadlo sem dat mensi ukazku (trivialni) toho, jak muze byt nase mysl podvedena, smysly oklamany a stopy zameteny. To jen k tomu brainwashingu (na ktery zacinam byt silne alergicky posledni dobou).
www.youtube.com/watch?v=voAntzB7EwE

Na tema pozitivni uvazovani by to asi bylo na hodiny a hodiny debat bez nejakeho praktictejsiho zaveru, takze uz nebudu plytvat dal mistem ani casem tech, co tohle ctou ;)

Preju pekny den,noc, nebo odpoledne, pokud prave obedvate.

Sn3h

Odesláno

Prezentovaný názor se shoduje s mým osobním.

Pokud člověk například přemýšlí o tom, že chce peníze, že je bohatý, tak má možnost si to v hlavě předrátovat. Tam jsou ty (a teď jsem opět zapoměl na správný název), které se víc spojují u toho, co považujeme za důležité nebo s čím máme spojen silný pocit či zážitek a pokud se takto vnitřně přesvědčíme o tom, že budeme bohatí, tak na téma peněz začneme být citlivější (nás to přece zajímá, chceme být bohatí) a tím pádem spíše odhalíme příležitost, jak je získat.

Díval jsem se na film The Secret a ona schopnost se k něčemu přesvědčit (například teď myslím pozitivně, nějaký můj osobní cíl se mi podaří dosáhnout) má smysl, i kdyby to nakrásně vůbec nefungovalo, protože se přinejmenším cítíme líp a to není málo. K otázkám funkčnosti je můj názor stejný jako v článku - funguje to, když tomu pomůžete, nefunguje to, když na to spoléháte a nic pro svůj cíl neuděláte.

Odbočka: Tohle je můj první příspěvek na stránkách Finančník.cz a musím vám (Tomáš a Petr) poděkovat za výborný server. Nejenom, že jste o penězích (= o tom, jak se mít v životě lépe, peníze a finanční svoboda k tomu taky patří) a jste pozitivní (já moc nechápu některé jiné servery, které si říkají, že jsou o penězích, a při tom jsou o zmiňovaném zvyšování stresu svých čtenářů neustálou prezentací všudypřítomného zdražování apod.), ale velmi se mi líbí místní články o psychologii. Taky místní fórum se mi zdá, že má výbornou úroveň v porovnání s tím, co je vidět na jiných serverech v ČR, i takových, kde by člověk očekával, že diskuse bude o něčem. Ještě jednou moc díky.

Odesláno

Ahoj,
pekny clanek, ktery nuti premyslet.
Ja bych se ale pozitivnim myslenim moc nezbyval. Nechapejte mne spatne. Myslim, ze mnohem dulezitejsi je TVORENI. Tvorit v kladnem slova smyslu. Kdyz chci tvorit, musim uvazovat jinak a pokladat si otazky ve tvaru JAK?. Tvoreni mi privodi take emoci silneho zajmu. A jen si predstavte jakou mame naladu, kdyz se o veci uprimne a opravdu zajimame. Myslim, ze dulezite je tvorit (nekdo to muze nazyvat tvrde pracovat :) ).
Vsimnete si, ze se da take tvorit v destruktivnim smeru. Takovy lide mohou mit take radost z destrukce, protoze musi premyslet JAK to NEJLEPE znicit. Napr. stary dum misto ktereho ma stat novy.

Tomas napsal: "V daný okamžik zpracovává mozek informace každého z nich trochu jinak, neboť to, co má mozek aktuálně zpracovávat a vnímat vychází z příkazu toho, na co právě myslíme a o čem právě přemýšlíme."
Z mojich zkusenosti, bych s touto myslenkou bych sel jeste dale. Myslim si, ze KAZDY clovek se snazi delat veci nejlepe jak umi. Vim, zni to divne. Kdyz to prirovnam k pocitaci - nekdo jsme zastarale 486 (a makame co to da a presto na vic nemame, ale jedeme na plny pecky) a nekdo je novy intel a ma sirsi kontext i moznosti. To ale neznamena, ze to "telo" 486 neni mozne upgradovat. ;)

Preji hezky den.

Odesláno

Neni to tak davno co mne napadlo jedno srovnani. Pro mnohe jiste provokativni :). Souvysi s myslenim a s tim co (kdo)vubec jsme.
Zkuste se mnou srovnat auto a lidske telo.

Auto Lidske telo
- zakone pojisteni - zdravotni pojisteni
- havarijni pojisteni - zivotni pojisteni
- vraky jsou na vrakovisti - hrbitovy
- lze udelat tuning - telo lze tunit take (napr. zvetsit prsa)
- stare soucastky nahradit novymi - transplantace organu
- potrebuje palivo (nektere naftu jine plyn) - take pouzivaji ruzne druhy paliva (vegetariani.....)
pojdme dal:
Auto lze koupit a prodat - s lidskymi teli se take obchodovalo a nekde stale obchoduje.
Auto lze pujcit - lidska tela se take pujcuji (kolikrat byl zamestnanec byl "pujcen" na jine pracoviste?).
Jiste by se dalo toho najit jeste vice.

Vim, ze auto je z ruznych materialu a telo z zive tkane. Ale.......kdo auto a telo ridi? ;)

A jak to souvisi s pozitivnim myslenim? Urcite tim, ze jen kazdeho "JA" rozhoduje jaky zivot kolem sebe si vyTVORIME a jakou za to vezmeme odpovednost. :) Pri tom je uplne jedno jaky dopravni prostredek si zvolime. :D

Odesláno

negativne myslenie nedovedie nikoho k dusevnej pohode a tym padom vsetko co budeme robit bude zcasti nejakym sposobom zle,

pozitivne myslenie nie je naivne myslenie pretoze k nemu mozeme pripocitat opatrnost a mozu ist ruka v ruke a razom ma clovek dobry pocit a dojem ze zije a robi veci spravne.

ked myslime pozitivne aj negativne veci ktore sa cas od casu nutne objavia nie su zrazu az tak negativne a razom sa otvaraju nove riesenia.

lovu bankoviek zdar

Odesláno

snehulak,
presne tyhle videa mi jako kouzelnikovi vadi. prozrazovani veci grrrr. i kdyz je fakt, ze jeho videa, jsou tak easy k prohlednuti, ze tyhle triky se pouzivaji jen na vecircich.

Odesláno

Hezky den a diky za clanek. Nezbyva mi nez souhlasit. Pohled na uplne stejnou vec (udalost) u dvou lidi muze byt naprosto odlisny... A v okamziku kdy uz ta vec neni videt (zajdu za roh) zustane v hlave pocit, myslenka, napad,... pozitivni nebo negativni. To uz je podle kazdeho z nas.
------------------
Sam se sebou uz problem v teto oblasti nemam - zabyval jsem se jednim vychodnim duchovnim smerem. Co mi ale vadi jsou negativni lide, ktere musim potkavat at chci nebo ne - v obchodech, na uradech a hlavne v praci (stale jeste chodim do "normalni" prace). Pritom uprostred Evropy se zije vyborne, lide netrpi hlady, sezenou pitnou vodu "na kazdem rohu" a muzou planovat svou budoucnost.
-------------------
Proto doporucuju setkavat se s lidma, kteri "mysli pozitivne" a maji radost ze zivota. Muzou vas nakazit. :-)
Pavel

P.S.: Take chvalim vybornou uroven zdejsich diskuzi na foru. Mam pocit, ze lide tady jsou pozitivnejsi nez prumer spolecnosti. :-)

Odesláno

Ahoj Tomáši

“.Neobjektivní média se snaží dělat vše pro to, aby vám pomohli k pocitu celkového vzteku (ano, děkujme médiím za to, jak skvěle přispívají k celkové náladě národa), bulváry budou volit titulky, které budou váš vztek ještě umocňovat a vaše myšlenky začnou žít po několik dnů pouze tím, jak hrozné zdražování je a jak je to k vzteku. Váš mozek tedy nyní dostává z vašich myšlenek informaci, že se chcete vztekat nad tím, jak hrozné je zdražení a bude dělat vše pro to, aby vám promítal tu část reality, která bude tyto skutečnosti podporovat. Váš mozek vám dává pouze to, co sami chcete.

Na druhou stranu řekněme, že budete, jako například já, zcela tuto aktuální hysterii národa ignorovat a budete se raději soustředit na příležitosti, kde vydělat další peníze (zvlášť když se zdražuje, tak budou potřeba). V mém případě jsou to teď převážně opční obchody, takže zatímco mozek mnohých podvědomě scanuje bulvární titulky o zdražování za účelem produkce více vzteku, můj mozek se snaží scanovat informace o tom, jak vydělat více na opčním obchodování. Můj mozek se mně snaží promítat ty informace, které mám ve svých myšlenkách a tak se přiznám, že pro tuto svou realitu jsem úplně zapomněl vnímat co kolik stojí když jdu nakupovat a vlastně ani nemám pocit, že by někde něco zdražovalo. Spíše mám pocit, že letos v tradingu vydělám zase o něco více peněz, neboť zkrátka a dobře to je realita, kterou si ve svém mozku snažím vytvářet a tím pádem i dávám instrukce svému mozku k tomu, jakou část komplexní reality se má snažit do mé mysli promítat. Žiji tedy zjevně v jiné realitě, než řada dalších.´´

Tak to si snad musel napsat u nás doma. Přesně taková diskuse probíhala u nás doma při kávě v souvislosti s poplatky ve zdravotnictví. Několik dní nato se potvrdil můj názor(že asi bude třeba,místo bědování zvednout zadky a jít vydělat víc peněz ,abycom zůstali na stejné životní urovni jaké jsme),bylo třeba odvézt dědu se srdeční slabostí do nemocnice.
Najednou nikdo nepřemýšlel o tom jestli se bude platit 30Kč/90Kč/nebo nic ,ani o 60Kč za pobyt v nemocnici.
Zkrátka musíme se přizpůsobit a dění pozitivně ovlivnit a ne jen mlátit prázdnou slámu.
(tu)
Petr

Odesláno

911:

no mně jako nekouzelníkovi (avšak velkému fandovi tohoto umění a experimentátorovi-amatérovi :) přišlo, že tohle se ani kouzlem nazývat nedalo, neboť v reálu je to jaksi neproveditelné :)
Jinak narazit na video, kde jsou triky předvedeny včetně oněch "fíglů" jsou pro začátečníky nepostradatelné. Jak jinak se s kouzlením dá začít? Málokdo dokáže hned ze začátku vymýšlet vlastní kouzla

Odesláno

merqury,

no na strankach toho cloveka jsou dalsi triky, ktere jsou jiz vysvetleny. a tohle prevlikani barev, jde o princip ktery se pouziva casto, jen si to lide neuvedomuji. pokud chces zacit, kup si zakladni knizku jak na karetni triky, neco se nauc, premyslej a velmi , velmi trenuj. pak zajdi do nejakeho klubu nebo se prihlas do ceskeho magickeho svazu. ale to uz jsme trochu OT :-)

Odesláno

Jedna mudra japonska veta, ktora riesi pesimizmus vs optimizmus:
Aby si dosiahol to, co chces, najprv musis uverit, ze je to mozne. Ak sam neveris, ze dosiahnes svoj ciel, mozes sa akokolvek snazit, ale pochopitelne ho nikdy nedosiahnes.

Cize optimista si ma davat realnejsie ciele - aspon take, aby sam veril, ze ich zvladne. A pesimista tiez musi najprv uverit v to co chce, lebo chciet a neverit si tiez nikam nevedie.

Odesláno

Uspesni ludia prirovnavaju ludsky mozog k pode(pude) - je mu vlastne jedno co do neho zasejete on Vam to v skutocnosti prinavrati spat, ked zasejete plevel vrati plevel, ked zasejete obilie vrati obilie. Krmte mozog negativami a dostanete negativa, krmte mozog pozitivami a dostanete pozitiva.

Tomas to velmi pekne vystihol vo svojom prispevku.

Daniel.

Odesláno

Je to po prvé, čo vstupujem do diskusie, ale nedá mi, než reagovať. Musím sa priznať, že samého začiatku, čo som sa po prvý raz dostal do kontaktu s Finančníkom, som uchvátený prístupom ako moderátorov resp autorov tejto skupiny, tak aj názorom každého tradera, ktorého príspevky som mal možnosť doteraz čítať ( zahŕňam do toho aj svetových traderov napr. L. Williamsa ). V každom jednom článku som cítil v prvom rade určitú pokoru ako dôležitú vlastnosť vo vzťahu k obchodovaniu - nemyslím tým slepú poslušnosť, ale skôr postoj, ktorý nereprezentuje nejakého majstra sveta, ale skôr rozumného, opatrného a chápavého tradera - človeka. Priznám sa, že určite som sa nenarodil ako absolútny optimista a spočiatku som bol skôr veľmi opatrný pesimista. Vďaka mojej manželke sa mi podarilo výrazne preklopiť na opačnú stranu a verím, že som na najlepšej ceste stať sa síce opatrným a premýšľajúcim, ale optimistom. Myslím, že s názormi Tomáša v jeho článku súhlasím bez výhrad. Mám skúsenosť ( myslím, že ich už mám celkom dosť veľa , veď mám vyše 50 ), že to, aký postoj človek zajíma voči svojmu okoliu, akú energiu vyžaruje, jednoznačne formuje celé jeho okolie a tým aj dianie okolo neho. Preto ani jedna oblasť života nebude fungovať na inom princípe. Prajem každému, aby dokázal takýto postoj k životu zaujať a určite bude za toto bohato odmenený ( a to nemám na mysli len peniaze resp. trading. )

Odesláno

Zdravím. Nedávno mi jeden známý povídal vtip, ale já se nakonec místo smíchu zamýšlel. Tak nějak si s nadsázkou představuji "Pravda je někde uprostřed"

Jaký je rozdíl mezi optimistou, pesimistou a realistou?
Optimista se učí angličtinu.
Pesimista se učí arabštinu.
A realista? Ten sedí doma na pr...i a čistí kalašnikov!!!

• Vytvořit...