Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

NLA já zde interpretuji jen svůj názor na tuto knihu, protože v obchodníém světě se pohybuji již devět let a zhruba poznám, která kniha je vhodná a která ne. Pokud píšete, že vám přinesla lepší pohled na trhy tak je to vaše plus. Jak vlastně víte, že většina obchodníků má špatný obchodní systém a neumějí ho obchodovat? Není to jen odraz vašeho vnitřního světa? Mimochodem jaký máte letos obchodní profit vy?

Odesláno

je to ale velmi jednoducha anglictina. pokud nevladnes ani"hello" tak se slovnikem to das dohromady. ta kniha je fakt dobra. necekej ale zadny navody nebo neco podobneho. je potreba se "zamyslet"

Odesláno

Zdravím,
kdo se rozhodujete o koupi knihy, za sebe Vám ji doporučuji.

Koupil jsem ji náhodou, zašel jsem do oblíbeného knihkupectví na Václaváku, našel ji v regálu, začetl se.... a po půl hodině mi bylo jasné, že bude v knihovně zaujímat významnější místo....
Po detailech o Niderhofferovi jsem později zapátral na Wikipedii.
Doufám, že napíše ještě něco z pozdějšího období svého života.

Příjemný den,
Pavel

Odesláno

Já osobně knihu koupil asi tak před měsíce. S přestávkama ji čtu a podle mě je dost zajímavá. Je to v podstatě kniha o strategii uvažování a to hodně vychází z toho odkud člověk vzešel. Mnoho lidí si to neuvědomuje, ale ve skutečnosti nedokáží uvažovat mimo rámec vlastních názorů utvořených rodinou a okolím. Tranding je dle mě jenom o tom jaký jsem já sám a proto autor rozepisuje tak obšírně svůj osobní život. Myslím že to je kniha na mim.dvojí přečtení. A zvláště je zajímavá v kontextu autorových výsledků, na které zde upozornil Tomáš.

Odesláno

To Joachim.....

s tým zacyklením asi máš pravdu... skúšam aplikovať williamsova pozorování.. a zisťujem.. že fungujú.. aj v iných trhoch.. len tie nechutné veľké SL-ky.. sa mi nepáči.... a máš pravdu.. .. treba niekedy aj hlavu vyvetrať.. najmä dnes po 8 hodinách- backtestovania.. už som total offf..

• 2 years later...
Odesláno

Moc knih jsem zatím jako začátečník nepřečetl. Na tuto knihu jsem narazil, když jsem si půjčoval všechno co v MSVK mají :) Něco na té knize je, ale odložím ji a vrátím se k ní tak po 2 až 3 letech aktivního tradingu. Ostřílený ochodník v ní určitě najde kus sebe a taky možné inspiraci. Určitě je zajímavá a není to jen suchý "technický výklad". Je to pěkný popis života velkého obchodníka od kterého se může řada lidí lecos naučit.

• Vytvořit...