Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Diskuze k článku: Začínáme s opcemi (9): od teorie k praktickému obchodování – výpisy opcí

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 44
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobrý deň,

super článok. Môže mi niekto napísať, čo sa stane, ak trh dosiahne ešte pred expiráciou opcie 153, ale potom klesne a v deň expirácie bude cena pod 152?
Aká je výška zablokovaného marginu pri výpisoch? Ja viem, že u každého brokera je iná, ale nejaké konkrétne príklady by mi fakt pomohly. Napríklad ako je to u IB. Alebo mi napíšte, ako si to môžem zistiť sám.

Ďakujem
Ondro

Odesláno

falco:
odpovim aspon na prvni cast otazky: existuji dva zakladni druhy opci - americke a evropske. Americke se muzou uplatnit kdykoliv, evropske pouze v den expirace. Takze pokud u americke cena vyskoci lehce nad 152, muze byt teoreticky uplatnena, ale v praxi se to moc nedeje, protoze opce ma jeste nejakou casovou hodnotu (takze bys dostal v podstate penize zadarmo)...

Jelda

Odesláno

Tomáši,
koukám na ten výhodný spraed co máte v článku a potřeboval bych si potvrdit správnost Vašich údajů. Mě vychází VŽDY tenhle typ krytých výpisů s negativním RRR. Podotýkám že se koukám na komoditní SP500 (dec.07)a jeho mini variantu a předpokládám, že by to mělo být hodně podobné s Vámi uváděným SPY.
Historická data SPY a opcí na tento trh nemám.
Můžete mě to co píšete v článku o prémiích Vámi zvolených opcí potvrdit???
Díky a z Brna zdraví

PETr

Odesláno

PET,

komoditní S&P jsem nikdy nezkoušel, vždy pouze SPY. Mohu potvrdit, že premium 0.60-0.65 je v SPY naprosto realistické (t.j u vertikálního spreadu ATM/ITM, jak popisováno v článku).

Odesláno

Tomáši díky, sebekriticky musím říct, že mě neleze do hlavy proč je ten SPY (Prémia) tak diametrálně rozdílný.
Každopádně si to budu muset pozjišťovat, páč by byla hloupost toho nevyužít -)))

PETr

Odesláno

Hermane,
nemám historická data opcí SPY, ale mám hist. data komoditních indexů.

Příklad dnes uvažovaný vert. speadv trhu "E-MINI S&P 500 December 2007 Options":
Data z Bachart.com:

výpis CALL 1480 za 1537,50$ (pomíjím rozpětí ASK/BID)
nákup CALL 1500 za 1050,- $ (pomíjím rozpětí ASK/BID)

Přiteče na účet 487,5 $ s rizikem 1000$ -487,5 = 512.5 (1 bodík = 50$)

RRR hodně přibližně 1:1 .

Můžete někdo sem šupnout podobný spead v SPY? Ať v tom mám jasno?

Díky PETr

Odesláno

to PET

v decembri expiruju 3 rozne druhy opcii na SPX (weeklys,monthlys,quarterlys) . Pozrel som vsetky,ale u ziadnych sa mi cena nezhodduje s tou,co udavas ty .Teda trochu sa priblizuju k dnesnym weeklys,ale tam zase neexistuje strike 1500, ale 1505 :-))

herman

Odesláno

to PET

nejak to neviem zeditovat,tak doplnim.U ATM opcii je ten rozdiel v cenach opcii zvlast u takych pohybov podkladu ako bol vcera dost velky,ak nie su zaznamenane v rovnakom case.Najlepsie by bolo keby si si stiahol demo TOS,kde vidis uz cenu vertikalneho spredu. Podla neho napr. tebou udavny vertikal 148/150 by bolo na SPY mozne zrealizovat za cca 110 USD

herman

• Vytvořit...