Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dobrý den
CHtěl bych se zeptat
Ve sloupci B:B zapisuji datum ručně (1.1.2012) A ve sloupci C:C mám vzorec který mi vyhazuje dny v týdnu(pondělí,úterý...) a o něco dál mám tabulku kde chci aby se mi tyto dny ze sloupce C:C započítávaly a dál vyhodnocovaly (počet win obchodů,loss obchodů,win%....atd.v jednotlivých dnech).
ALE.... vzorce v tabulce fungují jen když zapíšu ve sloupci C:C dny ručně !!!!(není tam žádný vzorec).

jde to nějak obejít aby se v tabulce vyhodnocovaly i dny které mi vyhazuje vzorec ????

Přeji krásný den..

Odesláno

to Balian:
buď přiložte vzorový excel, který bude obsahovat těchto pár sloupců nebo alespoň vypište vzorce, které používáte.
Takto se těžko hledá chyba, ale není důvod, aby to nefungovalo.

Odesláno

Jen ještě dodám abych vás nemátl

že původně psaný sloupec C:C...středa..atd.je ve skutečnosti sloupec D14:D314
A hodnoty jednotlivých obchodú mám ve sloupci V14:V314

A tabulku mám na jiném listu.

Omlouvám se za zmatky...původně jsem to psal jako příklad...(ty sloupce)

Odesláno

máte chybu ve vzorci; není potřeba násobit jedničkou, pokud máte 2 podmínky a neoddělujte středníkem

chcete, aby obě podmínky fungovaly současně - logické A - toto docílíte násobením podmínek *
pokud požadujete logické nebo, tak použijete součet + a uzávorkujete, jak potřebujete

počet win obchodů ve středu:
=SOUČIN.SKALÁRNÍ((D4:D6="středa")*(V4:V6>0))

- zde obě podmínky vrací buď pravda / nepravda a součin značí, že musí platit současně a fce skalární součin potom sčítá výslednou pravdivostní hodnotu

den týdne; PL -> výsledek podmínky na jednom řádku
středa; 50 -> 1*1= 1
středa; -30 -> 1*0 =0
úterý; 50 -> 0*1=0
suma = 1 a to je pořet ziskových obchodů ve středu

suma win obchodů ve středu:
=SOUČIN.SKALÁRNÍ((D4:D6="středa")*(V4:V6>0)*V4:V6)
- pokud vynecháte podmínku ve vzorci, tak bere hodnotu buňky (ne logickou) - zde je navíc oproti minulému vzorci přidán sloupec zisků/ztrát a dostanete tak sumu zisků ve středu

vzorec je pro vyhodnocení na jedem list; název listu DENIK! si do vzorce doplňte podle svého sešitu

Odesláno

Balian Napsal:
-------------------------------------------------------
> Potřeboval bych poradit jak spočítat celkovou
> vydělanou částku pro jednotlivé patterny
>
> Tak teda:
> -Ve sloupci A:A mám poskládané patterny tak jak
> jsem vstupoval do obchodů (0/v;2v;0/100)
> -A ve sloupci B:B mám zisky i ztráty tak jak jsem
> postupně obchodoval
>
> no a já bych chtěl aby se mi do tabulky
> zapisovala celková částka jednotlivých
> patternů..nějak takto:
>
> 0/v 800
> 2v 600
> 0/100 200

bez pomocných sloupců mohou vypadat vzorce takto:
- suma 0/v
=SOUČIN.SKALÁRNÍ((A:A="0/v")*B:B)
- počet 0/v
=SOUČIN.SKALÁRNÍ((A:A="0/v")*1)

analogicky pro ostatní patterny a můžete přidávat další podmínky - dny v týdny, jen ziskové, ztrátové, ...

Odesláno

to Balian:

pro přehlednost ve vzorcích, hlavně když máte několik podmínek, zvažte používání pojmenovaných oblastí:

=SOUČIN.SKALÁRNÍ((patern="0/v")*(dentydne="středa"))

mě na orientaci přijde přehlednější než:

=SOUČIN.SKALÁRNÍ((Denik!A10:A12="0/v")*(Denik!B10:B12="středa")

Odesláno

AHOJ

to jadvig

nevím proč ale tento vzorec pro win obchodů ve středu mi nezabral

stále mám stejný problém...

do sloupce C:C zadávám ručně datum..třeba 1.1.2012
a ve sloupci D:D mám tenhle vzorec který mi vrací dny v týdnu(středa;čtvrtek..atd.)

=KDYŽ(C14="";"";C14)

a k tomu mám z pásu karet v záložce.. Domů/formát čísla, nastaven formát.. vlastní.. kde jsem zadal .....dddd.

nemůže být i tohle ten problém??

Protože když vzorec ze sloupce D:D odstraním a dny píši ručně ten vzorec dole funguje.
ale to mi fungovalo i u toho mého starého vzorce.

Přeji krásný den...

Odesláno

to Balian:

ano chyba je ve vašem vzorci ve sloupci D:D

sloupec D:D Vám nevrací dny v týdnu, ale zase celé datum, takže vzorec nemůže fungovat. Vlastní formát slouží jen pro jiné zobrazení data.

Do sloupce D:D musíte použít vzorec

=DENTÝDNE(C4;2)

- tento vzorec Vám datum převede na den v týdnu a potom s tím dále pracovat. Vzorec Vám dá pořadové číslo dne v týdnu (pozor na správný typ) - ikdyž zde zase použijete vlastní formát čísla pro textové zobrazení dne v týdnu, v dalších vzorcích musíte používat číselné označení (1-7) dnů v týdnu.

vzorec potom bude vypadat takto:
=SOUČIN.SKALÁRNÍ((D4:D6=3)*(V4:V6>0))

Pokud chcete používat pro dny v týdnu text a ne čísla, tak ten text musí být v buňce zapsán - ne jen zobrazen přes vlastní formát čísla. - číselnou hodnotu dne v týdnu nejlépe převedete na text přes fci index, abyste nemusel používat několik vnořených podmínek když

Váš zápis pro skalární součin je méně přehledný a problém by nastal pokud by některé podmínky neplatily současně, ale byla mezi nimi logická hodnota nebo - proto jsem poslal jiný zápis.

Odesláno

DOBRÝ DEN
můžu mít ještě jeden dotaz....už jsem tu nechtěl ani psát protože si připadám jako v soukromém vláknu
a jako břídil....ale nedá mi to...

Jde z backtestu vytáhnout P/L za jednotlivé týdny???

ve sloupci C:C mám zapsané dny (4.1.2012;5.1.2012....)
ve sloupci D:D mám zapsané jednotlivé dny formou čísel (1;2;3....) které mi dává vzorec =DENTÝDNE(C14;2)
A ve sloupci V:V mám P/L (profit/loss)

Jde mi o vytvoření tabulky (týdení cíle) do které by se mi zapisovl zisk po týdnech
A potom bych s těmito daty dál pracoval.

Přeji krásný den.

Odesláno

to Balian:

jsou 2 možnosti:

1) vypíšete si datum začátku a konce každého týdne a toto potom zahrnete do podmínky ve skalárním součinu:

....(C:C > počáteční datum daného týdne)*(C:C
2) použijete fci. WEEKNUM a dále to bude stejné jak pro DENTÝDNE - do skalárního součinu zahrnete jen příslušný týden, který vás zajímá
- u této fce. si projděte nápovědu ať zjistíte, co přesně vrací a kdy může nastat chyba (nepoužívá Evropskou normu)

zkuste více používat google a nápovědu excelu - zrovna zde se nabízelo, když už jste v předchozím použil fci. DENTÝDNE, že podobná fce. bude i pro týdny v roce - aplikace je potom úplně stejná jako v předchozím případě

ať se daří

• Vytvořit...