Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Potreboval by som poradiť, ako dosiahnuť, aby mi excel vypočítal z prvých dvoch stĺpcov tretí sĺpec /obraty trendu/. Prvé dva sĺpce mi určujú trend. Prvý stĺpec a hodnota 1 znamená buy, 0 znamená, že sa zatiaľ nemení smer trendu, -1 je pre sell. Zatiaľ to robím zdĺhavo ručne... Otázka znie, ako stanoviť podmienky, aby som z prvých dvoch stĺpcov mal výsledok ako v treťom stĺpci ako na obrázku ? Vopreď ďakujem.

7133

• Odpovědí 905
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Naprosto trivialni pomoci funkce IF!
Zamerne nenapisu vzorecek protoze se da krasne vyhledat pouziti a vysvetleni funkci v napovede! Vrele doporucuji investovat chvilku a prijit na to sam!

Odesláno

onlyx:

Nejdříve slovně hezky systémově - podle toho obrázku to vidím asi takhle:
Aby ve sloupci H tj. obraty trendu byla v nějakém řádku 1, tak musí být splněna podmínka, která říká: na odpovídajícím řádku ve sloupci F musí být 1 a zároveň na odpovídajícím řádku ve slupci G musí být "" tj. nic ergo prázdná buňka (z obrázku to nejde poznat, ale předpokládám že je to prázdná buňka - jestli je to mezera tak si ve vzorci "" nahraď " ") a zároveň o řádek výše ve slupci F musí být nic a zároveń o řádek výše ve sloupci G musí být -1.

Aby byla ve sloupci H na nějakém řádku -1, musí být splněna podmínka že platí: na stejném řádku ve sloupci F je nic a zároveň na stejném řádku ve sloupci H je -1 a zároveň o řádek výše ve sloupci G je 1 a zároveň o řádek výše ve sloupci G je nic.

V jiných případech je ve sloupci H nic

Vzorec jde udělat různým způsobem kombinací funkce když() a logických funkcí např. funkce a(), ale to co odpovídá výše uvedenému popisu je vzorec s vnořenými funkcemi, který např. pro řádek č. 12 v českém excelu vypadá takhle:

=KDYŽ(A(I12=1;J12="";J11=-1;I11="");1;KDYŽ(A(I12="";J12=-1;I11=1;J11="");-1;""))

Samozřejmě vzorec budeš dávat až od druhého řádku dat, protože u prvního řádku by o řádek výše byly místo očekávaných hodnot 0, 1, -1 tvoje texty "buy" a "sell"

To vyžlucení si udělej podmíněným formátovaním.

Snad je ti to trochu více jasné, kdyby ne tak se klidně zeptej.

Sage

Odesláno

onlyx:

v tom vzorci samozřejmě I bude u tebe F a J bude u tebe G. Já jsem ten vzorec zkopíroval z mého Excelu a tam jsem to měl v jiných sloupcích a zapomněl jsem to v předchozím příspěvku přepsat aby to odpovídalo tvému obrázku a mým kecům.
Sage

Odesláno

japapatramtara: nejsem expert na excel, ale mně teda v českém excelu IF rozhodně nefunguje, takovou funkci nezná a hodí chybu #Název?. Možná existuje nějaký tool který umožní používat funkce z nelokalizovaného EN excelu i v lokalizovaném CZ, ale defaultně to opravdu nefunguje. Ta lokalizace je brutus, protože polovina funkcí se jmenuje stejně jako v EN a polovina se jmenuje česky a někdy je český název dost nešťastně zvolen. Docela by mě zajímalo jak se IF jmenuje v SK verzi - asi Keď, protože List je u nich Hárok :S

Odesláno

to by me skutecne zajimalo, co jsme klukum z M$ udelali, ze i nasi braťa to maji jako lidi. Hold musime mit vzdycky neco extra. Jeste, ze nedostali do ruky Visual Basicovske scripty, to by se rovnou cesky excel mohl jmenovat Karel3D, nebo Baltík :D

Odesláno

To je věc názoru, spousta lidí, kteří neovládají angličtinu jsou rádi, že mají v Excelu ty názvy funkcí přeložené. Naopak jim zase vadí, že nejsou přeložené všechny.

Odesláno

Mozna trochu offtopic, ale chci tu napsat par vet ohledne mych zkusenosti s Excelem 2007. Prechazel jsem na nej z 2003 a liboval jsem si jak jsem si polepsil. Jak jsem se ale vyvijel jako trader, tak se vyvijel muj denik a Excel 2007 s pribyvajicim daty zacinal byt neuveritelne pomaly (na core duo 2,6GHZ, 4 GB ram). Zacal jsem hledat na internetu a zjistil, ze soudruzi z MS nekde udelali chyby. Nakonec jsem se vratil zpet k 2003 kde mi vse beha pekne rychle, vypocty, scrollovani apod.

Zaver, ne vzdy si upgradem polepsite, hlavne pokud ani poradne nevyuzijete funkce, ktere nova verze nabizi :)

Odesláno

mam s excelem 2007 vyborne zkusenosti, mam denik na asi 8 listu o velikosti skoro 50 MB, nektere listu az do FQ slupce..na 2.3 4MB RAM jede vybore! Jestli soudruzi nemaji nekde jiny problem s pocitacem :) vir(casto nejaky trojan) nebo 30 aplikaci spustenych vedle excelu atd atd...rici ze excel 2007 je pomaly muze byt tedy velice neobjektivni...

Odesláno

mám 15MB backest a otevírám ho střídavě v excelu 2000 a 2007, v 2007 je načítání a ukládání asi 2x pomalejší ale předpokládám že je to kvůli kompatibilitě s 2000, kdybych to uložil ve formátu 2007 bylo by to rychlejší, čistě práce v excelu mi připadá stejně rychlá.

• Vytvořit...