Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všem, tak jsem se rozhodl o vyzkoušení navigátora... obchoduji er2 a chtěl jsem si ověřit pár myšlenek a nějak nemůžu přijít na to jak stáhnou a pracovat se správnými daty. Jako příklad u ER2 pokud dám modrý telefonek tak se mi nabídne bud stažení end of day dat nebo toho kontraktu který mám zobrazen, ale jaký mám mít zobrazen (tedy myslím označení kontraktu ) pokud chci testovat alespoň půl roku dozadu... já tam mám momentálně ER2-055 a tento kontrakt se mi zobrazuje jen od 24.9 07 a ani nevím jestli tam mám dát tedy kontinuální kontrakt a pokud ano jak se označuje... ???? předem moc děkuji za jakoukoli pomoc...

Odesláno

tak už jsem přišel na to jak má být oznašen kontinuální kontrakt který je jen v hlavní obchodní hodiny u mini russell 2000 je to označení ER1-057 , ale zase to mám jen od24.9.2007 :-( není to tím demem????

• 8 months later...
Odesláno

Zdravím radusore,

mám zcela totožný problém. Dlouho jsem si demoverzi Navigatoru "šetřil", ale neávno jsem dostal od kamaráda výrazné doporučení. Nejvíce mně zamozřejmě zaulajo programování strategií. Tam jsem ale stejně jako Vy, narazil na nedostatek dat k testování. Genesis zřejmě nechce zadarmo poskytovat tento program ani k backtestům.

Neví někdo jestli jde do dema importovat historická data, která podporují genesis platformu?

Jonny-Em
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Ani ten nejlepší trader nedokáže s přesností předpovídat vývoj trhu, ale dokáže, se nenechat tímto trhem překvapit."

Odesláno

Zkusil jsem si nainstalovat po půl roce demo TN, abych se podíval co nového u Genesisu. Je to pořád stejně pomalé, ale to je jedno...
K těm datům, nikdy se mi nepodařilo stáhnout data starší než 1.1.2006 (zkušenost od jara 2007, tehdy ještě verze 3) a můžu potvrdit že i dneska to v pohodě stáhne data od 1.1.2006, starší nikoliv.

• 4 months later...
Odesláno

Strategie počítají obchod vždy s jedním kontraktem a já jsem nikde nenašel, jak nastavit kontraktů víc. U forexu mi to docela vadí, ono to sice vypíše počet vítězných a ztrátových obchodů, ale v dolarech jsou nuly. Jak nastavím obchod 100000 dané měny?

Odesláno

paveln

To jsem dávno udělal. U komodit to funguje a zobrazuje dobře. Ale u forexu při změně o několik tiků je změna nulová. I při měření v grafu to ukáže změnu třeba jen o $0.02 za tři hodiny. Jak nastavím ve strategii, že obchoduji 1 lot nebo 1000 lotů dané měny?

Odesláno

xmms Forex jsem nikdy netestoval. Pokud bych ho chtěl obchodovat a testovat, pak bych si u každého měnového páru, který by mě zajímal upravil "Market Information". A to Tick Value (dollars). Tick = pip. Nastavil bych si tam místo původní hodnoty například u eura $0,0001 hodnotu 100 000 krát větší (případně kolik je přesně daný lot) a to $10 - což odpovídá celému lotu. Jestli je v tom nějaká chyba ve výpočtu, tak se omlouvám, forex nedělám. Pak funguje správně jak testování strategií, tak i to měřítko v grafu - na obrázku je tříminutový graf a návod jak si hodnotu Tick Value (dollars) upravit.

6469

• 1 year later...
Odesláno

Dobrý den,

mám zobrazený data TF-200912, to je vše v pořádku, chci si teď zobrazit data TF-200909 a TF-200906, jenže to se mi nějak nedaří, měl jsem představu, že si dám new graf a tam napíši co chci otevřít a vše bude fungovat, ale ono to nefunguje, můžete prosím poradit.

Děkuji

Miloš

Odesláno

Miloslav

Jestli si chceš zobrazit data starších kontraktů, než je TF-200912, pak použij Continuous Contract - třeba TF-057. Jsou to pospojované kontrakty TF dohromady. U xx-057 jsou to nejlikvidnější dny. Teď se dívám na daily graf TF-057 a v historii jsou tam připojené i kontrakty ER.

Odesláno

Díky všem za radu,

data mám aktuální, TF-57 jsou přesně jak píšeš nejlikvidnější dny a TF-56 jsou kompletně všechny dny spojené, to přesně používám, jen jsem chtěl jestli někdo neví jak zobrazit jen TF-200909 nebo TF-200906 atd.

Dík Miloš

• Vytvořit...