Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

S tím spreadem je to mnohem, mnohem dražší než jinde. Např. EURUSD má spread 2, to je v pohodě (poplatek 20 USD za lot), u jiných měnových párů je to horší, namátkou AUDCAD 130CAD/1lot, EURCZK spread dle času 40-150 (4000 - 15 000 Kč za lot).
A co třeba komodity. To máme zlato spread 80 (240 USD za lot), stříbro 900 USD za lot, platina krásných 1500 USD za lot (spread 1000 bodů). Zemní plyn 600 USD/1 lot, ropa 160 USD/lot, kakao 700 USD, káva 500 USD, kukuřice 300 USD, rýže 400 USD, cukr 600 USD, pšenice 480 USD. Xtb jsou levní, nemají žádné poplatky :)

Odesláno

prosimvás někdo kdo tam obchodujete nebo i ostatní přijde mi až možná nereálně veliká částka na 0,01 bodu např. u cukru při jednom kontraktu je to 146 eur ( 200 USD ) když se podívam na tabulku zde i když je třeba z jiné burzy tak mi neřikejte že muže bejt takový rozdíl že tu je za 0,01 = 11,2 $ na kontrakt to mi pak přijde abych moh vubec udělat funkční stop loss tak mě stojí asi 3500 eur. stejně tak třeba corn zde z tabulky 1/4 = 12,5 tam 0,01 = 5 takže 1/4 = 125. prosím mužete mi nekdo říct jestli je to takhle normální všude teda nebo fakt nevim :-)

Odesláno

hooky,
ale pokud chceš srovnávat, musíš uvést o jaký cukr se jedná a z jaké burzy .. každá komodita u normálního brokera má jednotnou velikost ticku a jeho hodnotu, tu určuje burza ... např pro Sugar No. 11 na ICE je tick 0,0001 = 11,20 USD

ale pokud obchoduješ u XTB, tak je možné že neobchoduješ klasický kontrakty, tj ideálně info u nich

Odesláno

hooky,
no pak jde o to, jakou velikost kontraktu obchoduješ u XTB .. každá komodita je pouze na jedné burze a má pak definovanou velikost ticku, bodu, ale také svoji velikost .. záleží co nabízí právě XTB

Sugar No 11 (ICE) 1 tick = 0,0001 = 11,2 USD
Raw Sugar (LIFFE - Evropa) 1 tick = 0,01 = 11,2 USD

velikost 1 kontraktu cukru je 112 000 lbs

M.

Odesláno

jj u XTB maj uplně jinou velikost kontraktu, viz. jejich "specifikační tabulka finančních nástrojů". Třeba to tak i proto maj, aby jakýkoliv srovnání bylo co nejtěžší, páč běda kdyby si to každej uměl spočítat a zjistil že je to vlastně desetkrát dražší :-).

Odesláno

ahojte ,som začiatočník na demo účte a chcem sa spýtať či pri realnom účte sú také iste poplatky ako na demo účte. Lebo na demo účte sa mi celkomm darí na minikontraktoch a chcel by som to vyskúšať aj v realnom účte, len sa bojím nečakaných poplatkov. Alebo ak by ste mi poradit lepšiu firmu, alebo brokera. Ďakujem ;)

Odesláno

jaké poplatky máš na mysli? poplatek u nich je pouze SPREAD, který může podle obchodních podmínek být na LIVE rozšířen, což na DEMU nedělají. jinak rozdíl LIVE od DEMA je, průběh grafu je někdy o pár pipsů jinak než na DEMU, jinak posuzují STOP příkazy atd

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravím. Na forexu (XTB) se zatím zhruba půl roku rozkoukávam. Mám založený ůčet. Samozřejmě to vše začalo velkou euforií a pak náhlym vystřízlivěním.... přesně jak se to tady všude píše i v knihach finančnika. Po ztrátě 20% ůčtu jsem si uvědomil, že bude nezbytné k tomu přistupovat mnohem zodpovědněji. Po nastudovani knih jsem by mnohem chytrejší přesto stále vím, že stojím na začátku a začal jsem backtestovat EUR/USD. Zatím mám pouze nějakych 200 obchodu na timeframe 5min s použitím systemu FinWin, kdy jsem se ho snažil spojovat se samotnými formacemi v grafu aby to nebylo uplné mechanické. A moje hlavní otazka je jestli už nekdo zkoušel nebo obchoduje EURUSD s Finwinem, jestli to vubec má vubec tato strategi uplatnění na tomto trhu a hlavně by mi pomohl se trošku zorientovat ve vysledku za oněch 200 obchodu je to pouze za 4 mesice ( zatím jen orientačně), ale mám historii dat za cely rok, ale ješte boužel nemám zpracováno. Zakladni postupy MM spolu s RRR jsem pochytil a v MSA to nevypada tak nejhrozněji, ale je to backtest za 24h... nedovedu představit jak by to mohlo vypadat při obchodováni jen 3-4 h denně a jestli má cenu na tomhle stavět podle toho co vyšlo v MSA , nebo co by se mělo upravit. Strasně mě obchodni burza nadchla a jsem ochotný jít za cílem tvrdě. Ale nejdřív bych se chtel vubec udržet nad nulou a dívat se hlavně na co nejvice realistickou vidinu meho zhodnocení. pokusim se přiložit obrázek z toho MSA, snad to pujde. ... Byl bych moc rád za jakekoliv poznatky, zkušenosti či rady, které mě pomohou zase se poposunot dopředu. Vím že začatky nebudou lehké jako nikdy v ničem, ale pokud to vzdám, tak nikdy nikam nedojdu a skončím tam kde 90% populace. Což rozhodně nechi. :S ( v obrázku je 1 contract bran jako 0,1 lot)

12582

• 2 týdny později...
Odesláno

BOBR, system tak jak je ti v realu asi vydelavat nebude. %win 53% pri RRR 1,065 je opravdu spatne. To ani nevim, jestli jsi v backtestu pocital se spreadem? Koukni se schvalne pouze na obchody, ktere jsi bral v dobe 9-11 a 15-17 a dej to pak pro zajimavost sem, jestli se vysledky zlepsi. (tu)

Odesláno

Ano ta křivka je již se spreadem.... Tu poslední větu jsem nepochopil na co se mám podívat? Myslíš tím ať vytříbím obchody jen v rozmezí této hodiny? Dále jsem si všiml že bych měl vypočitat MFE. Protože tohle je vysledek s fixním PT u vše obchodu jak na long, tak na short a když se podivám do backtestu vidím už jen od oka že se PT na long je tak na hraně, ale u shortu je temeř vždy PT překročen o 15-30 pips... Takže tady bych mohl zapracovat. Mám ovšem problem se znalostí excelu :S . V knížce popisují vzorec ... nějaký =COUNTIF a nemužu se s tím dohodnout. :S
Ta křivka je tvrořená PT-15pipsů na obě strany a SL 10pipsů , a spread je 2 pipsy na obchod, tak proto asi tak malé RRR :( . Což je asi dost neefektivní. Samozřejmě mi taky došlo, že s tak nizkým účtem to nemá cenu, takže pomalu schromažďuji větší obnos a do té doby bych chtěl vklidu pracovat na tomto systému tak aby to jednou bylo obchodovatelné... Pokud by mi někdo poradil s tim excelem byl bych rád.
Jinač začinám dělat tento backtest od dubna 09 a pak to spojím s tímto malým co již mám (po současnost), tak snad to bude alespoń trochu dostatečné množství dat ( více mi neumožňuje stahnout daná platforma) se kterýma pak půjde dále pracovat. :S
Rozhodně by mi asi moc pomohl tento březnový seminář, který už nestihnu. Od nikoho jsem neslyšel, že by byl nespokojený. Vždy ocením rady těch, keří v dáném oboru hovoří o tom co už dokázali a ví o co jde! (tu)

Odesláno

To BOBR: no, to je ale hezká equity ne?... DD je taky nízké.. co víc by sis přál?.. To zda-li FinWin funguje či nefunguje na tom či onom trhu poznáš jen ty sám svou vlastní prací na Backtestech.. dle MSA equity to vypadá dobře. Ale nezapomínej, že FinWin, nebo-li vstupy do trhu, rozhodují pouze 10% procenty o úspěchu. Dalších 30% je MM a zbytek psychologie. Takže mě už dávno netrápí jaký systém "jedu", protože každý má své úspěchy. Záleží jak člověku sedí, jak se s ním cítí, atd.. jenže to už zase zavání tou psychologií... Ať se daří.

Odesláno

Bobr:
Rozhodně si rozděl den na úseky, které otestuj každý samostatně, dělat backtest za 24 hodin je dobré leda tak k tomu, abys zjistil právě to, ve kterých částech dne se systému daří nejlépe. Jinak ti období chopu(období kdy cena nikam nesměřuje) znehodnotí celkové výsledky backtestu, protože v něm většina systémů(včetně Finwin) nefunguje. Navíc bys měl testovat podrobně pouze to období dne, které pak budeš reálně obchodovat. Můj názor na testy delšího období je následující - v období krize se trhy velmi změnily, nemá tudíž smysl vycházet z dat starších než od poloviny roku 2009, a to zejména u mechanických systémů, mezi které finwin řadím.
Ať se daří.

• Vytvořit...