Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

swisi

Dlouhodobě profitabilní obchodník, kterej to myslí vážně, by totiž s XTB už dávno neobchodoval, stačí srovnat úroveň XTB s jinýma zahraničníma brokerama. XTB je na to založit malej účet a osahat si Live obchodování s miniloty - s čimkoli vás napadne (měny, komodity, akcie, indexy). Potom samozřejmě může sloužit jako kasíno, kdy párkrát vsadíte všechno, a buď to vyjde, nebo ne (což je podle mě styl většiny lidí, který jim naletěj právě na reklamu, jak je investování vzrušující .. to je totiž ruleta taky) ... a ještě to může bejt taková alternativa pro ty, co neumí ani slovo anglicky (samozřejmě pouze pro forex, to je jediný, co s nima obchodovat ještě trochu lze,.. ačkoli to roztahování spreadu ...) ... no a možná ještě trochu varianta pro poziční obchodování, kde vás vysoký poplatky a trochu horší plnění zas tolik nepálí ... víc mě zatim nenapadá ... každopádně, jejich hlavní klientelou jsou právě začínající a nezkušení obchodnící, který účet většinou stejně ,,vyhoblujou'', tak proč by XTB protistranu netvořila :-).

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to swisi:

Ano XTB je protistrana obchodu ale v průběhu dne páruje jednotlivé obchody jednotlivých klientů a teprve na konci obchodních hodin případné nevypárované obchody prodá/nakoupí na burze nebo u jiného CFD brokera, protože jako broker nemůže držet pozice přes noc (vysvětlení pana Tupého z XTB)

Je to celosvětový systém ale xtb páruje jenom zákazníky xtb.

Xtb je protistrana a na tom taky vydělává protože většina lidí prodělává žejo :)

Myslím že zájem na vyhoblování účtu nemá, ale viděl jsem na NATGAS v nočních hodinách velký cenový výkyv i když u jiných brokerů se nic takového neobjevilo ani na CFD ani na futures, takže počítám že někomu vymetli stopku.

To frame3:

to co vidíš u xtb jako volume ve skutečnosti není volume ale počet změn ceny za daný time frame. U CFD neexistuje volume ani open interest, protože to není centralizovaný trh a nikdo není schopen spočítat počet obchodů u všech možných brokerů, kteří vlastně tvoří spoustu malých samostatných trhů. CFD pouze kopíruje cenu podkladového aktiva takže pro zjištění volume a OI je potřeba se podívat na toto podkladové aktivum.

Odesláno

pfiala

mozes sem dat link na rozhovor, kde pan tupy rozprava o tom ako paruje jednotlivych klientov. toto sa mi zda totalne scifi. tolko klientov predsa nemaju sancu zohnat aby sa parovali medzi sebou. s toho vyplyva ze v skutocnosti su naozaj protistranou. na burze dokazes vziat objem za horsiu cenu. ale nie za lepsiu.

tak tomuto hovorim ryza. robit 1x za den vysporiadanie obchodov. ved to je jednoznacny dokaz ze robia protistranu skoro vsetkym.

Odesláno

Však píšu že xtb tvoří protistranu, odkaz nedám protože to byl rozhovor mezi mnou a panem Tupým na semináři xtb :). Oni je nepárují hned, ale v průběhu dne, třeba se jim sejde dopoledne 6x0,2 lotu Sell ropa a odpoledne někdo dá 1 lot buy ropy tak to spárují a na konci dne vypořádají jenom ten rozdíl 0,2 sell ropy.

Odesláno

Ahoj všem

Díky za názory k tématu xtb.

to pfiala:
Píšeš ,že během dne u xfb parují obchody jednotlivých klientu.Myslíš tím tedy,že obchodují běhen dne mezi sebou pouze klienti xtb a brokeři z xtb?K zamyšlení taky bude,jestli párují vip konta se standart učty.

To by ,ale potom bylo perpetumobile na vydělavaní peněz,jelikož,nejen žeby vydělávali na poplatcích jednou,ale vlastně dvakrát,u obou stran jakéhokoli obchodu.

Odesláno

No a není to tak jak píšete skoro u všech brokerů?

Teda pokud se jedná pouze o forex,není jedno přez kterého brokera obchodujeme?

Sledoval jsem ceny bluechips měnových páru a ceny stejných párů na grafech xfb,během pár dní a není tam odchylka ani jeden tick,to se mi zdá fér.

Jen jsem nepochopil výkyv 26.11.08 na librodolaru ve 23:02,žadný report,žadna technická věc a na minutový čárce 100bodů nahoru dolu?

Spread 2 body na eurodolaru,není nikde levnější,usfrank 3,usjabko 3,librodolar 4,taky ok spready,tak si myslim že pokud forex,tak u xtb,nevidim problem.

Odesláno

Tak teď v tom mám ale guláš.
Je mi jasné, že XTB tvoří v drtivé většině protistranu, ale nechápu, jak mohou párovat objednávky v průběhu dne.
Třeba v 10hod koupím 1 lot za cenu 100, ale protože není v tu chvíli žádný obchodník, který by mi tvořil protistranu, tak mi ten 1 lot prodá XTB, čili oni si otevřou sell pozici. Cena půjde mým směrem až na 200 (XTB se tím dostává do ztráty -100) a přijde další obchodník, že chce prodat 1 lot stejného instrumentu, ale opět není žádný obchodník, který by mu tvořil protistranu, tak mu ji zajistí XTB tím, že od něj ten 1 lot koupí(čili uzavřou tu svoji sell pozici), ale se ztrátou -100.
Chápu to správně? Jsem z toho jelen, daněk a srnec....
Pak by bylo jasné, proč jsou pro ně ziskoví obchodníci nevítaní, protože pokud jim XTB tvoří protistranu, tak XTB v případě ziskových obchodníků prodělává. Tedy čím méně ziskových obchodníků mají, tím lépe.

Odesláno

to Stanley:

No to si napsal přesně!

Srnec a jelen a všechna lesní zvěř jsem z toho taky.

:)

Ale taky se mi to nezdá,to by si museli vysledovat hejly ty si zobchodují samy a nehejly zobchodují centrálně.Tak bych to viděl.

Odesláno

to Stanley: ja jsem to tak pochopil, ale Airmike psal ze to neni mozne tak snad vysvetli jak to chodi. Jestli jsou pro ně profitujici obchodnici nevitani je otazka, podle me ty obchody vyparujou driz nez za pul dne takze tak velke ztraty nemaji a porad je vetsina tech kteri ztraceji. A ziskovi obchodnici delaji dobrou reklamu a tim privadi dalsi lidi s vidinou snadneho zisku, kteri ale svuj vklad odevzdaji.

Odesláno

pfiala

pokial ide o parovanie , tak algoritmi su vo vacsine pripadov nastavene tak aby sa stretli kupujuci a predavajuci , ale tie objednavky sa musia stretnut v rovnakom case. toto je pripad kedy sa klienti paruju medzi sebou. takto to funguje ale skor na burzach. marketmakeri maju mnoho moznosti ako sa mozu klienti parovat . ale bez algoritmov je zbitocne sa o tom bavit. tych moznosti je niekolko.

pokial likviditu nemaju , mal by im ju niekto dodavat, nejaka velka banka , ktora exekuuje ich prikazy a tym padom sa dostava trader na realny trh, akurat za vacsi poplatok. neviem ci to prave tato spolocnost robi , ale predpokladam ze nie. kedze sa verejne priznali ze robia protistranu

(priznam sa toto bola moja predstava na ked som zacinal :) , trosicku naivna :)

ostava teda porozmyslat, ake maju taketo spolocnosti moznosti. maju vsetky statistiky svojich traderov, maju moznost robit protistranu, maju likviditu ktoru im dava medzibankovy trh a oni si mozu vyberat podla uvazenie ake typy algoritmov na parovanie pouziju. vsetko maju v rukach. slovom ryza :)

Btw:. neverim tomu ze by sa spolocnost vystavila akejkolvek strate tym ze bude robit protistranu uspesnemu traderovi. keby som mal nastavovat systemi ja, pustil by som ho na realny trh :) ale musim dodat ze po tychto informaciach uz vazne neviem ako to robia.

Odesláno

Airmike:

treba u nich nikdo uspesny neni, tak muzou delat protistranu vsem :).
A sem tam se najde vyjimka, ktera potvrdi pravidlo a nekdo trochu vydela.
Zlaty futures, kde clovek vi, jak to chodi, tohle je fakt blazinec.

Lada

Odesláno

Zdravím Vás finančníci,

blahopřeji Dmytrovi a přeji další úspěchy v reálu,
naprosto s ním souhlasím ohledně přístupu u obchodování v soutěži a seriozním reálném obchodu.

Ale proč píši. Po novém roce chci založit účet u XTB, spread mě zajímá pouze okrajově,
protože na time-frame 1 - 4 hod je prostě zanedbatelný.

Otázky zní:

Kdo z Vás obchoduje v reálu u XTB a jaký máte dojem z tohoto brookera?

1) Spolehlivost obchodní platformy?
2) Plnění ( v ne kritických časech, vyhlašování zpráv atd....to je logicky špatné vždy)
3) Výplata penež z ochodního účtu

Airmike??

Děkuji
Hezký, výdělečný den Všem

• Vytvořit...