Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevim, nakolik jsi zkušený obchodník s CFD, pravděpodobně moc ne, ale můžu ti říct, že tato praxe - úprava dividend, je naprosto běžná a logická. Vydělat by na tom totiž mohl ve finále úplně každý, bez rizika, což je v investičním světě poněkud nesmysl nemyslíš? Není to mezera v jejich systému, ale tvoje neznalost. Je pravdou, že uveřejnit to asi za včas mohli atp...ale s tím, že to proběhlo, nikde neuspěješ, tak to prostě je. A možná dříve, než začneš něco řešit, si raději pořádně pokecej s někým, kdo tomu rozumí, ať ze sebe neuděláš úplného vola.

• Odpovědí 1,1k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

zabijak

myslim ze kazdopadne zo seba vola neurobi. tu totiz nejde o dividendu ci CFD a ci sa to tak robi alebo nerobi, ale o povinnost brokera informovat. kazdy marketmaker na seba berie riziko, ked je v systeme trhlina. to iste sa deje pri rozdielnom kotovani, obchodovani sprav , alebo podobnych uletoch. takyto babraci na trhu nemaju co robit, u nas je ale problem ze neexistuje konkurencia, a tak sa na trhu uzivi hocikto.

vyuzil dieru v systeme, broker moze dieru zaplatat, ale na jeho prachy nema narok.

Odesláno

Airmike: [ital]tu totiz nejde o dividendu ci CFD a ci sa to tak robi alebo nerobi, ale o povinnost brokera informovat.[/ital]

A ta je dana kde? On brokerovi zadny explicitni dotaz na to, jak se bude resit tento pripad nepolozil, spolehl se pouze, ze na strankach neni explicitni upozorneni.

[ital]vyuzil dieru v systeme, broker moze dieru zaplatat, ale na jeho prachy nema narok[/ital]

No to je prave ten omyl. Pokud vydelas na neci evidentni chybe - napriklad pokud Ti nekdo omylem posle penize protoze se prepsal v cisle bankovniho uctu - jsi povinnen ty prachy vratit. A nekorekce CFD o dividendu evidentni chyba je, ta tam proste logicky byt musi. Tady muze pozadovat tech 40k co na tom prodelal, protoze asi ma sanci uspet s tvrzenim, ze na upravy po rollover futures se explicitne predem upozornuje a na tohle se podobnym zpusobem neupozornilo, ale to je tak maximum.

Odesláno

na FX je jedna obchodna technika. obchoduju sa vacsinou GAPY, toto je presne ten priklad akurat umocneny o dividendu. entry sa vystavy pred zatvarackou v piatok, par pips hore dole, to iste pri spravach, je to jednotny postup, ked vznikne gap, tak ma broker moznost rekotovat objednavku, alebo ju otvory az na cene v nedelu vecer (to je v podstate rekotovanie) . ak broker cenu rekotuje je tov poriadku lebo to ma osetrene v zmluve, ale ak ti peniaze vyplati a potom ti ich po niekolkych dnoch vezme s uctu tak to nieje standard, a uz vobec to nieje fer. ale o to v tomto biznise nejde.
preto hovorim ze je to nestandardny postup, broker to musi mat podchytene , a nie potom dodatocne vytahovat zolikov s rukava. to sa mu moze kruto vypomstit, hlavne ak je maly a zavisli od malej skupiny ludi

este pre prispevok vyssie

Vydělat by na tom totiž mohl ve finále úplně každý, bez rizika, což je v investičním světě poněkud nesmysl nemyslíš?

nezmysel to nieje, existuju investicie bez rizika, a toto moze byt jedna s nich.

Odesláno

Airmike:

OK, ukaz mi investici bez rizika. Jedina invetsice, ktera se da povazovat za bezrizikovou, je investice do Statnich pokladnicnich poukazek zemi s vysokym ratingem, tam je riziko temer nulove, ale tomu odpovida i vynos. Pokud dokazes udelat 10% bez jakehokoli rizika, velice rad ti dam vsechny moje penize a muzes mi je s garanci takoveho vynosu spravovat. Pokud ne, tak si vyroky tohoto typu nech, jelikoz jsou to vystrely do tmy.

Co se tyce jeho vyuziti diry v systemu - je to to same, jako kdyz nechas penezenku v aute s otevrenym okynkem. Ukradnes ji jenom proto, ze je to okno otevrene? Zkus se nad tim zamyslet...

Odesláno

nechcem to tu rozmazavat, je mi ukradnute XTBcko len ma mrzi ze zarabaju prave na studentoch a podobne. tiez som pred par rokmi naletel. a tiez ako student :)

co sa tyka investicii bez rizika. nieje to az take zlozite. ale ja ti bohuzial navod dat nemozem, a verejnne uz vobec nie :). mozem len povedat ze s hladiska likvidity existuju aj ine investicie ako tie ktorymi sa zaoberas, a takisto existuju aj krajny kde nieje legislativa nastavena tak , aby vykrivala vsetky diery na kapitalovom trhu.a vneposlednom rade existuju aj rozne typy obchodov. keby som sa o to nezaujimal, tak by som o tom nepovedal ani pol slova. takze prepac, ale kto chce hlada najde

Odesláno

Podívejte, já moc dobře vím do čeho jsem šel, ale pokud mi někdo z firmy XTB tvrdí že informace které tam dodali v úterý tam byli už v pátek, tak už to samo o sobě smrdí. Úprava po dividendě je standartní postup, pokud ho má Broker upraven v obchodních podmínkách, protože každý CFD Broker je sám market makerem, nemůže ani existovat jednotná regule která by tohle upravovala, to musí mít broker vyřešeno sám, a pokud je nějaká lama co to nemá jako XTB, pak to není moje chyba a nevím proč bych jí měl platit... A pokud mi někdo říká že je to standardní postup, proč oni to nikdy v minulosti nedělali?? Když to teda musejí mít tak hrozně ošetřeno ... už vidim jak to zpětně strhávaj všem co u nich obchodovali v minulosti CFDčka na akcie :-D ... ale mě to zpětně strhnout můžou?? .. V tom případě je můžou ostatní klienti zažalovat že jim při držení dlouhejch pozic při dividendách v minulosti nebyli připsány žádný peníze navíc ... já tohle řešit budu a vážně se nespokojim s tím že jsem s tím mohl počítat, x let v minulosti to nedělaj a najednou já jsem s tim mohl počítat, jasně :-D ... Jinak samozřejmě děkuju všem za podporu a rady, po výkendu budu mít snad hotovou kompletní zprávu se všemi důkazy, takže jí sem přiložím ...

Odesláno

btw. to zabijak:

Nevěděl jsem že dostatečné zkušenosti a znalosti jsou nezbytnou podmínkou obchodování u XTB a okrádání lidí kteří tyto zkušenosti nemají je standardní postup na který si nemůžu stěžovat, alespoň bez konzultace s někým kdo zkušenosti má. Až budou zkušenosti součástí obchodních podmínek spol. XTB, pak se můžem bavit :-D

Odesláno

Mills: Dostatecne zkusenosti a znalosti jsou nezbytnou podminkou pro JAKEKOLI obchodovani. Mozna az vymazes par uctu, tak Ti to konecne dojde ;-)

Okradl ses akorat tak sam blbe nastavenym PT. XTB si jen vzalo co si vzit melo a muselo.

Odesláno

lemming

Podle čeho usuzuješ že si to vzít mělo? podle toho že to dělaj ostatní? aha ...

Ty stále asi nechápeš co se stalo, ta transakce proběhla normálně, jenže oni si něco uvědomili, změnili to v obchodních pomínkách, načež mi začali tvrdit že už to tam bylo předtím a na základě toho mi zpětně strhli peníze z účtu, to je jak kdyby na novej rok dali do obchodních podmínek že každej klient na vánoce odevzdává polovinu účtu jako dárek, načež si to od všech z účtu zpětně strhli a všem začali tvrdit že upozornění na to tam před vánocema bylo,.. a ty jsi tu začal ještě XTB obhajovat, protože dávání dárků je přeci na vánoce standardní postup :-D ..

Tady se nebavíme o ničem z oblasti Tradingu, ale o podvodu z právního hlediska ...

Jak tobě by se líbilo kdyby ti teď tvuj broker napsal že na základě nějaký skutečnosti z minulýho roku ti až teď strhává peníze a začal ti tvrdit že na tu skutečnost si byl před rokem upozorněn ... ale ty víš že nebyl ... ale mě je to fuk, já mám důkazů dost ...

btw. zkušenosti jsou podmínkou pro profitabilní obchodování ... obchodovat může každej.
když si XTB vzalo to co mělo a muselo, proč si to nebralo nikdy v minulosti?
atd ...

Odesláno

Mills: Protoze tohle neni jen nejaka hra s cislickama, derivaty maji urcite ekonomicke zakonitosti (ktere evidentne stale nechapes) a z tech vyplyva, ze dividenda v nich _musi_ byt nejakym zpusobem zohlednena. I kdyby doslo na soud, tak kazdy soudni znalec z oboru soudu rekne, ze ty penize XTB stahlo zcela opravnene. To je zasadni rozdil oproti "Vanocnimu darku" pro ktery zadne takove logicke opravneni samozrejme nenajdes.

Aby to mohlo byt klasifikovano jako podvod, muselo by se na tom XTB nejak obohatit. Ale k tomu nedoslo, ty stazene penize jsou pouze jeho naklady zajisteni te short pozice.

A mas nejaky primy dukaz, ze si to nebralo? T.j. drzel jsi nekdy pozici v CFD pres dividendu a tato nebyla odectena? Volal jsi do XTB a potvrdili Ti, ze zadna korekce na divi nebude? Pokud by tomu tak bylo, tak Te XTB uvedlo v omyl a melo by zaplatit skodu (t.j. 40 tisic, ne vydelek), s tim plne souhlasim. Ale to se, alepson podle toho cos dosud psal, nestalo.

Pokud si to nestrhavalo, ale tys o tom predem jiste nevedel, neni to relevantni skutecnost (nehrala roli pri tom, jak jsi prisel ke skode), takze shanet pro to nejake dukazy je plytvani casem.

Jak rikam, neber to tak, ze jsem proti Tobe, ale ja do derivatu preci jen trochu vidim, takze i vidim to, ze XTB se na tom nijak neobohatilo. Pokud tvrdi, ze oznameni o korekci divi tam bylo uz v patek tak je to samozrejme svinstvo a klidne dosvedcim, ze se tam objevilo az v utery ;-)

Odesláno

Jeste obecne: Meritum tohoto pripadu je v tom, zda je CFD broker povinnen explicitne predem upozornit zakazniky na vsechny vlastnosti obchodovaneho produktu, i na ty, ktere vyplyvaji z obecnych ekonomickych a trznich zakonitosti, nebo nikoli. Pokud ano, musi XTB nahradit skoru (40 tisic), pokud ne, nemusi platit nic.

Odesláno

Ahoj,
mám dotaz k X- trade brokers. Zajímalo by mě jak velký je rozdíl v rychlosti plnění příkazů v real účtu a demo účtu na ropě. V demu je to okamžitě, takže jestli je ve skutečném obchodování zpoždění a pozice je otevřena či uzavřena za jinou cenu než při které jsem chtěl (odeslání pokynu), zajímá mě jak velký ten rozdíl u XTB průměrně je (čas, body).
Rád bych odpověď od někoho kdo u XTB opravdu obchodoval nebo obchoduje. Díky.

Odesláno

lemming, tim poslednim prispevkem si myslim, ze jsi na to kapnul, ALE pokud jsem to cetl pozorne, tak situace je takova, ze broker nechal dany instrument normalne bezet a nezapocital dividendy, pak si vsiml, ze na tom nekdo poradne vydelal, a tak zpetne zmenil grafy a vydelanou castku neuznal, myslim, ze prave ten rozpor je v tom, ze zpetne zmenil vyvoj cen instrumentu. Navic, spravne dotycny podotknul, ze tomu tak drive nebylo a presto nekdo na tom instrumentu neco malo pozic musel drzet, ale asi to nebyli velka cisla a prosto to (nanapadne).

Tedy tady nejde ani tak o to, ze driv se to nedelalo, ackoliv je to "ekonomicky predpoklad", a ted se to stalo, ale ze ted zpetne broker upravil cenu.

Prirovnal bych to k pripadu u Activ Trades, ackoliv to jsou svati brokeri proti XTB, tak jim na americkych dluhopisech blbly grafy, skalo to chvili tam a zpet, dokonce nekolikrat a znam prave odtud par lidi, kdo si tam dali nejaky lotik ci mini lotik a sly od toho se 100% ziskem, pak treba zas za par dni znova. A pak tu je taky clovek co nalozil 10lotu asi 50x za sebou, taky se 100% ziskem, ale tomu to vse stornovali a jeste zablokovali ucet z duvodu, ze je nebezpecna osoba :) Tedy jako vsude jde o prachy, seberes si malo, ok nase chyba, ale to se ztrati, sebral sis moc, tak to mas smulu, protoze my si muzem delat co chcem :) Market maker je tu bohuzel bohem a za chyby neplati, my kdyz udelame chybu, zadny pardon trhu rici nemuzem, proste si to zaplatime.

Do jiste miry chapu, co se snazi rict lemming, ale to nic nemeni na tom, ze takovehle chovani je naprosta prasarna nejvetsiho kalibru bez pardonu a uz by jim nekdo mel utnout tipec.

• Vytvořit...