Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

krakra ja som nemyslel danu firmu, len som dal ten odkaz, inak sa ta chcem opytat na tie hodnoty co si pisal

kde by som mohol najst vysvetlenie tych hodnot kt. su dobre a podobne__ napriklad hovoris ze PE je vysoke ake je optimalne?? a tiez current ratio a PB dik moc

• Odpovědí 154
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to vodafone22,
je plno knížek v češtině, ve kterých najdeš odpovědi na Tvé otázky. Jestli nechceš investovat do knihy, použij Google "akcie". Nikdo Ti nedá přímý link na nějaké stránky, nebo by tím porušil pravidla diskuse.

Odesláno

Ahojte,

uz dlhsiu dobu hladam odpoved namoju otazku ale neuspesne :S napisal by mi niekto, ako sa urcuje hodnota short pozicie u akcie v den po rozhodnom dni? Viem ako su osetrene put ocie v tento den... ale o klasickej short pozicii som sa nikde nedocital... dakujem

Stromer

• 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj všichni, potřeboval bych poradit....již x let mam akcie různých společností, ale stěhováním a pěknou řádkou let jsem zapomněl jaký akcie mam a ani nevim kam jsem je schoval. Dalo by se někde zjistit podle osobních údajů (jméno, Rč atd.) jaký akcie mam? :S Předem moc děkuji za odpověď.

Martin

Odesláno

???????????????????????????????

Dost zvláštní dotaz ?
Jde o to jak jsi je nakupoval ?
Jde to zjistit u brokera.
Jestly jsi kupoval české akcie přes banku, tak si dojdi na SCP a zažádej o výpis.

Odesláno

To jsou ti co získali akcie v kupónovce, někde je pohodili a teď je nemůžou najít :-) ale každý kdo někdy vlastnil akcie má svoje identifikační číslo a účet v SCP, takže by to mělo jít dohledat

• 2 týdny později...
Odesláno

no curb s tim nema co delat, v poslednich minutach to trhy zlomili up a Dow skoncil v kladnych. pral bych ti videt ty reakce na pitu, ja to tlacil celej long s nima a jakmile jsem dal pivot tak piskal taky. a to jsem znamy jako clovek, co si nehraje moc na emoce. zpet k tve otazce. stat se ted muze uplne cokoli. ted je ve hre yen, carry trade, nekteri marne volaji po tom aby Fed "katnul sazby", pritom repo uz je nizko a pokud se nepletu, tak Fed uz pujcuje za niz nez5 a 1/4. urcite si pockam co nam prinese ted Asie a Australie. zitra je consumer confidence index, ale pristi tyden neni skoro nic, tak jsem sam zvedav. ted uz nepredikuji ale cekam co prijde a jen id obchoduju. vsechny swing veci ukonceny, na daxu celkem velka ztrata. nastesti to dnesek vyrazne napravil. u vas u opci je asi taky veselo co? uvidime, jestli tohle bylo dno ci ne

Odesláno

911 : myslel jsem si, že hlavně ten curb měl za následek obrat na sever. ten mě moc potěšil a ještě více dnešní extra gapík. U mě v opcích je dnes po open gapu extra veselo - neb mi to pomohlo a odroloval jsem s creditem vypsané Call na VIX a zároveň si přitáhnul spread. Ostatní věci jsou moderované, kdy neztrácím, ale de facto kumuluji potenciál pozic na dobu až opadne IV a ceny prémií se nádherně rozpadnou - to platí většinou pro Put vypsané pozice, Call dnes chcípnou bezcenné a něco zase vypíši, abych něco vyinkasoval.
P.S. off-topic - tento týden jsem si dal 2x tůru s potomkama po Roháčích - nádhera, jak jim to šlape, synátor mi dneska pěkně naložil při výstupu na Baníkov.

Odesláno

Já se kromě pár vypsaných SS/IC držím stranou, též mám jen otevřeno se spekulací na zpětný pokles IV a pak okamžitý prodej s rychlým ziskem, ale moc aktivní nyní v opcích nejsem, raději počkám na větší zklidnění. Zato v ID jsou žně, posledních pár týdnů většinou obchoduji maximálně 30-60 minut, pokud chytnu úvodní pohyb mám vyděláno a již mě moc nestojí za to dále se v trzích potit :-) Chce to ovšem díky vysoké volatilitě podstatně větší opatrnost, hlavně klást větší důraz na timing vstupů, aby v momentě vstupu bylo riziko co nejmenší... V tomhle fofru se dá na 150 SL vypadnout doslova za pár vteřin... Osobně bych ale vůbec v rámci ID neprotestoval, kdyby volatilita zůstala už takto vysoká :-) pořád lepší než ta občasná šílená nuda, kdy mohu i hodiny čekat než se to došplhá do nějakého zajímavějšího profitu...

Odesláno

nazdar ludia mohli by ste mi prosim poradit, resp vysvetlit ako to funguje s marginani na IB cez intradenne ked mam marginovy ucet? chcel by obchodovat intra a mam na ucte 2200 usd, a obchody by priebiehali na amex, kedze tam nieje nijak obmedzene financne dik moc

• 4 týdny později...
Odesláno

Ohladom toho obchodovania s akciami, viacero ludi tu vyzdvihovalo pakovy efekt komodit ako vyhodu oproti akciam. Celkom tomu nerozumiem, ale domnievam sa ze pokial clovek obchoduje CFD kontrakty kde su akcie ako podkladove aktivum, je mozne obchodovat takmer za rovnakych podmienok ako komodity (resp. future kontrakty) co sa tyka rizika, vynosnosti, ako aj pakoveho efektu. Drzat kratke pozicie je mozne tiez, avsak vtedy su z uctu obchodnika strhane dividendy a pricitane su uroky (podla aktualnej urokovej sadzby) (u dlhych pozicii je tomu presne naopak, teda pricitaju sa dividendy, a odcitaju sa uroky). To je vsak len problematika v uzkom kontexte CFD kontraktov. Moze niekto prosim tuto problematiku upresnit v kontexte sirsich suvislosti akcioveho obchodovania ? dik ;-)

• Vytvořit...