Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jean Luck
Komodity (Tomáš, Petr) jsou ve své podstatě o něčem úplně jiném než FX (mnohdy i technicky), takže se to nedá u mne moc srovnávat vzhledem k počtu "ztrátových" obchodů...Páry, které obchoduji, si většinou vybírám podle očekávaných fundamentů dílčí měny a jejich vyhlídek, pak to "párově" proženu nějakou indikací a podle toho vstupuji. 3-4 ztráty na jednom páru v řadě za sebou jsem už dlouho neměl, 2 je někdy bohužel normální jev.. Protože jsou páry na FX mnohdy navzájem propojeny a využívá se i trochu matematiky (křížové kurzy, korelace) a pokud trader obchoduje více propojených párů najednou (častý jev), může se při špatném odhadu jednat i o vyšší, ale většinou jednorázovou ztrátu, co do počtu ztrát, což se dá na druhou stranu díky FX matematice eliminovat - ale to je už na jiné téma..
SID

• Odpovědí 87
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Odesláno

to je hruby odhad, okolo pravdepodobnosti som si uz svoje odkrutil a ked niekto taketo povie, okamžite mu dam vsetky peniaze nech obchoduje. Pre presne číslo potrebujem počet obchodov a distribuciu strat po sebe, priebeh. Ak existuje v tradingu distribucia dat ako naznačuje SID, 2 straty v najväčšej početnosti, 3 a viac strat zanedbatelne % potom viem, že to je divné.

Odesláno

to lopo1
ono záleží na více okolnostech než jen počet ztrát zasebou. Pokud máš zisk např. 3x větší než ztrátu,tak tvůj OS může mít pravděpodobnost menší než 50% a stejně budeš vydělávat....čím vyšší RRR tím můžeš mít menší úspěšnost.

Odesláno

lopo1
kde si vzal těch 90% (o žádném CELKOVÉM počtu obchodů jsem nikde nepsal) a o jaké distribuci dat a púravděpodobnosti mluvíš ?...JL se ptal na ztrátové série, protože neobchoduji komodity, ale většinou FX, odvíjí se to od toho, co jsem popsal výše a jakým stylem obchoduji (většinou otvírám ve předpokládaném směru více párů, ať s negativní nebo pozitivní korelací)..Nějak jsi si blbě vyložil předchozí řádky..
SID

Odesláno

SID:
Možeš upresniť počet, vravim môj hrubý odhad. Netreba sa nad tym nijak zvlasť vytáčať. Veľakrát tu čítam o 2-3 stratách najviac. Ak ma niekto 50% uspešnosť potom zase približne do 20-30 obchodov je to možno pri troche šťastia možné, no pri 200-300 obchodoch to je skoro isté, že ten človek zavádza.

Odesláno

To Lopo:
umim si predstavit serii: 2ztraty, 1profit, 2ztraty, 2profity, 1ztrata, 1profit, 2ztraty = coz ve vysledku da 7ztrat na 4 profitove obchody, tj. uspesnost cca 35% i s tim, ze ma maximalne 2 ztraty v rade za sebou. Kdyz SID napsal, kolik ma ztrat v rade za sebou, neznamena to, ze pak ma 9 profitu v rade za sebou [k dosazeni 90% je potreba cca 9 profitu v rade za sebou].

Libic

Odesláno

lopo1
aha...zmatení pojmů..ještě jednou - otázka JL zněla: "Zaujimalo by ma,ci este aj taky skuseni traderi ako su Tomas,Peter,Sid ci ini co sa zivia vylucne obchodovanim, maju serie 3-4 a viac stratovych obchodov po sebe". A na tohle jsem odpovídal. Ne, že mám např. na 200 obchodů 2,3,4 ztrátové obchody, to bych byl opravdu nedostižný King... Zaměnil jsi absolutní počet a sérii...Ale i to je zavádějící.. Např. v týdenní sérii mohu mít obchody: 2 OK, 2 KO, 2 KO, 2 OK a 2 KO. Celkem: 4 OK ziskové obchody a 6 KO ztrátových obchodů - a mám v tom 2 ztrátové (KO) obchody po sobě. Zdánlivě jsem ztrátový, ale zase nikde není řečeno, že mi 4 OK obchody (řekněme po 5 lotech) vydělaly 1000 pips a 6 KO (taky po 5 lotech) ztrátových obchodů jsem uzavíral se SL a´mínus 25 pips/lot (6x5x25=750). Celkově jsem tak za týden, ale v plusu 250 pips a je to zisk. Nic není černé a bílé a ani absolutní počet obchodů/ztráta ani % vyjádření úspěšnost s vazbou na ztráty není adekvátním měřítkem.., jeden týden je to tak, další naopak...záleží na úspěšných vstupech, včasných výstupech, MM atd... neboli slovy G.S. - Nezáleží na tom, zda máte pravdu nebo ne - záleží kolik peněz vyděláte, když pravdu máte a kolik ztratíte, když ji nemáte...
SID

• Vytvořit...