Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - V.

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jay
euro má pořád ještě "z čeho brát" a vzhledem ke šrumu kvůli předraženým hypotékám v USA a "blbé náladě" - vůbec bych se nedivil, kdyby příští týden atakoval hranici 1,4 k dolaru (a taky se můžeme klidně nadít toho, že Kč klesne pod 20,- za dolar). Dvě obchodní bilance v jednom časovém úseku jsou vždy naprd...myslím, že by se ale mohl dnes smát ten třetí vzadu, EUR/CAD a směle a výrazněji překročit 1,45. Tož tak synku..:-)
SID

• Odpovědí 4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

SID:

jj..s tím EUR/CAD naprostý souhlas. Na ten si políčím:) Ale eurodolar už pro mě začíná být nějaký drahý. Je fakt, že proti dolaru hraje teď snad úplně všechno a do konce týdne je odepsaný, ale nad současnou cenou tenhle pár už asi nakupovat nebudu a počkám si do příštího týdne kdy příjde kupa dat, které to mohou zase pořádně rozhýbat a poslat kidně i na druhou stranu. Dolar podle mě ztrácí hlavně na té zprávě od S&P, která ale jen upozornila na to, co už všichni dávno ví. Nějak se ale pozapomnělo na ISM a NFP a přesto že jsem eurofil, na tu korekci si počkám. Při nejhorším mě to bude stát nějaké dolary no..Ale jak říkáš, dolar ke koruně stejně oslabuje tak co:))

Do pátku už asi sbírám jen drobky co utrousí jeníci, ale hlavně ten kanaďan :))

Jay

Odesláno

pani mrkol som na ten EUR/CAD a tam to vypada vazne slubne, po prekroceni kanalu vytvoril akurat korekciu, asi do toho pojdem hned (po signale :) s velkou stopkou . velmi pekna formaciu na pozicny obchod.

Odesláno

kuky969
obchodní bilance vyšla, tak jak vyšla a holt USD oproti EUR posílil a oproti CAD ztratil...myslel jsem to tak, že pokud by data byla pro USD špatná a bilance USD a CAD ve stejnou minuty by se tloukly, EUR/CAD by do kříže profitoval..nestalo se tak, ale myslím, že ještě dnes bude čas na korekce a na entry pastičky...:-)
SID

Odesláno

SID
čiže inymi slovami ak by cisto teoreticky vysiel Trade balance pre USD zlý tak pár EUR/USD posiluje up a zaroveň ak by Trade balance pre CAD vyšiel zlý tak pár USD/CAD posiluje up tiež ---čiže EUR/CAD by mohol up aj trochu rychlejším tempom...??? (.....a hlavne vela trpezlivosti pri otazkach tych trochu "blbších" jedincov ...ale za par týždňov sledovania tohto vlakna vidim ze ty s tym nemas problem ..:) VELKA VDAKA

Odesláno

kuky
ano, tak nějak..pokud byl před daty EUR/USD někde kolem 1,3785 a USD/CAD 1,0510, pak EUR/CAD byl 1,3785x1,0510= cca 1,4490...Kdyby posílili po datech oba o 30 pips (eurusd někde řekněme k 1,3815, usdcad k 1,0540), pak EUR/CAD by byl 1,3815x1,0540= cca někde k 1,4560 (+70 pips)...není to samozřejmě vždy přesně na pips (+/- 5 pips jisté měnové páry tzv. dobíhají)...Zkrátka klasický kříž..:-)
SID

Odesláno

to Sid
možná jsou to nesmysly, ale:
V tomto uvedeném případě se asi jedná o výjimku z křížového kursu (oba páry posílily o 30 pips). Pro tuto úvahu tedy musí nastat výjimka, kdy se jeden z párů zasekne, či rozeběhne mimo pravidlo křížového kursu, pak rozdíl oproti výpočtu opravdu vznikne?
Já to chápu tak, (možná ale blbě), že v kříži nemůžou dva páry posílit (klesnout) o stejný počet pips. Pakliže se tak stane, je to ta výjimka na kterou lze spekulovat? A teď, které páry jsou ty dobíhavé......(vyjímečné)

Odesláno

ahoojte. Mozte mi niekto poradit kde sa obchodovanie pomocou tych krizovych rozdielov tuna preberalo??? nejako mi to uniklo. Ako to vyuzivat v praxi?? a ako vam to pomaha?? a ako sa vam stym darii??? diky za info.

Vela uspesnych obchodov vam praje Forexak :)

Odesláno

jaranek
na křížových kurzech je de facto FX založen...spekulantů na "doběhy" v kříži je hafu a jsou o tom sepsány celé teorie...existují situace, kdy se dá z toho těžit (obvykle po datech), ale pak se to v čase srovná...Pro retail obchodování (i vzhledem k spreadům cca od 2 do 10 pips, které křížové kurzy trochu degenerují) je to ale podle mne jen ztráta času se tím vážněji zabývat....To co jsem uváděl byl only příklad pro nick kuky, jak by mohl profitovat zmiňovaný pár..
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...