Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - V.

Doporučené příspěvky

Odesláno

no me slo spis konkretne o skolu. myslim ze to neni proti zadnym pravidlum. pripadne to posli na mail, pokud nechces verejne. ja prave zvazuji MBA, mam ve statech nebo francii vybrane skoly, ale rad se poucim

• Odpovědí 4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

911
V N.J. na Rowan University...MBA kvalitní ekonomická a business studia už nabízí i hafu evropských škol...GB, Swiss, Irsko - není třeba cestovat přes Atlantik..:-)
SID

Odesláno

to Sid
mozem jednu otazku?
absolutne fundamentalna otazka, od ktorej zavisi moj osud buduceho tradera...
...cisto hypoteticky...dokazes si dnes predstavit-zeby si nestudoval vonku a nemal tie kontakty co mas (kedysi si spominal ze si v nejakej obchodnickej skupine a obchodujete cez londynsku banku) a bol by si tak uspesnym traderom ako dnes?

resp. otazku mozeme formulovat aj inak. Poznas ludi, ci mas kamosa o ktorom vies ze je taky dobry pripadne aj lepsi nez ty a nema za sebou ani z polovice take vzdelanie ako ty a povodne vystudoval napr. ekologiu ci filozofiu alebo este lepsie "planovane hospodarstvo"?
(...a teraz rozhodne nemam na mysli nejake stastne "internetove pribehy" o ludoch co zbohatli na fx... tato posledna poznamka nie je urcena pre Sida, ale pre tych co by sem chceli zacat davat odkazy na takychto stastlivcov:-)

dik za odpoved

Odesláno

Dow Jones
Je to sice vlákno o Komentářích a nechci tady propírat svoje CV..:-)..ale zcela určitě bych bez studia, vč. následných kontaktů, nebyl tam kde jsem dnes...a to se netýká jen FX...Mne občas fascinují věty o tom, že není potřeba mít pro trading vzdělání, elementární ekonomické znalosti atd. - a všechno za tebe udělá pár indikátorů....Většinou to píši lidé, u kterých vzdělání abstinuje...Mám kolegu v Torontu, který dělal a vystudoval techniku a občas mne přes burzu i FX pěkně válcuje...ale to je zase o schopnosti jeho analytického myšlení, jiní lidé z grupy neměli původně ekonomické vzdělání (další trader z JAR je původním povoláním veterinář), ale VŠICHNI si ho časem doplnili, i když třeba jen dvou-tříletým BBA, protože to holt chápali jako nutnost..a navíc to je věc, kterou jim nikdo nikdy nevezme....tím ale netvrdím, že člověk bez vzdělání nemůže být úspěšným traderem - je to často i o hlavě, sebekázni, psychice jednotlivce a o selském rozumu..
SID

Odesláno

...jj studium, studium, zatim to jeste necham v rovine samostudia, protoze jsem si vybral jinej obor (podobny veterine:-), akorat aplikovany na lidi) ale ekonomie, finance, burza a hlavne FX me hodne zajima, a v budoucnu by jsem asi jeste na neco takove zaskocil do skoly...

omlouvam se ze jsme s 911 navodili na tomto vlakne navodili serii prispevku o Sidovem CV a veci netykajicich se aktualniho denni na FX...

Odesláno

radovan
no to víš, že jo...koupím ti pouzdro s kačerem Donaldem a tašku s odrazkama..:-)..i když u tebe bude stačí chodit do školy tak jednou týdně na půl hodiny (mj. vzhledem k tvé vrozené inteligenci a jiným VŠ, které jsi absolvoval), když se bude probírat učivo - librojen jdeme Long..:-)
SID

Odesláno

radovan65 Napsal:
-------------------------------------------------------
> SID,
> kua to budu muset jako do skoly, jo? :-)

R65: já myslím, že nee... připrav obálku a já ti ten diplom seženu...;-))

Odesláno

SID
nemyslíš, že dnešný pokles GBP/USD je trochu predpovedou na inflačnú správu z BoE , ktorú nám zverejní túto stredu?
Aj ked dnešné čísla boli plusové, ale už mohli predpovedať ochladzovací trend UK ekonomiky....

Dnes pekný shortík EUR/USD a zviezol som sa aj na GBP/USD, aj ked som myslel, že to príde až v stredu, ale indikátory to krásne vykreslili a "vrabčák je v hrsti" :-)

dík.

Odesláno

to to CzerF, kuky969:

ok pani tak pre tych co to nenasli zopakujem ako Gapy obchodujem ja. vecer cca 23:30 zasadnem za kompa a ceknem si ake gapy sa vytvorili na DailyFX, kedze moj broker IBFX zacina az o 24:00 vecsinou to staci kedze trh zotrvacnostou este nejaku tu polhodinku ide . a potom cakam . cakam na obrat kedy sa gap otoci a akonahle narazi na S/R uroven zadam prikaz Sell/Buy na vyplnenie gapu a profit target dam na zatvaraciu piatkovu cenu, myslim ze nikomu nemusim vysvetlovat aka velka je pravdepodobnost ze sa Gap vyplni, pretoze je nosna strategia mnohych traderov, a hlavne kazdy si to moze zbacktestovat. a teraz to podstatne. cross obchodujem len vtedy ked je gap min 25 pips, SL ukladam vzdy par pips pod min/max dna, jeto velmi silna S/R uroven. pre mna je statistika pravidlo cslo jedna a tak sa nou riadim
a teda dva pre mna dolezite poznatky vyplyvajuce s posledneho backtestu pre GBP/JPY

s poslednych 14 gapov nad 25 pips na LibroJene sa vyplnilo 13
s poslednych s poslednych mnou z backtestovanych Gapov co sa vyplnili (10) pri 7 sa trh pohol do strany proti Gapu

s toho vyplyva, pri otvoreni pozicie si nastavte PT pokial sa rano zobudite a budete chciet pzicie zavriet pred dosiahnutim PT zahriznite si do palca a budte trpezlivy, potom si vyberte 2-3 pary ktore sa vam javia najviac nahnevane a tym posuvajte PT coraz vyssie a vyssie, zda sa to technicky v podstate dost jednoduche a aj je, ale z hladiska psychyky, je to ale dost narocne, ked rano lamentujete ( ako ja dnes :) ze ste s potencionalnych obchodov 600 pips dostali len 200. ale taky je uz trading , ved nas caka este vela krasnych pondelkov :)

dobre obchody vsetkym

Odesláno

To SID:

Side, díky moc za tvou fajn a přirozenou odpověd(i) - ostatně jako na drtivou většinu otáztek, kterými tě tu bombarduje spousta lidi. No fajn Bloomberg a Reuters (to je svět sám pro sebe - jen se naučit číást mezi jejich řádky - nemám pravdu ?) - mám to štěstí, že jsem již obětí :) západního vzdělání, byť technického - ne ekonomického směru. MIT je má alma mater a to úplně čerstvě. Takže jasné - čistě matika, statistika a IT to nebude - nebo spíše ne :)
Protože jsem zvyklý dělat věci důkladně, opravdu jsem se důkladně pohroužil do studia zejména tvých a samozřejmě souvisejících reakcí i podnětů.
Nemohlo mi uniknout - myslím, že ten příspěvek byl datován 2.10.2006, kdy jsi se poprvé zmínil o svém "zlaté grálu" či jednodušeji, zatraceně dobrém automatizovaném systému obchodování. Můžu ještě k tomu, než se vrátím vyloženě k vývoji měnových pártů ? Ještě ho používáš, či zdokonaluješ, nebo jsi to zahodil a používáš spíše zmíněné Reut + Bloom a svůj IBM Blue Gene v hlavě :) (myslím, že když jsem v červenci odlétal z USA, tak vykazoval něco kolem 140 terraflops)?

Mara

Odesláno

forexgump
nemyslím, že by už trh zahrnul do poklesu libry středeční inflační data..dnešek byl pro libru špatný v datech, ale hlavně v doprovodných zprávách..., spekuluje se, že sazby BoE v září podrží, během pěti let - do roku 2012 - je předpoklad, že vzroste cena bydlení až o 40% (na 300K liber = cca 610K USD..no pěkně děkuju..), proti euro klesla libra na úroveň konce května atd. atd....

marekfx
tak blahopřeji k zahraniční alma mater.. pokusů o něco a la grál bylo hafu a pohltilo to holt na jistou dobu i mne..:-)..reálně nic takového asi neexistuje, i když různými matem. algoritmy se dá k tomu (HG) snad přiblížit...(měl jsem už možnost zkusit různé šílenosti od celkem solidních tvůrců, kdy se kombinovaly akciové indexy, ropa, výnosy dluhopisů dílčích měn a dvě, tři TA, které se pak sestavovaly do měnových párů - občas to funguje...ale to není na vlákna do veřejných diskuzí..- a pak nakonec příjdou důležitá a neočekávaná data nebo blbá politická a ekonomická nálada - a všechno je jinak..:-)). Takže jsem zakotvil na datech, na tom co se aktuálně v měnách děje, na porovnávání dílčích měn a dvou, třech vlastních indikacích..zatím to jakž, takž funguje.:-)
SID

Odesláno

to to CzerF, kuky969:

este taka malickost, ak sa chcete dozvediet nieco viac o obchodovani Gapov, velmi dobra pomocka su videa na Youtube.
proste len zadas nieco ako trading Gap alebo daco podobne, je tam par videi aj na stocks ci indexi, velmi poucne

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...