Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Komentáře a tipy k vývoji měnových párů - V.

Doporučené příspěvky

Odesláno

2 Czerf: prostě čekám s 30 min grafem a postupne sleduju mensi a mensi grafy az do 5 min,kdyz to zacne brzdit,sleduju do toho CCI.Verim ze by se dalo udelat mnohem vic,ale nemam s tim jeste takove zkusenosti a radeji profit nastavuji pod uroven gapu
btw: dnes se taky vsechny gapy nezavreli a kdybych byl moc hladny,tak si ted nadavam.

• Odpovědí 4k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ralph
na cable jsem šel přes entry a s librojenem ručně jsem po datech dost váhal, koukal jsem do kříže i na USD/JPY...šlo naskočit už i za 240,30-35, ale 240,20 byla taková jistota.:-)...já to jedu na 1 min. grafy, 5 min. je u dat dost dlouhý TF...
To víš, že se to dá...trochu předvídavosti, selský rozum, sem tam něco přečíst od pomazaných hlav - a je to..:-).

lubifix
ten cable mne samotného dost překvapil.., nečekal jsem, že půjde pod 2,03...na 2,0295 jsem uzavřel další dva loty a už jsem tam spíše symbolicky jen s jedním - holt vrabci a holubi.:-)
SID

Odesláno

to :
okinen

takych analyz je asi vela a som si isty ze su aj protichodne. je to iba jeden nazor zo sto ak by si cital mozno ine noviny tam najsdes diametralne iny nazor od renomovaneho obchodnika ci banky.

na to sa spoliehat neda ani nahodou

Odesláno

Pro SIDa:

Jsem tu prvně (jako tazatel), ale čtu/studuji Side Tvou universitu Forexu již několik měsíců - já vím, že jsi to tu již uváděl v několika náznacích, ale mohl bys prosím nám nováčkům (s tím štěstím, vladneme-li angl. jazykem) říct, kterým zdrojům komentářů a forecastů (ať již fundamentů, TA, nebo obecně, kromě svého úsudku /kéž bych ho měl/ :) věříš nejvíc ?

Nebo nedělal sis za ta léta (já vlastně ani netuším, jak dlouho se FX věnuješ), nějakou statistiku jak se ti či oni forecasteři trefují ? (Forexfactory, RTFX, Synthesis, Mizuho apod.)

Mara

Odesláno

marekFX
tož už po asi desáté..:-)..statistiku jak komu se daří v analýzách si nevedu, nikdo není takový borec, aby pernamentně vykazoval dlouhodobou analytickou úspěšnost (ex post ano, to jsou frajeři všichni..:-))...ani analytici nevaří z vody a skládají si většinou jen puzzle z toho, co je vlastně k mání v podobě známých a všeobecných info (fundamenty, akciové indexy, ropa, politická a ekonomická situace, nálada trhu atd. atp.). Synthesis a Mizuho vycházejí hodně často z TA a trochu je to šmrcnuté FA...trochu jen proto, že vůbec nezohledňují data, která jsou na programu ten který den...což je mnohdy zavádějící analýza...Mne nejvíce vyhovují Bloomberg a Reuters, ale tam přispívají desítky spíše reportérů z celého světa, kteří komentují vyjádření toho kterého představitele banky, fondu, státního departmentu atd...pak jsou privátní zdroje přes ropu a některé akciové indexy - z toho všeho si pak podchytím nálady a očekávání trhu a skládám si tak vlastní puzzle v měnových párech...:-).
FX se věnuji cca osm let, burzovním trhům všeobecně od roku 1991, kdy jsem to začal venku studovat..
SID

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...