Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

hirens,

jde o to, že verze 2.x nemají v podstatě žádný přenos dat (market dat). Data je třeba nakopírovat ručně do odpovídajícího listu (Data1m) Excelu. Dále nevím v jakém formátu data z NT máte. Pro uživatele SC je to snadné v tom, že tento program má v sobě přímo export dat do excelu. Data z NT budete mít pravděpodobně v txt formátu a tak lze tato data importovat do excelu, i když patrně nastane trochu problém se zápisem času (ne neřešitelný).

Zkuste se možná na stránkách programu podívat na verzi 3.0, ta již přímo podporuje import dat z NT. Lze vyzkoušet Demo verzi.

Záleží co Vám bude vyhovovat více.

Aleš

• Odpovědí 185
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

• 1 month later...
Odesláno

Alec Napsal:
-------------------------------------------------------
Data z NT budete mít pravděpodobně v txt formátu a tak lze
> tato data importovat do excelu, i když patrně
> nastane trochu problém se zápisem času (ne
> neřešitelný).
>
> Zkuste se možná na stránkách programu podívat na
> verzi 3.0, ta již přímo podporuje import dat z NT.
> Lze vyzkoušet Demo verzi.
>
> Záleží co Vám bude vyhovovat více.
>
> Aleš

Hezký den,

ano, přesně s tím se již hodiny trápím. Importuje datum korektně, ale druhý sloupec, čas, nikoli. Jde mi o jednoduchou změnu z čísla: 101500 na 10:15:00. Nevím, proč je to pro excel takový problém :S

Díky za nápovědu k vyřešení ;)

Odesláno

Kocourvbotach,

jde vám tedy o import dat do excelu pro testování ve verzi 2.3.8 ? To je trochu problém, protože nejspíš budete mít v datech (txt) z NT pouze jeden sloupec s cenou, což je vlastně tickový zápis dat. J.A.tester 2.3.8 potřebuje Open, High, Low, Close a to by se muselo nějak překonvertovat.

Verze 3.0 tyto data číst umí, ale zase je neumí převést do excelu. Jedině do scid, mnd, nebo hst.

Aleš

Odesláno

Hezký den,

ano, verze 2.3.8. Z NT jsem exportoval minutová data, obsahují tedy datum, čas open, high, low i close. Jde jen o ten převod času do jiného formátu (btw: napadá mne export na MySQL databázi a zde vyčtení přes PHP - ale zatím se nechci drbat levou rukou na pravém uchu).

Kvuli této potíži jsem tedy zkusil verzi 3.0, která se zdá být skvělá. Exportovaná data z NJ lze konvertorem převést a v Market Data vypadnou správně.

Jenže v praxi mi program nevím proč nefunguje: Když dám export totožných dat do MND, a pak jej použiju na výpočet několika obchodů, buď se nic nevypočte, nebo se vypočtou jen některé obchody s nesmyslnými cenami. Zda proběhl export do MND správně nemůžu ověřit.

Nicméně jsem zkoušel použít i deník pokus1. Při výpočtu bez úprav se zdá být všechno v pořádku, ale pokud se pokusím přidat nějaké obchody (samozřejmě ve stejném datu jako ostatní), výpočty jsou opět nesmyslné. Zkoušel jsem vše možné, ale verzi 3.0 se mi bohužel nedaří rozumně zprovoznit :(

• 2 týdny později...
Odesláno

Kocourvbotach,

omlouvám se za poněkud opožděnou odpověď.

Dejte pozor na časová pásma. Jde o to sladit časové pásmo dat s časovým pásmem obchodů. Tady je často zádrhel. V programu lze nastavit časový posun dat (tím budou posunuty všechny datové soubory při výpočtu) nebo lze naopak posunout obchody a to pro každý Deník individuálně.

Nejjednodušší způsob je se přímo podívat "do datového souboru" (market data) pomocí Data Trasnferu a přenosu do
Editoru Market data (cílový Plugin Standard). Tam si lze prohlédnout jednotlivé řádky datového souboru a tím pádem i vývoj změn cen (příp. v závislosti na volume). Open lze většinou rozeznat.

Aleš

• Vytvořit...