Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 469
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

mira_k Napsal:
-------------------------------------------------------
> přepočet na dolary asi nedává smysl
> ale ATR je průměrná délka úsečky (H-L) na n, kde
> n=21
>
> "keep it simple"
>
>
>
> Editováno 1 krát. Naposledy editováno dne 17.04.
> 21:15 uživatelem mira_k.

Ako to, že nedáva zmysel ? však chcem vedieť aké je denné rozpätie v peňažnom vyjadrení. Ale aj keby, tak ako mi interpretuješ ATR 0,104 pri Corn ? Však mi to nedáva vôbec zmysel

u Corn sa 1 bod = 4 ticky, ja nechápem koľko je potom ATR 0,104

Odesláno

ATR je ukazatel volatility, tj jak krátké nebo dlouhé jsou úsečky .. ATR(21)=0,104 znamená jen, že průměrná délka úsečky za 21 dní byla 0,104, jen ted nevím, kolik je 1 bod Cornu v USD, takže když si vynásobíš hodnotu bodu 0,104 máš to v dolarech

když jsem ATR kdysi používal, tak me víc než absolutní velikost zajímaly změny - nárůsty/poklesy u S/R

Odesláno

Ale ja viem, čo je ATR, len to neviem prepočítať na USD v prípade CORN. 1 plný bod corn má 50 USD, tak by bol nezmysel keby som 50 USD vynásobil 0,104 pretože by mi vyšlo 5,20 USD. Hádam mi nechceš povedať, že denné rozpätie H a L u corn je 5,20 USD :D

Prosím, poraďte niekto. Ďakujem.

Odesláno

no vidíš a jak mám vytušit, co víš a co ne, omlouvám se, moje chyba, předpokládal jsem, že když koukáš do grafu kukuřice, že víš jeho hodnoty .. pokud můj broker nekecá, tak 0,0025=12,50 USD, tj Tvoje 0,104 = 520 USD

Odesláno

Ako si dostal to, že 0,0025 = 12,50 USD ? :D Lebo ono to bude dobre tých 520 USD, len mi to nedáva zmysel.

Mne tiež vyšlo 520 USD. Len tak ma napadlo vynásobiť 0,104 veľkosťou kontraktu, teda 0,104 * 5000 = 520. Ale tým pádom by 0,104 muselo znamenať, že denné rozpätie je 10 centov/bushel, ale to je hlúposť, lebo ATR sa neuvádza v USD.

Tak jakto potom, že 0,0025 = 12,50 USD ? :D (ale je to správne)

Odesláno

pak je ještě otázka, jak je vztah ticku k velikosti kontraktu, protože CME píše "1/4 of one cent per bushel ($12.50 per contract)", což by dávalo smysl, 1/4 z 1 setiny je 0,0025

Odesláno

Ahojte. Narazil som na menšiu nezrovnalosť, čo sa týka otváracích hodín na trhu Kukurice. Takže na stránky burzy sa uvádza, že Corn sa obchoduje (elektronicky):

Sunday – Friday, 7:00 p.m. – 7:45 a.m. CT and
Monday – Friday, 8:30 a.m. – 1:15 p.m. CT

To znamená, že v našich končinách to je obchodovanie od 2:00 do 14:15 a od 15:30 do 20:15

Teraz som si však pozeral replay data na trhu Corn a trh raz otvoril o 2:00, inokedy zas o 3:00, alebo ešte lepšie - o 7:00

Prečo, prosím ? Ďakujem.

Odesláno

Přesné datumy a časy jsi neuvedl, takže jen obecně. Možná vysvětlení:
a) RTH a ETH
b) USA a Evropa nedělají přesun z letního/zimního času ve stejný termín, takže po dobu cca dvou (nebo tří?) týdnů v na jaře a na podzim je vše o hoďku posunuto.

Já nic z výše uvedeného neřeším, neboť i na mobilu mi svítí čas ET (New York)... a mám klid ;-)
T.S.

Odesláno

Vyššie uvedené časy sú časy pre Globex. Pre pit platí 8:30 a.m. – 1:15 p.m.

Ten letný či zimný čas ma jasne že napadol, ale prečo sa mi niekedy začali prehrávať dáta až od 7:00 ? a to nie raz, takže nemôže to pripísať nejakej chybičke

a to začatia obchodovania halabala 02:00 či 03:00 nebolo len v marci, ale aj v apríli, aj bár kedy v septembri.

Mne to akože veľmi žily netrhá, ale sakra jak je to potom do ... ? Však aj obchody otvárajú a zatvárajú podla otváracích hodín a nie všelijako...

• Vytvořit...