Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Libic : Mplay říkal 1. nebo 2. ITM. Já beru a myslím, že i Tomáš, 1.ITM. Jsou levnější než 2.ITM.
Tomnes : souhlasím s neplašit, neboť, když titul udělá na začátku týdne propad, může jít právě jen o korekci a za zbývající čas se z toho vysekne nahoru. Skoro se přikláním k variantě AIAO, jinak se můžu vrátit k ID. Jsem rád, že jsme měli podobný scénář. začínal jsem řádově +1500, obrovský skok do -1000, pak oscilace kolem 0, nakonec -500. 18 ztrátových titulů mi dalo -1950, není to hrozné, ale balance vypadá jinak -:)

• Odpovědí 262
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Libic:
Používám zásadně ITM, řídím se při výběru podle delta, aby bylo 0.6 a větší. Takže někdy sahám i hlouběji ITM. Mohu mít titul na ceně 32 a jít do ITM nikoliv 31, a třeba ani 30, ale klidně i 29 - záleží právě na delta.

To Misak:
Já mám takovou jednu myšlenku, ale zatím nedokáži blíže specifikovat a tou je skutečnost, zda-li je skutečně správné být balance 5p/5c. Kdykoliv totiž projíždím tituly, tak vidím, že drtivá většina se snaží jít nahoru a vždy mám problém najít tituly pro krátkou stranu. Dále jsem si všimnul, že akcie jsou na stranu long vždy v pohybu ostřejší a kolikrát i delší, než na stranu short. Z toho mě tak napadá, že správně by měl být balanc např. 4c/5p. Ale je to jenom taková teorie :-) Jinak doporučuji zkusit začít dělat nikoliv 10/10, ale 5/5, nemohu si pomoci, ale po všech stránkách mně to připadá lepší.

Odesláno

Tomnes: myslím, že myšlenka 10/10 vychází ze zákona o entropii, tj.míra neuspořádanosti systému, pufrování, ředění či jakkoliv tomu můžeme říkat. Čím více je systém neuspořádaný, tím provedená ta samá změna nemá vliv na chování systému. pro lepší pochopení uvedu příklad. Prováděná změna je budiž umístění jedné skleničky na stůl. Pokud ji dávám na stůl, který prázdný, okamžitě si všimnu změny - přibyla sklenka. Pokud provedu tu samou změnu, tj. umístění jedné skleničky na ten samý stůl, kde je již skleniček 20, tak si nikdo nevšimne, že jedna přibyla. Z tohoto pohledu je 5/5 jakési minumim, abych byl jakžtakž balancován, ale měl možnost zachytit změnu a 10/10 je stav velmi stabilní. Při zvýšení na 20/20 už nebude výrazně stabilnější. (něco podobného jako 20 či 30 sklenek - od jisté úrovně je to jedno a konstatní). Můj závěr - hledám 10/10, pokud nenajdu, spokojím se s min 5/5.
Dále naprosto souhlasím s problémem najít stejně kvalitní tituly do L/S zejména z jednoho odvětví. Zdá se mi, že všechno jde buď up/down. Přemýšlel jsem spíše vzít např.kvalitní L v ITM a proti tomu "těžce hledaný" S ATM,nebo dokonce OTM. Při pohybu S mým směrem se dostanu to ITM a budu kopírovat pohyb podkladu. v případě ode mne, tak neztratím moc, neboť jsem OTM.

Odesláno

To co pise misak je komplikovane len na prvy pohlad, je to v podstate jednoduchy vztah.Jedina nevyhoda je,ze pri tyzdnovom drzani OTM opcii dochadza k vyznamnemu poklesu casovej hodnoty . Pri intraday by to podla mna bolo s ohladom na situaciu na akciovom trhu OK.

herman

Odesláno

Jen bych dodal, že nestačí říci, že je opce ITM, ATM nebo OTM,ale je nutno dodat jaká je splatnost dané opce. To že je opce OTM nemusí znamenat že pokles časové hodnoty je velký a že když je opce ITM, že pokles časové hodnoty je nízký. Delta 0,6 nezaručuje nízký pokles časové hodnoty, když je opce pár týdnů před splatností.

S pozdravem Míra

Odesláno

to Piti

predpokladam,ze my sa tu akosi automaticky, bez toho ze by to bolo zdoraznovane, bavime o opciach so splatnostou do mesiaca,ako to pouziva mplay.V opacnom a vseobecnom pripade je to samozrejme ako pises ty

herman

Odesláno

No a delta 0,6 se mi pro měsíční splatnost zdá málo. Uvedu sice příklad na warrantech na DAX, ale má to všeobecnou platnost.

Stav k 3.5.2007
Splatnost: 13.6.2007, Delta - 0,612, týdenní pokles časové ceny -7,63%
Splatnost 1.6.2007, Delta - 0,617, týdenní pokles časové ceny -10,45%
Splatnost 1.6.2007, delta - 0,706, týdenní pokles časové ceny -7,49%

Jestli je to hodně nebo málo nechť každý posoudí sám. Pokud se obchod bude vyvíjet správným směrem, tak samozřejmě tento pokles časové hodnoty není problém, neboť pokles časové hodnoty bude ztrácet na významu, ale pokud bude podklad stagnovat nebo dokonce půjde proti nám, význam poklesu časové ceny bude akcelerovat.

Osobně nakupuji warranty s týdenním poklesem časové ceny do 2%, v určitých případech jsem ochoten akceptovat vyšší hodnotu.

S pozdravem Míra

Odesláno

Je krasne videt jak jsou opce trochu jiny instrument, stop loss vlastne nakupujeme hned na zacatku.
I psychologie je trochu jina nez u rekneme bezneho tradingu.

Vcera jsem mel portfolio na konci -400 a ted jsem 200 +
ale opravdu to nic neznamena

Odesláno

Prosim odpovezte mi jeste na jednu stupidni otazku

jaky je rozdil u platformy TOS mezi P/L OPEN a P/L day

mam vsechny pozice otevrene ale jine cisla ?

vychazi mi ze jedine vysvetleni je :

P/L open hodnoty z open

P/L day - vychazi z hodnot otevreni dnesniho /aktualniho dne ?

• Vytvořit...