Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

jz:

mohl by jste mi trochu více vysvětlit: .....Pokud na vice nez 30, tak je to skoro neobchodovatelne...

tomu teda nerozumím co je špatného na systému který vydělá za měsíc 1400USD při 30 a více obchodech.

Řekněme třeba při dvou obchodech denně (cca 40 obchodů měsíčně) vydělávat 1400USD není přece nijak špatné.

Děkuji

Aleš

• Odpovědí 31
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Proste min nez 50$ na obchod v prumeru mi prijde malo. Pak clovek udela nejakou chybu a hned je pod nulou. Kus (cca 5-10$ v prumeru) taky sezere slip a broker (5$).

Odesláno

jen bych doplnil pro představu co by to obnášelo:

při průměrné ztrátě 50USD
a při 50% úspěšných obchodů (20:20 nW:nL)

to znamená RRR 2,4

(předpokládám že se bavíme o konečných částkách)

to mi nepřijde jako špatný systém.

Aleš

Odesláno

Josef

Tady musím nesouhlasit (pokud jsem to teda dobře pochopil), Z dlouhodobého pohledu (celkový zisk za měsíc / počet obchodů = průměrný zisk) mám kolem 20 - 25 tiků na obchod, průměrná ztráta se u mě ted pohybuje kolem 9 - 12 tiků na obchod. Nevidím na tom nic neobchodovatelného. Počet obchodů v průměru za měsíc je kolem 40 a z toho 20 tvoří zisk. Je to sice jen část systému (3 trendové patterny) ale obchodovatelné je to samostatně uplně v pohodě a to i v reálu..jen dodám, že je vše po započtení komisí.

s pozdravem Petr

Odesláno

Ja jsem castky bral pred zapoctenim komisi a slipu.

Peto, jestli jsem to dobre pochopil, tak mas pravdepodobnost 50%, prumerny zisk 20-25t, prumerna ztrata 9-12t. Cili prumerny zisk +6t na obchod (pokud by nebyly zadne BE+1), cili +65$ pred komisema. V realu o neco vic diky BE+1. To je vic nez 50$ na obchod ;-)
Psal jsem o min nez 50$ pred komisema a slipem...

• 4 months later...
Odesláno

Tomáši,

v článku jsou v přiloženém grafu při při účtu 5000 USD nakoupeny 4 kontrakty. Znamená to tedy, že je v uvedeném příkladu margin cca 500 USD na kontrakt, aby bylo dodrženo pravidlo, mít v marginech max. 50% equity?

Jestli jsem dobře koukal, tak je nyní margin u IB pro ER2 4165 USD. Abych tedy mohl nakoupit alespoň 1 kontrakt, musím mít účet zhruba 8000 USD?

Martin

• 11 months later...
  • 2 months later...
Odesláno

To nebyla moc dobrá odpověď. Samozřejmě, že Excel neumí nic co MSA.
Excel nejdříve toto vše musíte naučit, tzn. vytvořit deník - tabulky , grafy, vzorce, atd.. Poté teprve může nahradit MSA, no a pokud s excelem neumíte pracovat, tak zbývá než jedině MSA koupit ( nebo hotový deník sehnat :-) )

Odesláno

sak jasne, ze excel na dennik je dobra vec, s grafmi a vzorcami problem nevidim, len som chcel odskusat rozne position sizing - i a prip. aj simulacie a to excel nedokaze :-) ale napr. by ma zaujimalo, ako by excel dokazal spocitat max. pocet wins a losers ( aby som to povedal spravne - neviem, ako to spravit, ale asi sa to da, tak keby bol niekto taky zlaty, ze by poradil ;-)

Odesláno

tak jenom pro info, excel toho dokaze daleko vic nez MSA. Uz to vsechno umi, ucit se to nemusi, jenom se to musi naucit clovek, ktery ho pouziva. I takove veci jako position sizing apod. nejsou vubec problem. A to vsechno jde i bez VBA. Kdyz zapojite programovani VBA pak uz jsou moznosti nekonecne, kdyz to trochu prezenu.

Pokud nevite, jak na neco v excelu, tak muzu jednoznacne doporucit vlakno o excelu.

A sice to bude trochu off-topic, ale vzorce pro max. pocet ztrat a zisku v rade.

Pokud mam napr. ve sloupci A zisky/ztraty meho systemu, tak pro zisky:
do sloupce B dam do B1 nasledujici vzorec =if(A1>0;1;0) - tento vzorec pak rozkopiruji dolu az kam potrebuji
pak do sloupce C, konkretne C1 dam jenom =B1
pak do C2 dam =if(B2=1;C1+B2;0)
a ten vzorec C2 rozkopiruji dolu az kam potrebuji
a pak si vlozim funkci max =MAX(C1:C...) a mam pocet zisku v rade.

Pro ztraty to funguje stejne, jenom ve sloupci B staci dat ze A1
Lada

• Vytvořit...