Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zajímalo by mne, jestli má někdo zkušenosti s tímto indikátorem, který u nás propaguje czechwealth.cz jako EUROTRM. Indikátor je v podstatě kombinací určité předpovědi dalšího vývoje trhu a statistického posouzení, zda je trh překoupený nebo přeprodaný. Doporučuje se vstupovat do obchodu jen v těch nejvýhodnějších podmínkách, kdy je velká pravděpodobnost zisku, údajně 99%. Fascinuje mě především to, že tento nástroj dokáže obchodní příležitosti vyhledávat - z grafů všech možných trhů po celém světě nabídne jen ty, které vyhovují jeho podmínkám pro úspěšný obchod.
V současné době mám přístup ke čtrnáctidenní demo verzi, jinak přichází v úvahu placený přístup za 99$/měsíc.

Milan

• 11 months later...
Odesláno

Zdá se, že otázka položena skoro před rokem, zůstala nezodpovězena. Znamená to, že zde níkdo s TRM (Trade Risk Management) žádné zkušenosti nemá?

USD :S

Odesláno

No právě. Ta myšlenka se mi líbí úžasně též! Tím spíše mi je divné, že na nejlepším fóru obchodníků o tom není téměř nic(!). Chtěl bych vyprovokovat diskuzi, ale mám tak malé zkušenosti, že se potřebuji spíše přiučit. ;)
Lit

Odesláno

Dovolím si přispět osobní zkušeností - mám ve svém portfoliu i metodu TRM. Předplacenou jí mám cca 5 měsíců, z nabídky vybírám zatím pozice s největší pravděpodobností obratu mezi 2 - 3 sigma. Musím uznat, že úspěšnost predikce TRM je opravdu pozoruhodná . Na druhou stranu bych ji asi nedoporučoval obchodníkům s nevyvinutou psychologií, protože jde o protitrendovou metodu tj. nelze použít SL a je poměrně časté, že pozice jde nějakou dobu dost proti vám.
Vlasta

Odesláno

Dobry den Trojane,
zeptam se, lze metodu doplnit o timing indikatory? Mam tim na mysli, je-li cena mezi druhou a treti sigma, pak by melo byt mozne pouzit timing indikator k vylepseni vstupu. Jak pisou, je-li cena za treti sigma band, je jen 1% pravdepodobnost, ze nenastane reversal.

Preji Vam mnoho uspechu!!

Libic

Odesláno

Dobrý den Libici,
co myslíte těmi timing indikátory? RSI, Stochastic, %R, nebo něco trendového? K upřesnění vstupu dle Sigma Bands používám ostatní indikátory TRM, tedy především Signal bands a přitom sleduju vývoj trendové křivky na dekompozičním grafu.
Zkoušel jsem ještě na začátku (kvůli přirozené nedůvěře) s TRM použít většinu klasických TA indikátorů, ale zatím se mi při zpětném hodnocení ukázaly doplňkové grafy TRM nejpřesnější.
Vlasta

Odesláno

trojan,

chcel by som sa opytat, na com pracuje Sigma bands, resp. nejaky popis, viem ze ide o cervenu krivku a pracuje sa podobne ako u MA, ze ked pretne graf je to signal (zjednodusene). ale ci vie niekto co predstavuje???

Odesláno

Dobry den Trojane,
v podstate jste odpovedel za me. Je-li cena za 3 sigma, pak by mel fungovat napr. RSI a jeho krizeni pres urovne 30/70 pro potvrzeni vstupu do pozice, nebo napr. divergence RSI / MACD / SSTO. Stejne tak budou fungovat i jine indikatory. Sam pisete, ze lepe funguji doplnkove grafy TRM. Tedy, uvedene 1% risku, ze cena pujde proti moji pozici i za 3 sigma by melo byt eliminovano doplnkovymi indikatory TRM, nebo timing indikatory [timing indikatory budou v tomto pripade i doplnkove indikatory TRM]. Jednoduse receno, je-li cena na nebo za 3 sigma + mam divergenci oscilatoru, pak vstupuji do pozice a mam jen 1% risku, ze pozice pujde proti me, kde vystoupim na entry SL pod swing low nebo nad swing high. K TRM jsem si prohledl par hezkych obrazku, ktere jsou zverejneny na webu, nic vice + vychazim z uverejneneho textu. Je-li text realny, pak by mel TRM fungovat dobre, pri spravne zvladnutem MM a psychologii [v tomto pripade staci jen zakladni pravidla a disciplina].

S pozdravem

Libic

• 8 months later...
  • Vytvořit...