Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
Odesláno

to TVaclavicek:

SL vám může zachránit spoustu peněz, snad u všech brookerů lze zadat SL, pokud u někoho ne, neobchodoval bych u něj. U některých lze využít trailling stop, SL se pak posunuje automaticky ve směru trendu.

SL osobně používám, je ale potřeba bactesty zjistit na jeké úrovni ho nastavovat, jinak může člověka vyhodit z pozice příliš brzy.

• 7 months later...
Odesláno

radim2 Napsal:
-------------------------------------------------------
> to TVaclavicek:
>
> SL vám může zachránit spoustu peněz, snad u všech
> brookerů lze zadat SL, pokud u někoho ne,
> neobchodoval bych u něj. U některých lze využít
> trailling stop, SL se pak posunuje automaticky ve
> směru trendu.
>
> SL osobně používám, je ale potřeba bactesty
> zjistit na jeké úrovni ho nastavovat, jinak může
> člověka vyhodit z pozice příliš brzy.

tak po pár měsících doplním že backtestem zjištěný fixní SL na datech před finanční krizí méně volatilního trhu už dnes vyhazuje z pozice docela často :(
pouvažuju o dynamickém SL

• 1 year later...
Odesláno

Zdravim,
jsem naprosty zacatecnik a tak se omlouvam mozna za stupidni dotaz. Rozumim smyslu i pouziti stop-lossu, ale nerozumim tomu, co se presne mysli pojmem, ze trh "protne" muj SL.
V kazdem casovem useku (napr. 5minut) mi graf ukaze O,C,H,L hodnoty. pro priklad O=210, C=209, H =211,L=208.
muj SL je na hodnote 207. v dalsim 5ti minutovem okamziku se vsechny hodnoty OCHL posunou o dolar niz, cili L bude 207. V ten moment trh "protnul" muj SL nebo by muj SL musel byt v rozmezi definovanem O a C hodnotou ? Jinymi slovy..pokud muj SL bude mezi hodnotami H - L, bude exekuovan ?
Diky moc.
Alex

Odesláno

Alexik30:

cena jednotlivých trhů neustále "tická" (těká)..tj. cena je neustále v pohybu..pokud máte v trhu stoploss, tak se aktivuje, jakmile jej cena dosáhne..tj. nezáleží natom, kde daná úsečka otevře, nebo zavře..záleží na tom, jestli se cena dostane na úroveň vašeho stoplossu..

koukněte na video v tomto tutoriálu www.financnik.cz/komodity/recenze-sw/ninjatrader-6.html a určitě to pochopíte...graf se hýbe pěkně i se zadaným stoplossem cca od času 6:40...

michal

• 3 týdny později...
Odesláno

otazka zaciatocnika
ako funguje stop loss na fio pre ceske akcie?

a este jedna uvaha, ak napr 100 000 rozcelin na 10 casti, a kazdy obchod spravim na 10 000 a stop loss nastavim napr na 10per. na akciu pri 1000na akciu to je 100korun, cize ked sa cena obrati inac ako som chcel tak stratim z 10 000 iba 1000... ide oto ze vcalnku ste spominaly celu stop loss v celej vyske ciastky... alebo je to rozdiel medzi obchodovanim akcii a komodit a velkosti stop loss?

Odesláno

TO: lucifer66
Dobrý den!
Otázky začátečníků maji svoje misto jinde.
Jak funguje cokoliv u kohokoliv zjišťujte u kohokoliv tedy fio u fia.Umi to perfektně vysvětlit.
Vase úvaha je naprosto správná! Pokračujte dále!
Hodně štěstí Vám přeje profesor.

Odesláno

este jeden detail, zatial som na to nenatrafil...
ak mam nejaku akciu napr. na lon, mam zadany stop loss napr. o 10dol (pri dennom obchodovani) a dalsi den sa otvori medzerov hlboko pod mojim stop losom (o20dol nizsie) a za celi den sa ho ani nedotkne, aktivuje sa stop loss hned pri nizsej ceny ako stop loss, alebo mi tu akciu bude drzat dalej?

• 1 year later...
Odesláno

Ahoj všem,
Chci se zeptat na průměrné optimální SL a PT (RRR 1:2) na trzích e-miny.
Máte někdo nějaké výsledky z Backtestingu?
Já jsem zatím udělal vzorek na NQ (50obchodů) a asi v 95% mě podržel SL 50USD.
Zkouším backtesting na YM, ale vidím že tam ani 200USD při této volatilitě zřejmě nestačí....?
Jaké je tedy přibližný SL na: YM,TF a ES?

Díky za info a přeji všem hodně úspěchu.

Jeicop :)

• Vytvořit...