Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 10 months later...
Odesláno

Chtěl bych se zeptat, zaregistroval jsem se na CBOE abych si vyzkoušel obchodovat s opcemi. Chtěl jsem však obchodovat s opcemi na futures a ne s opcemi na akcie. Je tu nějaká rada, kde bych si to mohl zkoušet s free softwarem nebo na stránkách jako u CBOE?
Ale samozřejmě bych chtěl i informace o obchodovaném trhu a případně i s grafy. Něco jako umožňuje triál TNT.

díky

Odesláno

to padik35:
zcela zdarma se ke komo opcím na cokoliv a i jejich grafům doberete na
www.ino.com
stačí kliknout na "options" u vybrané komodity a kontraktu.
běhá to velmi rychle, u grafu vybrané opce (na opci kliknete) jde si pustit různý timeframe i bar graf třeba.
Neumí to co co placené softy, ale zcela postačující a názorné hlavně, myslím.
Mimo jiné krásně se z grafu kurzu=premia opcí dá sledovat pokles časové hodnoty opcí různých úrovní strike - což může zajímat vypisovače opcí. Nebo konstruktéry kdejakých opčních technik...
:-))

Odesláno

to padik35:
:-), ino.com je jen jedna věc z mnoha na netu kolem opcí, jsou tam komo i akc a další. Nevím jak jste opčně daleko, ale opce jsou mimořádně zajímavý instrument, dá se s nimi dělat kdeco a tak, jak s jiným inštrumentáriem nelze...
OK opcování!

Odesláno

to miciko

Mně osobně se seriál článků o opcích velice líbil a zaujal, ale když jsem je chtěl obchodovat papírově na CBOE, tak mi tam pořád skáče opce SPY a já jsem nikdy neviděl její graf - navíc to v reálu není tak krásně vykreslené jako v článku a já se v tom pak ztrácím - je mi jasné, že takto bych pak obchodovat nemohl.
Velice se mi líbí možnost vstupovat do trhu vypsáním opce a na tom bych chtěl i stavět, ale víc se mi líbí nekrytá opce (hlavně kvůli ziskům) ale ze strany rizika je to horší - takže spíš vypisovat vzdálenější a vždy proti trendu předmětu obchodování. A udržet tuto pozici a buď ubránit až do konce nebo jí po nějakém čase ukončit s profitem. Docela by mi pomohlo, kdybych ve svém okolí měl nějakého tradera u kterého bych se na to mohl kouknout, jak to člověk dělá přímo v praxi. Asi udělám nějaký inz :)

Odesláno

to padik35:
koukání je OK, ale neváhejte si to zkusit pěkně sám :-). Profíci na holé výpisy údajně se úspěšností umí blížit ke 100%???
Pokud se vede je krása se dívat s jak vám den co den odkapává premium do kapsy, aby při expiraci skončilo v kapse celé...(tady přesně víte co to znamená když se řekne "čas je drahý"). To je ideál, ale i vypsané zdánlivě velice vzdálené strike umí zaplatit aspom internet, když ne víc.
Takže ať vám kape! (do kapsy)

Odesláno

to obdivuji, zacit obchodovani nahatym vypisem, to bych se budil kazdou noc hruzou co na mne rano vybafne. Opce se mi libi prave predevsim diky moznosti riziko limitovat nebo definovat, ze bych se tehle vyhody hned ze zacatku vzdal, to je fakt odvaha, no at se dari.

Odesláno

to misak:
bohapustá teorie, ale může vyjít i prakticky:
Internet na měsíc cca 1000,- může(nemusí!!!) zaplatit i takto roztažený výpis:
Kukuřice May exp.25.4. má kurz 532.
Výpisy P420=95 + C700=100 = celkem 195-50popl=145usdx17=2460kc/2 = +/- 1000,-/měsíc
Je to teorie, ale co v tomto houpacím byznysu není teorie...účet se může i ok jarně zazalenat...nemusí téct vodopád když může jen kapat (nejlépe stále:-)

Odesláno

miciko :
teoreticky jde všechno, dokonce nestačí, když Ti to jednou vyjde. jde o to, abys to dokázal obchodovat konzistentně po nějakou dobu. Přijď za rok, a pochlub se, zda Ti tato strategie vynesla alespoň na internet. Nemusíš veřejně kvůli mě, ale sám před sebou.

Odesláno

to misak:
...cca 6let mi nejen toto vydělává na internet + komlexně na vše další...chlubit se není čím, snad jen tím že jsem svým pánem, což je tedy nade vše
(což přeji všem co to zkusí)

Odesláno

to miciko:
Tak něčeho takového bych rád docílil, abych vydělal na sebe a na náklady spojené s tímto podnikáním. To by jsi mi mohl dát pár rad. Například, když děláš na sebe - jak to daníš. Víš, kdybych odešel z práce (v případě že budu v profitu) a živil se tímto, tak to stejně musím danit. Takže to mám brát na živnost, s.r.o. - nebo jak?...tedy pokud to není tajné.

No a v jakém procentuálním poměru se čemu věnuješ v obchodování?

padik35

Odesláno

Miciko:
Jen si myslím, že [bold]začínat obchodování [/bold] vypisováním nekrytých opcí je [bold]velmi [/bold] rizikové.
Že tak zkušení obchodníci obchodují, a že si tim dobře vydělávají, o tom nepochybuji. A myslím si, že ani mišák. Tady jde o [bold]začínajícího obchodníka[/bold]. Opravdu bys mu s [bold]klidným svědomím[/bold] doporučil tento způsom obchodu? [bold]OPRAVDU?[/bold]

O tom je diskuze.

Odesláno

miciko : tak jen tak dál ! Já jen že více než 2 měsíce do expirace je dlouhá doba, ono pak stačí jednou když "neosejou" a můžou jít poctivě skládané drobky pryč. Stačí kouknout o kousek vedle, kde o velké limitní pohyby není nouze - W. (tím "neosejou" je míněno obrazně, jako že se něco p...nevyjde)

• Vytvořit...