Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
Odesláno

Dobrý den,

mám problem. Jak zjistímkterá cena je těch odpovídajích procent? Dokážu si to vypočítat ale...je to příliš zdlouhavé. Grafy mam také k dispozici ale nikde tento ukazatel nemůžu najít. Tady v této kapitole se psalo, že v programu který pracuje s grafy by to mělo být. Mohl by mi někdo říct jak to dohledat? konkrétně na platformě metatrader nebo pokud by to slo jine tak jine. Díky.

Pepa.

Odesláno

A ještě se mi vyskytla jedna enší nejasnost. kdy má být nula nahoře a kdy dole? Ptám se poněvadž tady v manuálu jsou u medvědího i u býčího pohybu nuly nahoře. Je to tak vždy? :S

Odesláno

Měl by jsi to vykreslovat ve směru pohybu - to znamená u stoupajícího trendu nula dole. Ale jinak Ti může být celkem jedno jestli máš padesátiprocentní retracement od shora nebo od zdola. :D

• 4 years later...
Odesláno

Ahoj všichni spolubojovníci, chtěl bych si zbacktestovat retracement na NQ a tak zoufale hledám a hledám indikátor, který mi pomůže a už fakt nevím jak si poradit, koukal jsem i na forum NT ale nenašel nic. Nevíte prosím někdo jak v NT zobrazit retracment? Děkuji moc za pomoc. R

• 5 týdnů později...
Odesláno

Juri:

Môj osobný názor je nasledovný:
Korekcia: je len krátky cenový "pohyb" na cenovú hladinu do "protipohybu trendu" v relatívne krátkom čase -závisí od TimeFrame a nevidieť žiadnu súvislosť s minulosťou.
Retracement : je vypočítaná hodnota podľa predchádzajúceho trendu medzi High a Low a z nich sa vypočítavajú cenové úrovne najčastejšie 38.2% ...50%.....61.8% predchádzajúceho trendu do búducnosti.
Podľa mňa sú to dva úplne rozdielne pojmy , ktoré znamenajú úplne niečo iné.
Skúsenejší , keď sa mýlim , tak ma opravte.
Pekný deň :)

Odesláno

Phenom ma pravdu, akorat doplnim, ze u retracement urovne nemusi jit pouze o obraty v rozsahu price (tzn horizontalni) high and low tak jako u napr. zminenych fibonacci retracementu. Take muze jit i o time/price(tzn v obou osach,"dosikma")) high and low, napr. u channelu, pitchforks atd.

Rozdil je to imho dost velky, prece jen TP budou ruzne agresivni, identifikace nebude stejna(napr. u korekci muzu cist jen momentum ale u retracementu se tezko obejdu bez cteni volatility)

• Vytvořit...