Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pokud si dobře vzpomínám, tak někdde u Larryho Wiliamse jsem četl že jediný správný okamžik kdy zadat Stop-Loss je zároveň se vstupním příkazem. Každá rozumnější platforma to umožňuje přednastavit a udělat automaticky. Vždycky je potom možné SL posunout nebo i zrušit ale určitě je bezpečnější mít pozici zabezpečenou hned od začátku. Stát se může cokoliv - spadne mi spojení, program, počítač, ...

• 9 months later...
Odesláno

Technicky by to mohla být cena která je o jeden tik za SL:), neboť SL je spuštěn už pouhým dotykem SL ceny a v momentě dotyku je v případě "SL sell" (může být i "SL buy" když je to na opačnou stranu) současně cena Last rovna cenám Low a i Close (a samozřejmě rovna i ceně SL).

Připouštím, že průrazem se může myslet už jen dotyk (který ho spustí) stejně tak jako v článku zmiňované protnutí.

Někde by možná mohlo jít spustit SL nikoliv cenou z posledního obchodu (Last) ale už cenou Bid případně Ask (možná u Forexu ale to není burza a pak pokud to umí vlastní software). V případě že SL hlídá samotná burza pak předpokládám že bude použita poslední cena která na burze proběhla tj. Last(která je současně...) a tak by tomu mělo být.

Odesláno

horse.czech:
když se roztáhne bid ask spread tak normální stopky by nepopadaly dokud by nepadla jedna bid_asková čímž by udělala Last a spustila lavinu.:)
Euwax - to jsou deriváty, ne? Tam dělá cenu emitent a musí za ni zobchodovat pokud se někdo občas najde, tam to asi jinak než Bid Ask opravdu nejde. A ještě se musí dávat pozor na to co s Bidem a Askem machrujou mimo hlavní obchodní hodiny podkladu.

• 7 months later...
Odesláno

Dobrý den,

rád bych se na něco zeptal. Na trhu je zveřejněný určitý údaj, který říká kolik obchodů či kontaktů zde probíhá. Myslím se tomu říká volatilita a volume.

Chci se zeptat, jestli jsou konkurenci dostupné i informace typu u kolika těchto obchodů či kontraktů je nastaven STOP-LOSS a v jakém rozsahu. Uvažuji takto, kdyby tato informace byla dostupná tak si jako miliardář například řeknu máme tu 100 000 kontraktů z toho 80 000 má nastaveno STOP-LOSS na takové výši, že když třeba vstoupím s kapitálem jedna miliarda dolarů na pokles ceny, tak většinu konkurentů pomocí jejich STOP-LOSS vyhodím z trhu a docílím, že trh půjde tím správným směrem jak chci a to směrem dolů a z toho bude velice profitovat.

děkuji za info

Odesláno

vladik,
nikdy jsem o podobné věci nepřemýšlel, ale myslím, že to bude vidět v Domu jako čekající příkaz k prodeji či nákupu a protože půjde o velký přikaz budou o tom všichni kdo používají Dom nebo u IB Boook Trader vědět.
P.

Odesláno

vladik1975,
hodně zjednodušeně ano, současně ale taky platí to píše PetrPavel, že o vstupu dalšího "velkého" ti ostatní mohou vědět
to že jsou hráči, kteří trhem mohou hýbat a hýbou je fakt, který je tak maximálně potřeba přijmout a tím to končí, pokud víš jak to využít, tak to jinak jako drobný trader nemusíš víc řešit (tu)

Odesláno

zdravím, chtěl bych se zeptat ještě na jednu věc a to v souvislosti s tímto článkem..
ekonomika.idnes.cz/vetsinu-obchodu-s-akcie-a-menami-uz-na-burzach-obstaravaji-roboti-pht-/eko-zahranicni.aspx?c=A120606_161426_eko-zahranicni_neh

setkali jste se někdy s nějakým traderem, který používal nějaký software založen na principu neuronových síťí či umělé inteligence nebo software podobný expetnímu systému?

A jestli ano, jak byl dotyčný s tímto systémem úspěšný?

A jaký je váš osobní názor na budoucnost těchto systémů, které nepodléhají psychologii člověka, ale přesto dokáží jí podle třeba historických a aktuálních dat předvídat?

díky za info Vladik

Odesláno

vladik1972

Zdravím, s podobnými software jsem se setkal nepřímo.

Úspěšnost těchto systémů nebyla nějak astronomická.

Zato jejich vývoj byl xtrémě náročný.

• 4 months later...
Odesláno

Kratky osobni pribeh:
Obchodoval jsem bez stoplossu (byl jsem blby), vymlatil jsem se, prisel o vsechny vydelane penize z letnich brigad v zahranici a za praci pri vysoke skole.
Ale co je dulezite. Neskutecne jsem se poucil, a ted studuji, co muzu. A k tradingu se vratim znova.
Jelikoz jak rika Tomas. Uspech neni nahoda. Uspech je volba.
A ja jsem se rozhodl a[bold] vsechny ty ztraty me motivuji se poradne ucit a venovat se tomu kazdy den [/bold] uz od srpna. A rozhodne neplanuju ani driv nez za rok s zivym obchodovanim opet zacit. Stale nemam propracovan obch. system dle mych predstav a vim, ze mi nic neutece.
Prilezitosti budou vzdy.

• Vytvořit...