Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
Odesláno

krakra,
to si delas legraci, ze jo? ty zkusenej obchodnik se ptas kde je kalendar ekono. udalosti? :-)
ale pokud to myslis vazne tak forexfactory.com, blooberg,.com, finance.yahoo.com, staci zadat econo. calendar do googlu

• 11 months later...
Odesláno

Potřebuju ekonomický kalendář s daty alespoň dva roky zpátky, který by se dal stáhnout do použitelného formátu csv, txt, xls apod. s možností filtrace a výběr dat typu high impact. Zajímají mě americké trhy a data hýbající s akciovými indexy, hlavně russell 2000.

Chci provést statistickou analýzu toho, jak data z kalendáře ovlivnila trh. Zatím jsem na webu nenašel to pravé. Kopírovat a vkládat každý řádek zvlášť je tak trochu neefektivní.

Předem díky všem zkušenějším.

• 1 year later...
Odesláno

Pokud byl ve Švýcarsku v předchozím období CPI -0,1% a v aktuálním období se předpokládá 0,2 % - tak jak je uvedeno v kalendáři, potom nechápu, jaktože to podle komentáře autora znamená "oživení indexu a možný růst CHF". Přeci CPI je rozdílem spotřebního koše v cenách běžného roku a roku základního (krát 100) a jeho růst je růstem inflace. Situace tedy vypadá tak, že včera byl CPI 99 (tj. -0,1%) a nyní se očekává 103 (tj. + 0,2%), tomu bych já rozuměl tak, že se očekává růstové hladiny a s ním i pokles hodnoty měny. Ale zřejmě se od základu pletu, jen bych chtěl vědět, jako to je...? :S

Odesláno

CHIP
Nejprve bych upozornil na takovou drobnost - předmětný EK a komentáře k němu jsou z roku 2005..nyní píšeme rok 2010. Tehdy to prostě analytici a slovutní "pomazaní" tvořící trh viděli tak. Dnes je po krizi (vlastně ještě probíhající s určitými dozvuky a jen s náznaky zlepšení) situace v mnohém diametrálně odlišná. Dříve (2005-2007) např. běžně platilo - lokál ekonomický náznak růstu (např. posílením akciových indexů) znamenal téměř automaticky i růst dané měny. Dnes je to spíše tak, že posilují např. USA indexy DJI, SP500 atd. = dolar klesá - a naopak propady indexů posilují dolar...Dříve šlo téměř vždy při nárustu cen zlata a ropy sázet na oslabení dolaru a posílení eura (a o5 naopak)..ani to už dnes zdaleka tak přesně neplatí...a např. výraz petrodolary prakticky ze slovníků traderů vymizel. Data se dnes zkrátka vykládají úplně jinak než mínus 5 let, trhy reagují na důležitá data často rozporuplně, opožděně a každý si hlídá svůj píseček.. - holt svět se mění..:-).
K tomu CHF, protože se jednalo o inflaci a určitá podobnost tu je i dnes (tehdy platilo, že růst inflace podpoří růst měny). Na "pořádnější" inflaci dnes čeká mnoho vyspělých ekonomik, jako na nový impuls růstu a může znamenat i posílení určitých hlavních měn...Brzdou rozvinutých ekonomik je mj. kmitání kolem nulové inflace a časté propady k deflaci (např. JPY)..
SID

• 2 years later...
Odesláno

Ahoj SIDe

Našel jsem si kalendář na fxstreet.com a potřebuji trochu poradit protože nevím přesně na co se zaměřit a co spolu párovat aby to dávalo smysl . Když vezmu konkrétní kalendář v článku tak si ce chápu že JPY má očekávaný vývoj - 0,1% Housing Starts ( nevím co to je ale ok) . V té tabulce je několik řádků YPY a několik řádků USD a co s tím ? z půlky je očekávání USD pozitivní a způlky negativní a u JPY zrovna tak na co se tedy mám zaměřit na který řádek ? Bylo by možné vypsat které řádky mne mají zajímat když budu obchodovat třeba USD/JPY tak které řádky z toho kalendáře mi řeknou že má převahu USD a nebo JPY ? A jak poznám že trh udělá to či ono ? Chápal bych když budu sledovat řádky HDP jednotlivých zemí tak asi bude jasné co pohne trhem . Ale tam je tolik řádků že nevím který např u USD nebo JPY má hlavní roly díky za radu s tím ostatním si snad už potom poradím

Díkes Petr

Odesláno

AK by som mohol poradit tak odporucam kalendar na forexfactory.com zameriavaj sa na cervene reporty, hore mas filter na dane meny a taktiez si mozes rozkliknut jednotlive reporty a zistis co znamenaju, ich historicky vyvoj atd. Ako trh bude reagovat to uz zalezi na viacerych faktoroch a hlavne na tvojej analyze.

Odesláno

Nejhorší je že nevím jak to používat nebyl by nějaký konkrétní příklad ? nevím jak se v tom vyznat proto nevím jak si postavit takovou analýzu když je kalendář( A) s čím to mám zhodnotit co je v takovém případě (B) a co je (C) když budu vědět co s čím pak si už najdu cestu k nějaké analýze . Já vím že to zní asi hloupě ale potřebuji postrčit Potřeboval bych vědět třeba když je úroková sazba USA tak a tak - zaměř se jak dopadne zaměstnanost v Japonsku a pak se zaměř na to co dělá pár USD/JPY ted jsem střelil od pasu ale něco takového bych potřeboval . V člancích od SIDA je pěkně napsané třeba že určitý pár když jde short jde uplně jiný pár většinou stejným nebo přímo opačným směrem to jsou velice potřebné informace a pak už si to člověk může vypozorovat ale s tím kalendářem nevím fakt budu rád za nějaký konkrétní příklad . moc moc děkuji Petr

Odesláno

To je ta pointa tradingu, prist na to ako veci funguju a spravit si vlastny system podla toho. Ja fundamenty neobchodujem a pokial si novacik, ani ti to neodporucam. Je to najrychlesia cesta ako prist o ucet. Na forexe neni nic dane s urcitostou, raz negativny fundament sposobi pohyb 100 pips proti euru, inokedy sa nestane vobec nic.

• Vytvořit...