Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 38
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

> majusenko

Z uctu ti nic nezmizne, dokud neuzavres obchod se ztratou (nebo dokud ztrata nedosahne takovych rozmeru, ze ti obchod uzavre sam broker). Pak se ti vrati margin a odecte se realna ztrata + komise. Margin je jenom zaloha, pomoci ktere si broker tak nejak jisti tvou potencionalni ztratu. Pokud uzavres obchod se ziskem, zisk minus komise se ti pripisi na ucet. Nic vic za tim nehledej... tohle je ale vsechno napsany v komoditnim manualu, ne?

• 1 year later...
Odesláno

Dobrý den,

v článku řešíte pouze variantu zisku, chtěla bych se zeptat co se stane v případě, že se dostanu do ztráty. Příklad:
Mám účet na kterém mám 2000 USD, koupím kontrakt za 200 USD (margin), ale trend bude bohužel proti mě a bude klesající a já nebudu mít sjednaný SL a budu nucena kontrakt prodat ve chvili, kdy jeho cena bude velmi nízká a já se dostanu do ztráty např. 3000 USD. Budu muset doplácet 1000 USD ??

Odesláno

LenkaB:
Broker to pravděpodobně zavře dřív, ale když bude trh rychlý nebo málo likvidní a s účtem se dostaneš do mínusu, měla bys to vyrovnat. Když budeš u stejného brokera pokračovat, je vyrovnání nezbytné. Když budeš dělat mrtvého brouka, možná mu nebude stát za tu námahu vymáhat dluh přes půl světa, to ale není standardní řešení.

Odesláno

LenkaB aby k tomu nedoslo treba riesit risk managment a za kazdych okolnosti pouzivat SL. Aj keby doslo v ramci intradenneho obchodovania k nejakemu brutalne rychlemu pohybu (ktory som uz zazil) SL bude vyplneny a neexistuje aby doslo k strate 3 000 USD na jeden kontrakt.
mne sa stalo ze moj SL 80 USD nakoniec skoncil 120 USD ale bol vyplneny a bol to tak rychly pohyb ze som sa cudoval ako dobre som dopadol.

Odesláno

Zdravím Lenko,

s účtem 2000 USD bych nedoporučoval pouštět se do obchodování, ale budiž byl to jen příklad.
Pro vysvětlení však použiji trochu jiná čísla:
Představte si, že máte na vašem účtu 8000 USD, jeden kontrakt koupíte řekněme na hodnotě 500 USD (ne za 500) jakmile se váš nákup uskuteční zablokuje se vám na účtu margin např. 2500 (velikost marginu závisí na brokerovi a s počtem kontraktů se marginy sčítají). Pokud nebudete mít nastavený SL a trh se obrátí proti vám koledujete si zřejmě o nepěknou ztrátu.
Ale zpět k vašemu dotazu, jestliže trh půjde stále proti vám broker váš obchod automaticky ukončí jakmile hodnota vašeho účtu klesne na hodnotu marginu, takže nějaké doplácení vám zpravidla nehrozí. Tím netvrdím že taková situace nemůže nastat, myslím že může, ale zcela výjimečně.
Většina brokerů má nastaven minimální stav účtu pro živé obchodování např. 3000 USD. Pokud by se vám přihodila výše uvedená situace musela byste svůj účet doplnit.

Doporučuji přečíst co nejvíce článků případně hledat v diskuzích 99% informací pro začátečníky je zde k nalezení.

• 2 years later...
Odesláno

Dobrý den,
chtěl bych se ujistit, zda na 100% chápu pákový efekt, a tak se musím zeptat. Když nakoupím kontrolu nad komoditou za příslušný margin(který jak sem pochopil je vratná záloha v případě zisku+profit k tomu), který mi bude zablokován na účtě a cena komodity ale klesne, tak přicházím o tuto částku v případě prodeje kontraktu se ztrátou?

Děkuji za odpověď

• Vytvořit...