Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 2 týdny později...
Odesláno

Zdravim všechny tradery :)

Měj bych jenom malou otázku.

WoodiesCCI mě poměrně dost zaujal a tak jsem si pročetl originální manuál z 21.3.2007 a o pravidlu č. 2 jsem tam zatím nenašel ani slovo. Woody tam definuje trend pouze 6 úsečkami (následujícími) pod nebo nad. Tak by mě zajmalo, z jakého zdroje jste tuhle informaci získali :)

Jakub

Odesláno

Jakube,

pristupu k WCCI jsou mraky a zalezi na kazdem, jaka pravidla si presne stanovi. Faktem je, ze pro urceni trendu dle momenta by mela byt nad/pod linkou +/-100 alespon jedna usecka CCI z tech sesti. Veskere dalsi nuance (zda pujde o prvni usecku; jak vysoko musi vystrelit apod.) uz zavisi na konkretnim obchodnim pristupu.

Odesláno

Ahoj Martine,

Díky za vysvětlení. Pravda je, že pro (podle mě) nejčastěji obchodovaný pattern ZLR je podle woodyho +/-100 v trendu podmínkou, ale jak říkáš záleží na přístupu a pravidlo navíc by mohlo odfiltrovat nějaké vstupní signály. Backtest ukáže, zda to bude prospěšné nebo ne.

Hezký den
Jakub

• 1 month later...
Odesláno

Mě se zdá, že si v článku autor poněkud protiřečí. Nejdříve definuje trend jako 6 úseček ze kterých musí první začínat nad 100 případně pod -100 a potom v dalších příkladech obchodů i ve videu obchoduje i ty, které zdaleka tuto podmínku nesplňují...

• 1 month later...
Odesláno

silverko má pravdu. Na tomto fóru se naučíte mnoho a mnoho užitečných informací. Jednoznačně doporučuji. Většinu svých znalostí mám z tohoto serveru, z knih ale Woodieho fórum je také velmi důležitá součást.

• Vytvořit...