Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Toto vlákno
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 1 year later...
Odesláno

Ahojte,

rada by som sa spytala k casovej periode grafov.
Ked sa pozriem na spodnu listu (casova -x) tak pri dennom grafe mi nesedia jednotlive palicky pre dni.
Napr v Maji te tam cislo 4 a dalsie 14 ale k palicke cislo 14 je od 4ky len 8 dalsich paliciek, cize mi to asko pocet dni nesedi.
Nesedi mi to ani na ostatnych dnoch.

Viete ma preto spravne nasmerovat ako ratat tieto palicky? pretoze ako ratam tak k tej 14ke sa neviem s poctom ukazanych paliciek o 4ky dostat, je tam nejaky iny system ratania?

Dakujem za radu.

Odesláno

attivo dakujem za upresnenie, takato verzia ma nenapadla, ze sa to nezaratava...

Mala by som vsak podobnu otazku k cenovej osi.
Akym sposobom sa tato cena zisti medzi dvoma hodnotami na liste? Je tam vzdy 8 ciarok a nie je mi to uplne jasne.

dakujem

Odesláno

miking: prikladam 2 obrazky kde som cervenou ciarkou oznacila kde je jej hodnota v cenovej osy. nie je mi celkom jasne, ze akym sposobom sa zistila ta vyska ceny z grafu, napriklad 64.500 a 314 dakujem velmi pekne za ochotu, aj ked ide o trivialnu otazku:)

5678

Odesláno

Máte na mysli ceny, které jsou shodou okolností zobrazeny na ose y po osmi stejných dílech? Ty jsou pro orientaci kde se cena pohybovala v daném zobrazení grafu, pokud chcete ceny pro konkrétní úsečky (paličky :-)), ty na obrázku nejsou, nicméně každý obchodní software tyto zobrazuje pokud na ně například kliknete nebo jen ukážete kurzorem.
Zkuste se podívat např. sem, tady je to lépe vidět než na tom statickém obrázku:

charts3.barchart.com/chart.asp?vol=Y&jav=adv&late=y%1cy&grid=Y&divd=Y&org=stk&sym=SPU8&data=A&code=BSTK&evnt=adv

• 1 month later...
Odesláno

ja sa tiez nieco spytam :)

ak som to spravne pochopil, kazdy obchodny den sa ukonci close cenou, a dalsi sa otvori open cenou. Je nejaky vztah medzi close a nasledujucim open? Alebo je to cisto dane tym na akej cene sa uzavrie prvy obchod? Cim je vlastne ten open urceny?

Odesláno

to yamato:

Celý obchodný deň si predstavte ako neustále uzatváranie obchodov. Za jednu sekundu ich mozu byt desiatky. Každý uzavretý obchod bol uzavretý na určitej cene a v rámci neho bol zobchodovaný určitý počet kontraktov. V terminológii sa takýto jeden uzavretý obchod nazýva jeden "tick".
Zjednodušene povedané, cena posledného ticku obchodného dňa je cena Close a cena prvého ticku Obchodného dňa je cena Open. Cena Open nasledujúceho dňa sa môže od ceny Close výrazne líšiť, neexistuje medzi nimi jednoznačný vzťah.

Pavel

• 4 months later...
Odesláno

ahoj, mela bych dotazy tedy presne 2.
1. Pokud se podivam na graf tak predstavuje medvedi trend s komoditou bavlna a jsme short, tak bylo vyhodne v tomto obdobi rekneme nekdy kolem konce dubna komoditu prodat a zhruba za 2 mesice tedy nekdy cerven cervenec koupit? Pochopila jsem to spravne?

2. Zajima me castka uvedena na grafu. Je to castka za napr. 1 tunu bavlny nebo co presne urcuje vlastne mnozstvi, protoze kazda komodita bude mit jine mnozstevni mereni. Asi jsem spatny student nikde jsem na to nenarazila, zatim :)

dekuji iva

Odesláno

Ahoj
dekuji za odpoved, samozrejme prvni otazka byla pouze pro priklad pochopeni, protoze si uvedomuji, ze celou krivku grafu znam az na konci, nikoliv tedy v realnem case obchodovani. K odpovedi 2: Je to tak ze kazdy trade kontrakt ma predem stanovene nemenne parametry?

dekuji Iva

• Vytvořit...