Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 6 months later...
Odesláno

TO: 1martin09
Marginy uvedené v článku jsou pouze orientační! Podívejte se prosím,kdy byl článek napsán!
Pokud potřebujete konkretní hodnoty,jsou různé, podle toho u kterého brokera chcete obchodovat.
Rozhodněte se co budete obchodovat a ptejte se v části diskuse nad obchody,v příslušném vlákně.
Orientačně můžete využít wiki,heslo Interactive Brokers.
Hodně stěstí v tradingu
ZKL.

• 3 months later...
Odesláno

myslím, že úplně stejně jako 1 kontakt, jen změníte počet kontraktů v zadání "BUY 1 CH5 MARKET" a "BUY 7 CH5 MARKET", místo 1 kontraktu zadáváte nákup 7 kontraktů .... nebo pak v platformě, DOMu naklikáte vyšší číslo.

M.

Odesláno

ok díký moc...a pochopil jsem dobře že na vertikální ose a grafech je cena 1 kontraktu takže třeba když bych ted zal příkaz k prodání 5ti kontraktů pšenice při aktuální ceně 1100$ za kontrakt ..tak při pochybu na 1081$ by muj profit činil 95$ ..chápu to správně??

Odesláno

...jo děkuju..a pochopil jsem správně toto: na vertikální ose je cena 1 kontraktu..a tudíš při prodeji 5ti kontraktů pšenice při aktuální ceně 1100 za kontrakt a při pohybu na 1081 by můj profit měl být 95 dolarů?..je to tak??

Odesláno

Vážený Sire,
kupujte i prodávejte cokoliv uznáte za vhodné a kolik uznáte za účetně, psychicky i jinak snesitelné.
Ale schválně: zrovna na toto zkuste třeba přijít sám, navíc ono je toho tu už povícero a tuty to najdete i Vy. Takže neváhejte hledat, páč kdo hledá ten najde! (aspom by měl :-)
úspěch a jen dobré dny Vám, Sire od
:-))

Odesláno

sir Ondra, b) je správně, teda skoro :) ... pokud máte na 1 kontrakt zisk 27x12,5=337,5, tak teoreticky pri 5 kontraktech to bude 337,5*5=1 687,5.
Teoreticky proto, ze pri vice kontraktech dostanete nejspis horsi plneni, nez pri jednom kontraktu.

M.

• 3 months later...
Odesláno

Dobrý deň,

rád by som sa opýtal na dve veci k marginom:
1.) neviete odporučiť stránky na ktorých by som našiel aktuálne marginy? (asi je jedno pre ktorú burzu, pretože zatiaľ skúšam iba papierové obchodovanie)
Ja som našiel stránky:
www.futuresquotes.com/margins.html
www.wisdomfinancialinc.com/pages/margin_rates.html
ale napríklad eurodollar (ED) som tam nenašiel :-/
2.) rád by som sa opýtal ako je to s maintanance margin'mi? Konkrétne by ma zaujímalo, či sa sčítavajú.
Príklad: nech mám margin na zlate 3,645$ a maintanance margin je 2,700$, to znamená, že keď chcem obchodovať, tak mi z účtu strhnú 3545 dolárov a suma na účte by nemala klesnúť pod 2700 dolárov (aspoň tak som marginy pochopil), ale keď budem chcieť začať obchodovať ešte aj s kukuricou, tak margin je 2,025$ a maintanance margin je 1,500$. Otázka je, či tých 2700$ na účte (kvôli zlatu) stačí aj na maintanance margin pri kukurici.
Podľa selského rozumu by som povedal, že by sa to malo sčítavať 2700$ + 1500$ = 4200$, ale ak je definícia, že objem na účte nesmie klesnúť pod maintanance margin, tak by malo stačiť tých 2700$.

Ďakujem
Betlista

Odesláno

Obchodování na margin umožňuje burza. Je to pro obchodníka výhoda(nemusí kupovat celý kontrakt), ale burza se chrání proti případnému riziku, proti velkému propadu a neschopnosti traderů vyrovnat své závazky. Někde jsem četl, že je to zhruba 3-denní volatilita. Marginy tedy stanovuje burza, tam jsou minimální hodnoty. Ale každý broker se samozřejmě také chrání, takže má možnost si je trochu zvýšit. Ale určitě neblokuje nižžší margin.
A jak vyplynulo z toho, co jsem napsal, tak logicky se marginy sčítají. Protože co kdyby všechny pozice letěly do protisměru...

• 6 months later...
Odesláno

Mohu mit dotaz procetl jsem cely manual a uplne jsem nepochopil jak se přepočítávájí marginy přímo na výdělek kdy a jak se do toho zapocitavaji body apod. zkratka kdyz koupim kontrakt treba v hodnote 1100$ a na grafu stoupne treba o 5$ jaky je zisk

• Vytvořit...