Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• 3 týdny později...
  • 5 years later...
Odesláno

Zdravím

Pokúsim sa oživiť toto vlákno.

Používa niektop tento indikátor ? Chcel by som sa pokúsiť BT trh NQ alebo ES s použitím len tohoto indikátora s tým, že budem vyhľadávať prekríženie len na S/R úrovniach., Pre začiatok by som chcel aby to boli H dňa, L dňa, H/L predchádzajúceho dňa, poprípade ešte Close dňa.

Ma s tým niekto skúsenosti ?

ďakujem

Odesláno

RSI funguje všude, ale sám jsem pro něj intraday nenašel využití. Mnohem lépe mi fungovat při EOD strategiích. Ono je odobré si uvědomit, že OHLC ceny v intraday představují dosti "umělý" údaj - např. v dané pětiminutě byl nějaký nákup první, nejvyšíí, nejnižší a poslední - no a? Na denních datech mi to mnohem více odpovídá psychologii lidí - DENNÍ maxima a minima například mohou korespondovat se supporty a rezistencemi...

• 2 years later...
Odesláno

Tak teď je mi jasné kde jsem dělal chybu. Pokaždé když jsem se dostal nad nebo pod, tak jsem čekal na první obrat a hned jsem nakupoval nebo prodával. To, že bych měl čekat na opětovné proražení dané hranice mě nenapadlo. Já sám to mám nastaveno na 16 bars a 75, 30. K tomu používám klouzavé průměry 20 a 40 (jsem na to už zvyklý).
Nejsem bohužel profesionál, ale začátečník, který se tomu věnuje na demo cirka osm měsíců. Takže UCHO :)

Odesláno

2rominek

Indikátory jako RSI, CCI, OBOS, SSTOCH aj. zobrazují historii a nijak neukazují budoucnost. Pokud bude trh klesat a zase klesat, indikátor se dostane např. pod hranici 20 (OBOS), což normálně indikuje nákup a bude pod touto hranicí pokračovat vodorovně dále. To znamená, že na limity 20 / 80 apod. se musí nahlížet jen jako na velmi orientační v kontextu na celkovou situaci.

Příklad
- říjen 2014, index DAX
- OBOS vystoupal nad 80 při hodnotě 9.500 (přibližně)
- index dále rostl až na hodnotu 10.000, což je diference 500 bodů
- OBOS po celou dobu růstu byl nad 80

Podobně se chovají všechny indikátory tohoto typu.

Odesláno

Moje verze je taková: obchoduji v grafu H4, dojde-li ke skřížení SMA podívám se na graf D1 a W1 (pro určení trendu) a potom čekám na ukazatel RSI. Pokud chci jít do short čekám až na RSI uvidím překoupení, a zase, pokud chci do long čekám na přeprodání. Snažím se svést na vlně. Takhle to zatím vedu. Nechci to zbytečně kombinovat, protože čím více ukazatelů, tím více je z toho guláš.
Problém je v tom, že ne vždy dosáhnu hranice 70 a 30. Dost často se pohybuje (RSI) ve středu a to potom je obtížnější rozhodování.

Odesláno

2 rominek Ještě dodám, že klouzavé průměry se chovají stejně jako oscilátory. Když dojde k překřížení, je již skoro pozdě. Obecně to trochu funguje jen na dlouhé úseky min. v týdnech. Na intraday je to opět jen orientační. A je úplně jedno, zda se jedná o kombinaci SMA, EMA, WMA či jiných. Nijak se nedá nakombinovat (a to ani časovým posunutím) predikce budoucího vývoje. Je to stejné jako u oscilátorů, kde tyto mohou jít dlouho vodorovně, tak i zde může dojít k překřížení a následném obratu bez vytvoření standardního patternu. Obr.: DAX, 5 min., oranžové jsou EMA 200 a EMA 50, ostatní čáry nejsou podstatné

30232

• Vytvořit...