Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 161
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To majkll:
Každej kdo dokáže udělat z 50 000 USD 170 000 USD je dobrej !!
Dále podotýkám, že ten dotyčnej nezvládl řízení rizika - stěžovat si na Merkelovou je blbost.
Dále si ale myslím, že live by mu to takhle dobře nešlo.
Je ale správné zajímat se o to jak z 50 000 USD udělat 170 000 USD, vždyť to něco znamená.

Odesláno

majkll, na jardysov system som sa pytal len preto, lebo mam pocit, ze ziadny nema :), len som tajne dufal ze si to uvedomi. Mas pravdu, debata nema zmysel a neplanujem v nej pokracovat. A aby som nebol uplne mimo temy, uvediem moje aktualne obchody (live). Su na dennych grafoch a kolko to sype? Kto ma zaujem tak si otvori graf a moze si to prepocitat, nechce sa mi totiz hovorit konkretne sumy, lebo obchody stale bezia a este nie je vyhrano :)

17550

17551

17552

Odesláno

Na demu to sype vždycky dobře a každej je kabrňák. To snad ví každej, to se nemusí hlásit, to přece vidíte pane Pařízek.

S velkým balíkem se také není třeba obávat že broker pozici neočekávaně násilně zavře.

Odesláno

jardys Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dobrý den
>
> Diky Všem za připomínky,ale já to mám v hlavě
> srovnaný.
> tam výš je můj obchod který si můžete
> zkontrolovat.
>
> Je uzavřen a to je hlavní 114usd, to je hezké
> probuzení.
>
> Je vidět ,že si hrajete s čáry a všemi těmi
> hejblaty to tedy já né.
>
> naschledanou, jardys

Nezapomeň se pochlubit s live výsledky.

Odesláno

to hostalkova:
Tatiano moc Ti děkuji, že ses opět objevila zde na foru. Když jsem začínala s tradingem,
patřily Tvé příspěvky zde na fóru k mým oblíbeným.
Právě jsem ve stadiu pauzy od intraday tradingu. Z podobných důvodů jako jsi byla Ty.
Chystala jsem se obchodovat jednoduchý mechanický systém, který jsem měla mechanicky zbacktestovaný.
Problém u mě nastal, když jsem začala přidávat různé prvky PA (swingy, S/R úrovně, SD levels..)
+ managovaní pozice - MKT vs LMT příkazy, tSL, PT...
Nevěděla jsem, jak to všechno dát dohromady a objektivně zbacktestovat.
Strávila jsem tedy 3 měsíce paperem. Myslela jsem, že jsem na live připravena, tak jsem to zkusila:)
... no a nedopadlo to přesně podle mých představ. Pochopila jsem tak pár tradingových démonů - strach a chamtivost,
Hodně mě taky překvapil můj pocit, jako kdybych byla něčím stresována a hnaná do akce.
Přitom vím, že trading je hlavně o čekání a vybírání nejlepších příležitostí.
Přestala jsem si také věřit, tak si zatím dávám čas na vstřebání zkušeností.
Trading mě neuvěřitelně baví, ale uvědomuji si, že nic neuspěchám a vše má svůj čas.

Nějak jsem se rozepsala:) Chtěla jsem se asi vypovídat a Tvé příspěvky mě opět namotivovaly:)
Přeji Ti úspěšný trading, měj krásný den, Radkab

Odesláno

To Radkab

Jo plno věcí je v naší hlavě, jak jinak. Strach se mi podařilo překonat, pracovala jsem na tom dost intenzivně. Do obchodů vstupuju už klidná, bez srdce v krku. Když mě vymete SL, tak to se mnou už nic nedělá. Prostě to k tomu patří. Tohle jsem snad zvládla během té mé pauzy.

Horší je ta chamtivost, tu ještě zcela zmáknutou nemám, a díky tomu zbytečně někdy ztrácím. Ale pracuju i na tom, tak věřím, že tohle zvládnu taky.

Víš, čím víc školení jsem absolvovala a čím víc jsem toho znala, tím jsem měla intenzivnější pocit, že nic neznám, musím ještě na tohle školení a na tamto školení a přečíst ještě tuhle knihu a otestovat ještě tenhle systém..... Nakonec jsem si řekla, že takhle se prostě nikam nikdy nedostanu a zvolila jsem naprosto jednoduchou metodu. Jednak obchodovat s trendem a nikoliv proti němu, a sledovat prostě cenu. V grafu mám jen EMA20 a EMA40 a toť vše. Je třeba udělat si to co nejjednodušší. A mít to nakoukáno, aby člověk viděl různé paterny, co se vykreslují. Pořád dělám chyby, dnes jsem si uvědomila, že jednou z největších je obchodovat při práci-t.j. sem-tam mrknout na graf a když se něco děje, reagovat. No jo, jenže to jaksi není ono-reaguju někdy špatně-situaci vyhodnotím zbrkle a vstoupím podle pravidel, ale při následném vyhodnocení grafu vidím, že to bylo podle pravidel jen zdánlivě-že jsem si něčeho prostě nevšimla. Takže tohoto stylu obchodování při práci musím zanechat a vyčlenit si nějaký čas, kdy nebudu dělat doopravdy nic jiného než koukat do grafu. Myslela jsem, že to půjde skloubit, ale nejde to. Resp. jde, ale za cenu zbytečných chyb a tudíž i zbytečných ztrát. Člověk se prostě pořád musí učit.

Odesláno

hostalkova:

Ahoj Tatiano, diky za Tve prispevky. Hodne mi pomaha, ze je na tom nekdo tak podobne jako ja, ze zaziva podobne situace a i ze to resi podobne. Je to pro me povzbuzeni a beru to jako potvrzeni, ze jsme na spravne ceste. Preju hodne zdaru a klidne nervy. (tu) Michal

Odesláno

Michale, díky.

Dneska by mě trefilo-trh tak skvěle trendoval, a já jen nepozorností tratila.

První obchod byl dobrý vstup, ale pak se to dlouho mrcasilo nahoru dolu od ničeho k ničemu, tak jsem posunula SL na B/E (nedodržela jsem pravidla), abych neprodělala (chamtivost). Hlavně že jsem si zakreslila rýsující se trojúhelník, po kterém často cena pokračuje v započatém trendu. Samozřejmě sotva jsem vylezla šul nul, tak to prorazilo onen trojúhelník a letělo to na sever, až nad můj PT. A já měla kulový.

Pak jsem obchodoval při práci. Prostě jsem občas přepla počítače a mrkla na graf, a hele, vidím, že nastává ta "moje" situace, tak honem jsem do toho šla. Akorát pozdě jsem si všimla, že při tom kalupu jsem špatně vyhodnotila situaci-trh šel zrovna do strany-no a během 2 minut byl první SL. Pak jsem si tutéž chybu pro změnu zopakovala ještě jednou. Takže druhý SL.

Protože mám povolené jen 3 obchody a z toho 2 loss, tak jsem přešla na demo. No a co se stalo? Dva obchody, oba PT. No netrefilo by vás?

Tak jsem si všechny obchody včetně těch na demu vytiskla a zanalyzovala. Jednoznačně mi z toho vyšlo, ne nesmím obchodovat při práci, že si prostě musím vyčlenit čas, kdy budu čučet jen do grafů a nepřepínat počítače, abych vyloučila kvapná a tím pádem vesměs špatná rozhodnutí.

Pozitivní na tom dnes byly dvě věci-dva SL za sebou mě nijak nerozházely-je mi to prostě FUK. Takže toto se mi povedlo do podvědomí doopravdy dostat, že ztráty k tradingu prostě patří. Je to obrovský posun proti tomu prvnímu live období, kdy jsem měla pokaždé srdce až někde v krku a leckdy jsem ze samého strachu ani nedokázala kliknout.

A ta druhá-když se soustředím, tak to jde-viz 2x za sebou PT (bohužel na demíčku).

Návštěvník
Téma je uzavřené.

• Vytvořit...