Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

majkll:

Děkuji za rychlou odpověď. Zdá se, že obě možnosti chápu. Takže pokud jsem teprve na začátku učení, nezatvrdit se pro tu nebo onu možnost, ale přizpůsobit se v průběhu tomu, co bude více sedět mě a mému obchodnímu stylu. :) Stačí se zeptat a mám jasno :) Ještě jednou děkuji.

Mark Fisher - "Každý den se mi v každém ohledu daří čím dál lépe"

• 2 týdny později...
  • Odpovědí 186
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Dobry den, jsem stale jeste zacatecnik, s/r pozice obchoduji pouze pokud se cena pohybuje hodne dlouho na miste a abych odstranil pripadnou nervozitu a moznost falesneho prorazeni, davam do logicke zony (ktera uz mi znaci pripadny smer budouciho pohybu) dva prikazy. Jeden nad-long a druhy pod-shot, v priblizne stejne vzdalenosti od stredu. SL umistuji na hodnote opacneho kontraktu a PT 1/3. Pokud nedosahnu PT v prvnim smeru, nema trh dost sily a nadeli mi PT (uz jen 1/2) v opacnem smeru. Uspesnost je velmi vysoka, ale chce to fakt sedet na rukou a volit trh s velikou voltaitou (kovy, ropa, plyn, cukr atd.) Indexy neobchoduji, neni v nich dostatecny pohyb a spatne se hleda opacny trh do paru.

• 11 months later...
Odesláno

Zdravim,
zajima me ten SL 1-5% popripade tu nekdo psal ze preferuje treba max 2%,
rad bych kdybyste mi potvrdili zda SL je primo umerny hodnote pakovyho efektu? To znamena ze 1-5% se vztahuje na obchodovani 1lotu, pokud budu obchodovat s pakovym efektem 1/100, tak i hodnoty pri minimanich pohybech budou 100x mensi a teda SL = 1/100 = 0,01-0,05%? Nebo je to jenom spatna domnenka?
Diky za upresneni, Honza

• 3 years later...
Odesláno

Pekny deň, chcem sa Vas oypat, ako si znazornujete, a ako je podla Vas najlepsie znazornovat si S/R ?
Skusam na 1D, 1H oznacit si S/R na High a Low pozicii, a obchodovat podla toho ci sa trh dostane na ciaru, a ci sa z ciary odrazi. Aky mate na tento typ nazor ?

Odesláno

To Travis: ja SR vninam ako urovne a nie ciary.Neznamena ze ak tam mas ciaru tak trh presne na nej zareaguje (sem tam sa stane ze ano).Treba si to vyskusat co ti vyhovuje ale ja osobne ocakavam obrat trhu na nejakej urovni ktora moze byt siroka napr.2 body (NQ) a tam cakam na signal. (tu)

Odesláno

Jasne rozumiem, myslel som to tak ze S/R si oznacim horizontalnou ciarou pre lepsie videnie na trhu. Mas ale pravdu podla toho co zatial zistujem ak trh narazi na S/R vacsinou sa odrazi spat. Ja chvilku cakam, ako trh zareaguje ak sa dostane na tuto hranicu, ak sa odrazi, chvilku pockam ktorym smerom ide trh a idem s nim, takisto to plati aj opacne, po prekroceni hranice, chvilku cakam co mi povie trh (bary) ak vidim ze moj oznaceny S/R bol prerazeny, chvilku pockam a ak sa smer nezmeni, vstupim na trh 😊

To Trademan : Myslis ze ak si takto urcim hranice S/P na dennom a hodinovom grafe a nasledne obchodujem na hodinovom je to dobre ? Alebo na akych casovych horizontoch obchodujes ty ?

Inak postupne casom zistujem, ze zakladne orientovanie sa v grafoch, S/R, dvojite dno popripade Klzave pomery, su najlepsie na obchodovanie, akusal som rozne indikatory, ale ani jeden mi nevyhovoval..., alebo teda skor nevedel som s nim pracovat. V jednoduchosti je niekedy krasa, a myslim ze to plati aj na trhy 😊

• Vytvořit...