Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim.

Rad bych se zeptal, jestli je skutecne nezbytne najit si pro obchodovani komodit brokera. Mel jsem za to (a nektere stranky na Internetu mne v tom utvrzovaly), ze prostrednictvim TNT mohu rovnou provadet obchody sam a tudiz zadneho brokera nepotrebuji.

Tady v manualu na financnikovi jsem ale nasel nekolikrat zopakovanou informaci, ze nakupovat a prodavat se da jedine a pouze prostrednictvim brokera. Jak to tedy je?

Diky.

Odesláno

Zdravím,
ano, pokud si nekoupíte místo přímo na burze :) pak potřebujete provádět obchody vždy prostřednictvím brokerské společnosti. Nicméně to neznamená, že byste musel předávat své příkazy „člověku“ např. přes telefon. Můžete obchodovat např. přes on-line platformu, ale i tak stále obchodujete přes prostředníka=brokerskou společnost.

Jinak TNT umožňuje pouze simulování obchodů, ne jejich on-line exekuci.

Petr

• 6 years later...
Odesláno

Zdravím,
chci se zeptat co si myslíte o PROPRIETARY TRADINGU (TM global capital, Europrop, Mta trade...) , neboli obchodování přes společnost, která není brokerem, ale umožní Vám přístup na většinu burz (equity, options ...). Jsem trader začátečník a tato možnost mě zaujala zejména z důvodu potřeby nižší kapitalizace (většinou 2500 - 5000 USD - reálně s 2500 USD moje kupní síla bude 15 000 USD, společnost poskytne leverage 6:1), možnost začít s tímto účtem na akciích a podstupovat tak nižší risk než u futures + různé druhy coachingu a nižší komise (cca 4,5 USD/1000 akcií) Samozřejmě je s tím spojeno pár nevýhod, kterých jsem si vědom jako jsou měsíční poplatky za poskytnutou platformu + data (cca 300 USD) a payout split 90/10. Chci začít obchodovat mírně upravený systém FINWIN a začít na 2 - 3 akciích, samozřejmě po kvalitním backtestu a papertradingu.
Můj dotaz tak směřuje na to, zda-li jsou u této formy obchodování nějaké specifika a úskalí na které si dát pozor a jestli má někdo zkušenosti s tímto druhem obchodování. Díky

Lukáš

• 2 years later...
Odesláno

Zdravim,

kedze fungujem v Londyne, nedavno po dlhsom hladani niekoho kto sa venuje tradingu - som natrafila na pana, ktory pracuje pravdepodobne ako broker v spolocnosti City Credit Capital v Londyne. Je to Cech, takze sa nam lahsie a rychlejsie komunikovalo ohladom tradingu.

Bolo mi povedane, ze tato spolocnost ponuka full pomoc od brokera. Podla nasej konverzacie, kde bolo spomenute ze mi pomoze nastupit/vystupit z obchodu a ze pouz. tzv. system alebo pravdepodobnost deja obchodov ako tie najvacsie spolocnosti ktore investuju nemale peniaze...mi to skor pripada ako tzv. ''investuje a ja sa s peniazkami pohram''. Samozrejme, budem mat volnu ruku a pravdepodobne budem sa moct riadit pomocou svojej hlavy. Skor ma prekvapilo, ci niekto nema nahodou skusenost / s brokerom ktory, ponuka aj taketo sluzby...neviem ako to spravne nazvat, ale napriklad fakt - ze vedia pravdepodobnost alebo system deja obchodov (ktore nevie nikto, bohuzial) a cela ta nadcenost mi pripada az trosku umela.

Opytal sa ci viem co je price action, ze on mi pomoze ako vstupovat podla toho. Vysmiala som ho, pretoze veci a zaklady ovladam a backtastujem svoj system. Bolo mi povedane ze ma chce zaucit :D, co je dalsia zvlastna vec lebo trading ako zaucenie mi neprijde realne. Tu sa neda vela toho naucit, len najist cit.

Prosim ak ste poculi co i len malo o City Credit Capital v Londyne, alebo sluzbach s tymto prikladom a pristupom/budem rada ak mi pomozete.

Dakujem, pekny den :)

• Vytvořit...