Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

nepočítej s tickem navíc, u normálních brokerů u futures neplatíš žádný poplatek + spread, ale jen poplatek za vstup a výstup z pozice, bez větších problémů by ses měl dostat na 5 USD/obchod/kontrakt

to jestli dostaneš skluz a vyplní se pozice o 1 nebo více ticků jinde, by mělo být dílem volatility trhu a druhu příkazu STP, LMT apod, tj ve Tvém příkaze tě může trh vyhodit i na 999,75, i když máš 1000, záleží na spárování nákupu a prodejů

každopádně zapomeň na XTB

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

moverock neries spready, spready budu vzdy, je to vlastne rozdiel medzi bid a ask cenou, najme v obdobi nizkej volatility a mimo hlavne obchodne hodiny je spread, ten rozdiel medzi ask a bid cenou vyssi. Pri normalne sa pohybujucich trhoch alebo ked pouzivas limitny prikaz dostanes takmer vzdy presnu cenu s prihladnutim na to kolko kontraktovu poziuciu otvaras.
Namiesto toho si zriad ucet u normalneho brokera idealne US brokera ktory je regulovany ma nad nim dohlad vyssi organ a zaroven ma ovela mensie poplatky ako XTB a jemu podobny slovensky ci cesky brokeri.
Priklad vecsina brokerov ma u trhu ES comiisie cca do 5 max 6 USD tzn ze ja otvorim a uzatvorim poziciu a bude ma to stat len 6 usd, u tvojho brokera otvoris poziciu zaplatis nejaky poplatok, potom spread ktory ako povedal tomas 262 zamerne roztahuju a zistis ze si zaplatil niekolko nasobne viac ako u normalnebo brokera.
Cize tebe z toho vyplyva to zalozit si ucet u bud:
AMP
Mirus
Striker
Interactive Brokers alebo inych
Najdes tu plno skusenosti s plno brokermi.

No je to rozhodne rozumnejsie ako ist cez XTB...

Odesláno

Mate pravdu..
Ted ale otazka dalsi...
Kdyz si otevru ucet u IB nebo Tradestation. Tak musim vykazat nejaky obrat za mesic... Jenze chci jeste backtestovat. Protoze se nedoporucuje testovat u dat od jineho Brokera, nez pak budu pouzivat. (napriklad na datech z XTB je jeden tick aj mensi - 0,1, u trhu SP.500)

Nebo je nejaka novinka ze se da backtestovat bez zalozeni uctu na datech z IB ci TradeStation. Jak to resite vy?

(tu)

Odesláno

na backtestovanie ti staci sierrachart s datami... neviem uz kolko to stoji mesacne ale nic strasne..mozno 20 eur ..je to najlepsie riesenie..alebo si zaplat sierra chart s datami len na 1 mesiac, postahuj si ID data na 2roky dozadu (kludne aj na viac trhov) a mozes backtestovat do bezvedomia :) a za dalsie mesiace uz nemusis platit (iba ak budes chciet aktualizovat data) ..

co sa tyka brokerov ako uz bolo povedane.. ceskym , europskym atd brokerom sa vyhni..spready su take siroke ze je to v konecnom dosledku x-krat drahsie ako obchodovanie u seriozneho brokera typu interactive brokers atd..vsetko je tu uz napisane len treba citat a na niektore otazky ti ukaze odpoved Tvoja vlastna prax.. od xtb atd utekaj co najdalej ak to myslis s obchodovanim vazne

Odesláno

to moverock

nie je to tak , to si berie Mirus, este poplatok burze, ale celkovo RT ta vyjde na 4,42USD. U Mirusu mas naviac data na ostrom ucte zo zaciatku zdarma (neviem ako dlho) a potom ak mas za poslednych 6 mesiacov priemer obchodov na mesiac 5 a viac, tak mas data zadarmo. Ked budes mat troch skusenosti, tak to sa da spravit, vstupis a ked budes v pluse vystupis, ale pozor, aby si takto neprerobil ucet, lebo ten vstup ti nemusi ist predpokladaným smerom.
Ak nesplnis priemer 5 obchodov na mesiac, tak ta to stoji 25USD na mesiac, co nie je vela.

Odesláno

lebo to mam vo vypise
2,1USD tottal comision
2,28 clearing a exchange
0,04 NFA fees
spolu 4,42USD na detaily sa ma nepytaj, viem ze tam je poplatok burze, Mirusu a NT lebo nemam zakupeny.

• 3 months later...
Odesláno

Dosud jsem obchodoval u IB akcie a nyní bych rád začal s backtestem na indexech. Mám však několik praktických otázek.

Co rozhoduje o výběru kontraktního měsíce u intradenního obchodování? Pouze likvidita? Například teď v září ES expiroval 20.9., od kdy by měl ID obchodník začít obchodovat prosincový?
Co se stane pokud zapomenu u IB pozici ukončit a kontrakt expiruje? Ukončí se pozice sama za poslední hodnotu, nebo se automaticky uzavře a otevře v následujícím kontraktním měsíci?

Předem děkuji za odpověď.

Odesláno

Vzhledem k tomu že k intradennímu obchodování je likvidita celkem zásadní, tak bych se určitě kolem 15. dne v měsíci, kdy se mění kontraktní měsíc, prostě řídil aktuálním volume a obchodoval tam, kde trh více vyhovuje mému obchodnímu plánu. A co se týče toho, co se stane když neukončím pozici a kontrakt expiruje? Můj selský rozum říká, že se pozice spíš automaticky uzavře, ale raději bych se na to zeptal přímo brokera. Zkušenost s tím nemám a spíš bych dělal vše pro to, aby taková situace nikdy nenastala.

• 2 týdny později...
Odesláno

Vůbec nevím do jakého vlákna tento příspěvek dát, ale jako nejpříhodnější mi připadá toto vlákono. Chtěl bych varovat před opravdu anonymními (neověřitelnými) informacemi, které tady může kdokoli o sobě prezentovat. Toto by měl mít každý začátečník jako první na mysli, než bude někam investovat své peníze. Človek, který i zde na foru kdysi prezentoval své obchody a vydával se za seriózního obchodníka byl nedávno představen v TV Nova s názvem "Ukážu vám, jak vydělat miliony! Vykuk přitom sám dluží 73 milionů!" viz odkaz. tn.nova.cz/zpravy/domaci/ukazu-vam-jak-vydelat-miliony-vykuk-pritom-sam-dluzi-73-milionu.html

Doufám, že to není nic proti pravidlům , ale i tento server by měl před tímto varovat a nemít hlavu v písku, a dělat, že se nic podobného neděje.

Odesláno

Tak já bych teda varovala před TV Nova a spol....
Samozřejmě, člověk se musí řídit vždy sám podle svého uvážení a informace čerpat z více (důvěryhodných) zdrojů.
Za své činy je každý zodpovědný pouze sám sobě...

Odesláno

Dobrý den, i po přečtení moha diskuzí jsem nemohl dopátrat jak se snadno o a rychle dopátram k indikátoru volume (na webu), jelikož zatím používám platformu XTB a jejich indikátor volume mi nějak nesedí (pro denní timeframe cca 15.000 obchodů na OIL.WTI. se mi zdá málo). Dostal jsem se až na stránky http://www.cmegroup.com/trading/energy/crude-oil/light-sweet-crude_quotes_globex.html kde jsem si otevřel graf viz obr. pokud se nemýlím hodnota volume je zde na 300.000 a má otázka je tomu tak ?

25661

Odesláno

Zdravím všechny příznivce tradingu,

po dlouhé době tréningu a učení konečně nastal čas, kdy si chci otevřít svůj první "ostrý" účet, ale ještě před tím, než to udělám bych se rád zeptal na pár věcí, ať případně předejdu nějakému špatnému rozhodnutí.

Mým plánem je obchodovat intradenně indexy (především DJ), přes CFD kontrakty u Saxo bank na platformě Saxo Trader 2. Důvody pro to jsou: jednak už přes rok používám demo účet Saxa pro backtesting a demo trading a musím říct, že platforma mi dost vyhovuje. Důvodem číslo 2 je možnost obchodovat intraday CFD na DJ se zálohou kolem 50 eur, což vzhledem k velikosti mého účtu (velmi malý, ale k tomu netřeba se vyjadřovat) je přesně, co potřebuju.

Nicméně mám 2 obavy. První z nich je ta, že jsou market maker a bojím se, že tím, že budou otevírat pozice proti mě, čili bude docházet ke střetu zájmů, což bych samozřejmě nechtěl. Nemáte s nimi někdo zkušenosti?

A moje druhá obava je ta, že když jsem na internetu v různých diskuzích hledal zkušenosti se Saxo, tak nebyly moc pozitivní. Nutno podotknout, že spousta těch negativních komentářů je staršího data a např. problémy, které popisují s platformou jsem nikdy neměl. Na druhou stranu, jak jsem již zmínil, obchoduji přes ně demo více než rok a žádné větší problémy jsem nezažil. Obchodoval u nich někdo například v posledních 2 letech?

Třetí a poslední dotaz se týká rychlosti fillovaní. Občas mi přijde, že když chci vstoupit do pozice limit orderem nedostanu fill pokud se pozice následně vydá v mém směru. Naopak pokud jde pozice do protisměru, dostávám fill okamžitě. Je tohle normální?

Předem moc děkuji, za jakékoli komentáře a omlouvám se, pokud zde podobné dotazy již byly zodpovězeny.

• Vytvořit...