Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

stranger:

Muzu se zeptat, kolik uz si ty vydelal, ze tady hodnotis ze 15%-20% p.a. za pet hodin tydne prace je malo? Ja si naopak myslim, ze za tak malo prace, je to velmi slusny vykon.
Uvedom si, ze co se tyce tradingu, tak jses na urovni materske skoly, takze bych se soustredil na svuj vlastni rust, misto abych tady hodnotil ostatni.

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

yax to nebolo hodnotenie, to bola otazka. a zda sa ze horse.czech, nema problem s tym aby odpovedal na otazku, ako poniektory a nehlada za tym ziaden utok. Ak otazka nepatrila tebe a nemas co k tomu napisat, tak na co pises?

Ale ked uz si zacal tak odpoviem.
mas ucet 6000, 20 percent za rok je 1200. mesacne je to 100. o akom hodnoteni sa tu bavime?
O com tocis? tak bud chcem byt uspesny a bohaty a podla toho aj k tomu pristupujem alebo to beriem ako hru. je 120 eur mesacne zarobit vela?

Toto uz mam pocit neje o tom co napisem ale o tom pichnut si do mna jak sa hovori :D
smelo do toho, ja vela znesiem

Odesláno

stranger, skus si okrem Tajomstva precitat i nejaku inu knihu. Tak napriklad Snehovu gulu, ktora je o W Buffetovi. Tam napriklad zistis, ze i jeden z najbohatsich ludi na planete nama o moc vecsie rocne percentualne zhodnotenie ako tu uviedol yax. Tak potom z tvojho pohladu je to asi babrak, ktory nema moc vysoke ciele ze?

Odesláno

stranger:
Máš účet 600 000 EUR, 20% za rok je 120000 měsíčně 10000 - je to málo? Výnos 20% je 10x vyšší než z bankovních vkladů, mně to přijde jako pěkné číslo. Je lepší a snadnější vydělat 20% z 600000 než 1000% z 6000.

Odesláno

za 10 rokov byy som bol na cene 37150
do 600 000 je daleko.
a co zivobitie a zivotny standard ak nechas pracu?
o akom zhodnoteni sa tu bavime?

paja este dalsi vec.
20 percentny vynos je 4x vetsi ako v bankach (ak vies v akej banke hladat) J&T naprikald ako VIp klient.
Ale nemusis tolko rokov studovat a trapit sa s grafmi. to rovno mozes tam dat peniaze a byt spokojny s vynosom ktory ti poskytnu.
Tak ja osobne robim trading pre ovela vacsie zhodnotenie. Inak by som ho nerobil.
Tu sa nebavime o kolacikoch ani lentilkach ale o peniazoch

Odesláno

stranger

OK, tak jeste jedna reakce ze slusnosti, ale uz si sam nadavam, ze zase ztracim cas tlachanim, ale trh jeste nezavrel, tak to zkusim jeste jednou.

Takze opet pokladam dotaz, kolik uz jsi toho na trzich vydelal? Az poznas, jak je to tezke, tak pak se prid bavit o nejakem zhodnoceni, treba az se ti povede udelat aspon 3 mesice po sobe tech 120 EUR.

A to jeste netusis, ze ses porad v te materske skolce. Do zakladni postoupis, az se ti povede konzistentne obchodovat ziskove s jednim kontraktem. A to ted zatim jeste vubec netusis, ze obchodovani s jednim kontraktem je docela sranda, proti tomu az zacne clovek pouzivat mutlikontrakty. To je zase dalsi o hodne slozitejsi level vyse, ktery kdyz nezvladnes, tak je to taky o nicem. A ze tady ciha hodne uskali, at uz nevyplneni, skluzy, pady equity apod, takze nejakou backtestovou statisku a napocty muzes hodit za hlavu, realita je dost jina.

Vim, ze mas vlastni pravdu, svoje financni plany (taky jsem mel a ted se mu akorat tak smeju), ale jestli muzu poradit, tak se venuj radsi praci nez tlachani tady. Chapu, ze vlastni zkusenost jeste moc nemas, ale je tady dost lidi, kteri maji tvoji aktualni fazi za sebou a ti uz se ti muzou jenom smat nebo si myslet neco o naivnim novackovi, kdyz to napisu slusne.

Odesláno

stranger:
My si prostě nerozumíme. Ty pořád mluvíš o penězích a jak je vydělat tradingem. Já dělám trading pro zábavu, s grafy se vůbec netrápím, je to pro mě potěšení. A moc si ho nekomplikuju vymýšlením složitých strategií, jejich backtestováním a tak pořád dokola. To by mě nebavilo.
Jen pro zajímavost - jaké zhodnocení p.a. považuješ za dostatečné, aby se traderovi vyplatilo vstát z postele a zapnout počítač?

Jestli si dobře pamatuju, několikrát jsi se zmiňoval, že máš (dvě?) firmy. Potom nechápu, proč vycházíš ze startovacího kapitálu 6000 EUR. Pro podnikatele by neměl být problém dát dohromady částku mnohonásobně vyšší.

Asi máš pravdu, že se dá v bance vydělat víc než 2% p.a. Ale já se orientuju jen na rychle likvidní produkty, žádná několikaletá vázanost, tak proto ta 2%. Jestli víš o něčem lepším, dej tip.

Odesláno

Pro všechny diskutující a nejenom tady ve vláknu "začínám" - a nejenom pro ty, kteří ještě nezačali obchodovat live, ale i pro ty, kteř již live obchodují a říkají si proč live výsledky málokdy odpovídají těm dosaženým při backtestu, papertradingu a čemukoliv co zkrátka nebylo "naživo" - mám připravené 3 grafy. Nevím jak se to tady zobrazí, asi až po textu, takže to musím popsat jinak, původně jsem to chtěl popsat jedno po druhém. Jesou to 3 equity křivky, ta nejhezčí vypadá asi tak jak si většina z nás systém "vymazlí" a připraví při backtestu s tím, že už začne naživo...No a ty další dvě jsou pak blízké zas tomu, co nám obvykle připraví realita. No a teď překvapení nakonec - všechny 3 křivky vycházejí ze stejného setu obchodů AOS, jejíž výsledky vidíte na obrázku EC_original. Jediný rozdíl je v tom, že jsem náhodně vybral z originálu cca 240 obchodů a vykreslil. udělal jsem tedy totéž, co dělá trh, to, že nikdy vám nenaservíruje stejné jídlo ve stejnou dobu a ve stejném pořadí, někdy dostanete polívku místo zákusku, někdy dostanete 3x za sebou hlavní jídlo bez polévky atd. atd. Člověk by řekl, že to nevadí, že se beztak vždycky nají, ale jak vidíte změněná distribuce vzorku dat vám může totálně rozhodit měsíce dřiny a mám pocit, že si toho 95% traderů není vůbec vědoma v momentě, kdy používají nesmysly typu "udělám backtest, vemu maximální drawdown, připočtu 50 nebo 100% a to použiju pro stanovení velikosti pozice nebo nastavení SL". Trh zdaleka není lineární v testování závislostí v historickém vývoji a umí zavařit i hodně dobře postaveným systémům. Buďte proto opatrní, když se někde dočtete, že nějaký AOS umí udělat x desítek nebo stovek procent měsíčně, takový AOS umí velmi pravděpodobně v reálu taky velmi rychle vyluxovat účet.

17797

17798

Odesláno

Honza na AOS mam svoj nazor, podla mna nefunguje!
Porovnal by som AOS s jednym obchodnickym prislovim:
"Je to ako keby si hodil na dvere mastale dostatok blata a dufal ze nieco sa z neho istotne prilepi" (no som zvedavy ci pochopis) ;)

paja1 chapem ze kazdy ma uplne ine ciele v tradingu a ze co je pre niekoho malo moze byt pre niekoho majlant. Ale aj ked si precitas psychologiu obchodovania tuna na financnikovy docitas sa ze ide o peniaze, musis mat k nim pozitivny pristup, musis ich chciet ak ich chces aj zarobit a to v akej kolvek oblasti. Ale ked si vezmem ze chcem od tradingu zhodnotenie rocne 20 percent tak to neznamena ze tie peniaze chces naozaj. Tade cesta k uspechu a bohatstvu nevedie. A este mi teraz povedzte ze nerobite trading pre to aby ste boli bohaty. A tym nemyslim len po financnej stranke ale AJ po financnej stranke.
AKo ze mozete sa na mna hnevat akokolvek chcete, ale mne to proste neide do hlavy preco niekto roky studuje aby dokazal zhodnotit peniaze o 20 percent rocne. Nedokazem sam seba presvedcit a prijat fakt ze je taketo zhodnotenie stoji za tu "drinu"

paja uz som totu pisal davnejsie, ze neje take jednoduche z firmy zobrat peniaze len tak kedykolvek chcem na svoje sukromne ucely. Vzdy je to bud vyplata alebo kazdorocna odmena.
Okrem toho strategiu mam postavenu tak ze nepotrebujem vacsi ucet ako 4 000 USD, cize ani nemam dovod potrebovat viac.

Co sa tyka tvojej otazky o zhodnoteni poviem ti po prvom mesiaci LIVE :)
Ale minimalne 100 percentne mesacne zhodnotenie ocakavam. V paperi som mal zhodnotenie 400 - 500 percent mesacne. Cize to beriem tak ze v live by to mohlo byt 20 percent z papera, a to je teda tych 100 percent. Aj ked ja to zhodnotenie velmi nesledujem, hlavne sa zameriavam na to aby som dodrziaval plan.

Odesláno

stranger,
na Tobě se mi líbí, že máš svůj přístup, svůj názor a nenecháš si do něho moc kecat :) doufam, že Ti to dlouho vydrží (tu)

jinak kombinace 5 hodin práce týdně a 1 000 euro profit za měsíc mi přijde hodně slušná kombinace cena/výkon, zejména pokud to je konzistentní číslo

jen nechápu, proč by live mělo být 20% z paperu ? z jakého důvodu děláš systém, testuješ ho a pak doufáš, že live bude jeho výkonnost asi 20% testovaného ?

Odesláno

Musim si zrusit tu notifikaciu lebo dneska nic neurobim :D
mira_k pretoze tak to ucia financnici ne? Ze vezmes si svoje vysledky z papera, a zhorsis ich. taktiez vezmes drowdawn a tak isto ho niekolko nasobne zvacsis a potom z vysledku mozes vychadzat ze by sa ti realne mal podarit v live. Cize mne by stacilo na zaciatku 20 percentny vykon z papera a postupne sa budem dopracovavat k tym 500 percentam mozno aj viac...

Ano ta kombinacia 5 hodin tyzdenne a 1 000 euro za mesiac je dobra ciastka
Ale to sa musime bavit o tom ze trader zacne so sumou 60 000 EUR (kto s takou sumou zacina)?
Alebo poviem to inak, ten kto takku sumu na ucte ma vie ze od tradingu sa da dostat aj viac ako 20 percent rocne.
Mimochodom mi sme sa bavili o tom ked zacne s 6 000 USD. to uz je len 100 USD mesacne pri 20 percentnom zhodnoteni rocne

Odesláno

jo, já zapomněl, on to někdo učí, tak to jo :D

no vycházel jsem z toho, že hodnotíte příspěvek od horse.czech, kde píše

1. já si našel svůj obchodní systém, na kterým trávím cca 5 hodin týdně. Někdy je to 0,5 hodiny denně, někdy 5 hodin v kuse, záleží na trhu.
2. nemám zatím dostatečný kapitál, abych se mým systémem mohl uživit (ono to nedělá stovky procent ročně, ono to dělá asi jen 15% - 20% s velmi nízkým rizikem a volatilitou). potřeboval bych cca 5.000 - 6.000 eur čistého měsíčně, abych si mohl udržet životní standard. Zatím vydělávám kolem 1.000 eur měsíčně, a to je jen kapesné.

tj % zhodnocení je samo o sobě číslo k ničemu, pokud neni zasazeno do výše kapitálu

• Vytvořit...