Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

S forexom by som určite nazačínal nevravím že je to niečo zlé ale ja si o forexe nemyslím že je to ideálne na obchodovanie obzvlášt pre začiatočníka v lete nabehnem live na NQ kde sa naučím obchodovať živo a potom pravdepodobne nabehnem na drahší trh ktorý vie nadeľovať viac za mesiac.

• 3 týdny později...
  • Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ahoj, mám pár otázek, které by mě zajímali

1)Kolik stačí nejmenší vklad abych mohl začít obchodovat ve Forexu ? (někde jsem viděl, že jak dávají někdy těch např. 5$ zdarma, že si z toho udělal 30$ pak 150$ a pak už jel a jel)

2)Jak zjistím tu fundamentální analýzu, to je na nějakým webu ? (jestli je o tom nějaký článek tak mi pošlete spíš ten)

3)Přes co obchodujete ?, obchodujete s dolary či koruny ? Já jsem totiž našel tak akorát Plus500 (kde dávají 300Kč- dá se s tím začít ?(1.otázka) )

4)Potřebuju pro Forex taky nějakýho placenýho brokera ?

určitě jsem na něco ještě zapoměl, tak až si vzpomenu tak zase napíšu

Děkuji za odpovědi.

Odesláno

2 Chrono741:

Muzu se taky zeptat ? Mam jen jednu otazku. Kolik je ti roku ?

Jen male povzdechnuti. Za tech cca 6 let co se tradingu venuji, jsem si tak nejak naivne chtel zacit myslet, ze obecne povedomi tech, kteri se chteji tomuto byznysu venovat, se zlepsuje. Ba naopak, mam pocit ze je to cim dal horsi. Abstrahuji od myslenky, ze si tu delas legraci, a desim se toho, ze ten prispevek myslis vazne. To je tak vse co k tomu muzu napsat, abych neporusil pravidla diskuze....

Pane kolego, vy jste dal svuj prispevek do spatneho vlakna. Ne "zacinam", ale "koncim" ma byt v titulku.

Prober se, zacni znovu a seriozne.

Rob

Odesláno

neide ani tak o vek.. osobne som stretol seriozneho sestdesiatnika, co mi kladol podobne otazky.. a myslel to vazne.. :)

Chrono741:

Ak to myslis len trochu seriozne, daj si mesiac - dva prace a dokladne si precitaj vsetko, co na tomto webe najdes..... potom kludne zacni sem klast otazky, velmi rad Ti niekto odpovie......

v opacnom pripade bude lepsie ked si tych par stovak oplieskas na automatoch......

Odesláno

Jenom prosím odpověď aspoň na tento dotaz

Z různých knih, čtu něco v podobném smyslu "dostal jsem se z nuly až na vrchol"
Jak z nuly, když mám vložit aspoň 10.000 $, jak to teda mysleli ? Tato částka je pro mě nepředstavitelná, počítám že za ty 3 roky než začnu vydělávat (snad) bude situace ještě horší a nenašetřim to ani na důchod, takže budu muset hodně trénovat abych si byl jistej na půjčku.

A byl bych rád za radu: Co byste mi doporučili na trénink ? Doposud jsem trénoval (no spíš ohmatával/hrál si) s Plus500, a tohle demo mi příde jako Karel pro programátory, prostě se mi nějak nezdá.

Jinak omlouvám se za ty blbé dotazy, manuál a něco od tud jsem četl ve svých 13/14 letech, až když teď mám na střední ekonomiku a účetnictví mi začínají věci pomalu docvakávat.

Odesláno

Chrono 741

Dobrý den, jak jsem na zdejším foru zjistil, ať se na mně nikdo nezlobí, nikdy tu kloudnou odpověď nedostanete, stejně si musíte všechno nastudovat sám, což je zase na druhou stranu výhoda. Každá odpověď je otázkou a nebo odkazem na jiné vlákno. A musím zase uznat, přoč by se zkušení obchodníci zavývali námi začátečníky. Je pravdou, že jsem tu našel spoustu postupů, ale vše stejně skončilo u toho, že se mám podívat na odkaz.
Takže hodně štěstí a píle Vám přeje taky začátečník, ale pochopil jsem, že tudy cesta (i když ne úplně) nevede.

Hezký den P.Demel (tu)

Odesláno

Chrono741: připrav:
1) si pořádný prachy, protože určitě část odevzdáš do trhu (ideálně mě :-D). Dle mého mimimálně 4000EUR.
2) Na forex se vykašli a začni se věnovat něčemu "klidnějšímu" - ETFs, akcie, futures na líných trzích (FGBL, NQ apod.). 3) Nainstaluj si NinjaTrader (nebo klidně cokoliv jiného) a
4) sežeň brokera na demo účet + data. Mě vyhovuje AMP futures. Zbytek je už na tobě a technické dotazy směřuj do příslušných diskuzí :)
5) spoj fundamentální analýzu trh s technickou. Nauč se o svém trhu co nejvíce a nauč se obchodovat "nejprimitivnější" patterny jako DT apod.
6) testuj, vyhodnocuj, analyzuj, vyvíjej a to pořád a pořád, než na něco rozumného přijdeš. Pak to odzkoušej na simulovaném účtu a pak ... děj se vůle boží :-D

Ať se daří!

Odesláno

pdemel: možná je to proto, že je dobré nejdřív pohledat "duplicitní" dotazy na které bylo již fundovaně odpovězeno ... Samozřejmě máte pravdu, co si "nevymyslíte" sám to nemáte :) Ať se daří!

Odesláno

Chrono741

1)Kolik stačí nejmenší vklad abych mohl začít obchodovat ve Forexu ? (někde jsem viděl, že jak dávají někdy těch např. 5$ zdarma, že si z toho udělal 30$ pak 150$ a pak už jel a jel)
Toto treba rozdeliť na tri veci
1. Koľko najmenší vklad požaduje broker - sú brokeri , ktorí Ti otvoria účet od 1 USD, 25 USD , skrátka prakticky bez obmedzenia
2. Koľko najmenší vklad aby si mohol obchodovať - tak pár stoviek eur alebo usd
3. Koľko najmenší vklad aby si mal šancu ho zhodnotiť - tak pár tisícok eur alebo usd
V tejto fáze sú pre Teba všetky tieto možnosti zbytočné, lebo učiť sa môžeš na demo účte a zadarmo.

2)Jak zjistím tu fundamentální analýzu, to je na nějakým webu ? (jestli je o tom nějaký článek tak mi pošlete spíš ten)
Ak sa chceš zaoberať fundamentálnou analýzou, daj si v google vyhľadať fundamentálna analýza (slovensky, česky, anglicky, rusky, maďarsky ... a vyhodí Ti kopu webov.

3)Přes co obchodujete ?, obchodujete s dolary či koruny ? Já jsem totiž našel tak akorát Plus500 (kde dávají 300Kč- dá se s tím začít ?(1.otázka) )
Ja obchodujem cez brokera alpari uk a účet mám v eur.

4)Potřebuju pro Forex taky nějakýho placenýho brokera ?
Nie

určitě jsem na něco ještě zapoměl, tak až si vzpomenu tak zase napíšu

Děkuji za odpovědi.
Nemáš za čo, aj tak sú to všetko sprostosti.

Odesláno

Zdravim vsechny,

protoze jsem v rubrice zacinam, zkusit popsat jak zacinam ja a snad se najde nekdo kdo mi da treba dobrou radu nebo se mozna najde nekdo kdo se v tomto pozna a bude vedet, ze neni sam. Asi zde budu psat uz 100x psane, ale treba se v mem prispevku bude dat najit neco noveho.
Zhruba pred rokem me zacali zajimat kapitalove trhy. Spis ze zvedavosti jsem chtel vedet jak funguji a prestat za slovy broker a akcie videt pojmy z jineho sveta. Vzdy jsem na skolach studoval technicke oblasti a ekonomika mi byla na mile vzdalena. Zjistil jsem si par informaci, precetl par clanku, prohodil par slov s kolegy kteri meli sva drobna akciova portfolia a nasel si nejake grafy. Delam ve firme, ktera je akciovou spolecnosti s verejne obchodovatelnymi akciemi a vedel jsem, ze ikdyz jeji akcie byly nizko, je firma na tom dobre a akcie maji prostor rust. Tak trosku fundamentalni analyza :). Takze jsem se rozhodl zakoupit par akcii a drzet je, nez cena vyroste. Zridil jsem si ucet u ceskeho brokera, nafundoval ucet a koupil nekolik akcii. Protoze jsem se najednou citil jako velky obchodnik, prohlizel jsem i ostatni akcie znamych firem jako erste, cez, apple, google apod. Rikal jsem si jak tady ty trhy krasne rostou, to si pekne zhodnotim penize, kdyz ted akcie nakoupim a za par dnu je prodam. Prikoupil jsem dalsi akcie a sledoval jak mi rostou ceny. No co mam povidat, radost trvala asi 2 dny nez se trhy prudce otocili a ja videl misto pomalu rostoucich cernych cislech, prudce rostouci cervena cisla :) Nastesti jsem ucet tolik nenafundoval a neztratil tolik a navic predpoklad rustu akcii nasi spolecnosti se naplnila, takze jsem z toho vysel i s malym ziskem. Nicmene jsem trhy zavrhnul jako prilis riskantni. Ale i tak mi to nedalo a zpetne musim podekovat teto zkusenosti, protoze jsem si vyzkousel jake to je tlacit trhy ocima s live penezmi a taky ze od pasu se obchodovat neda. Rozhodne dobra skola psychologie.
Na druhou stranu jsem si rikal, ze musim nekde najit vic informaci, precjen jsou uspesni obchodnici, tak proc bych nemohl na tomto obchodovani profitovat i ja. Navic jsem byl ve fazi, kdy jsem premyslel jak se vymanit z kazdodenniho chozeni do prace. Ikdyz plat nebyl spatny, mel jsem pocit, ze je prilis konstantni. Rikal jsem si, ze radsi budu mit 2 mesice o 5000,- mene, kdyz pak treba dalsi 2 budu mit o 10.000,- vic :) Jak je ale jasne, to beznym zamestnanim nejde. Navic bych se rad odstehoval do zahranici a chtel jsem mit prijem na ktery mi bude stacit pripojeni na internet a pak mi bude jedno kde zrovna budu. Zkratka ma vnitrni motivace byla natolik silna, ze jsem proste vedel, ze neco musim udelat.
A jak to tak byva, kdyz neco moc chcete, osud vam hodi rukavici. Pribeh trosku krkolomny, tak jej zkratim na to, ze jsem dostal na stranky financnik.cz. Precetl jsem si pribehy Petra a Tomase a vedel jsem, ze tohle je cesta kterou chci jit a ktera me bude bavit. Jak to muzu vedet ted, kdyz jsem jeste ani nezacal live obchodovani? Protoze kdyz jsem cetl jejich pribehy, jen jsem kyval hlavou a rikal si, ze tohle presne znam. A navic (a muzete me kamenovat :) ) ja chci, hodne chci a mam cil a jak jsem za posledni dobu zjistil to je pul cesty k vyhre. A vim, ze to dokazu. Druha polovina je pro to neco udelat. Nerikam si, ze by bylo hezke byt traderem a vydelavat penize. Rikam si, ze budu traderem a budu vydelavat tolik aby me to zajistilo moznost splnit si me sny. A mym snem neni mit boeing, ale mit svobodu. A to si myslim, ze je dulezite si uvedomit.
Takze co dal? Hltam zdejsi clanky, ctu diskuzi, zkratka cerpam informace. A to kdykoli mam volnou chvili. Jsem ted ve fazi, kdyz hledam jaka rychlost informaci je prijatelna. Vim totiz, ze prilis mnoho informaci najednou by me akorat vytvorilo zmatek, ale zas pomala rychlost by zpusobila, ze zapomenu informace predtim a dalsi me nebudou davat smysl. Muj nazor je, ze studium by clovek mel udelat co nejrychleji, ale pak zvolnit a pomalu si vse zkouset a informace mit uz jen jako referencni prirucku. Vzdycky je nejhorsi zacit, ale kdyz to clovek z nejakeho konce vezme, tak uz to pak jde. A kdyz ne, tak zkusit jiny konec atd.
Trapim se ted z mnoha zacatecnikyma problemama jako ktery software, kde sehnat nejlepsi data, co ktera zkratka znamena, jak najit cestu s nejmene slepyma ulickama, atd. Navic ten radi tohle, ten zas tohle, moznosti je mnoho a urcite to znate, ze se snazite najit to nejlepsi, abyste se neucili neco a pak zjistili, ze se musite ucit neco jineho :) Ale jak se rika, kazdy zacatek je tezky a ja se tohle uskali rozhodl vzit jako vyzvu.
Co bych z dosavadni zkusenosti zatim mohl poradit neni mnoho. Snad jen nesnazit se nastudovat miliony knizek a porad si rikat, ze jeste nejsem pripraven. Uz ted muzu rict, ze clovek se stejne bude ucit cely zivot. A proto si myslim, ze nejlepsi je co nejdrive si sehnat nejaky software s daty a trhy si osahat. Samozrejme ne live!!! Nebo dopadnete jak ja s akciemi :) Ale proste zkusit si jak vypada v praxi CCI indikator, zkouset si hledat patterny, jen tak si pro zacatek prohlizet ladne krivky trhu, postupne si zkouset prepinat ruzne timeframe, parametry, atd. A co si clovek precte v knizce, sup podivat se nazivo a zkusit si sam najit. Zkratka teorie je krasna vec, ale praxe je pak to co vas dostane dopredu. Proto se nesnazte dostat hned do situace kdyz budete jakoze pripraveni s perfektne rozjetym SW, s perfektne pripravenym obchodnim denikem v krasne krouzkove vazbe. Takovy prechod nejde najednou, je potreba se k nemu propracovat. Klidne si udelat denik narychlo, zkusit si jak vam bude sedet, menit jej, modifikovat a ono to casem prijde. Pak budete mit pocit, ze trhy davaji vetsi smysl, tzv. je dostanete do krve. Jako treba jezdeni na kole, taky jste neprecetli knizku, nenamazali kolo a uz jste jeli Tour de France. Kazdy padal, odrel si kolena, nejakou dobu trvalo nez jste ziskali jistotu. A tak je to i s komoditami.
A jeste jednu radu nakonec. Je naprosto uzasne, kdyz si najdete ve svem okoli nekoho, komu muzete vysvetlit co jste se naucili. Ne proto, abyste se chlubili, ale proto, ze veci nejvic pochopite a zapamatujete. A navic muzete zjistit, ze vam najednou neco nesedi a navede vas to na to, kde mate mezery. A muze to byt clovek, ktery bude jenom naslouchat, dulezite je to rikat nekomu nahlas (nebo do zdi, ale to neni ono :) ). Pokud navic najdete nekoho, kdo s vami bude diskutovat a ptat se na doplnujici otazky, tak je to jeste mnohem lepsi.
Omlouvam se za delsi prispevek, pokud bude uplne zbytecny, nebranim se jeho smazani. Ale myslim, ze tady obcas chybi i prispevek o pocitech. Aby i ostatni zacinajici vedeli, ze v tom nejsou sami a neziskali pocit, ze na to nemaji. Coz se muze po precteni par prispevku od mnohem zkusenejsich stat.
Pokud byste napsali nejake sve nazory na muj prispevek, budu jen rad. Pokud byste chteli, abych napsal neco dalsiho o vnitrnich pocitech zacinajiciho tradera, nebudu se branit. Pokud budete chtit abych nepokracoval pochopim to :)

David

• Vytvořit...