Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim ,, chcel by som sa spytat (hlavne tych skusenejsich) ci je mozne SERIOZNE zacat s kapitalom len 1000 $ a obchodovat trh E mini NASDAQ 100 (NQ)....neskor ak by sa darilo chcel by som prejst na E mini S&P 500 (ES) ...obchodoval by som so systemom FinWin + nejake filtre...aby som prezil krušné chvile v zaciatkoch (ako pozeram tie Equity krivky tak na zaciatku vacsinou byvaju v ztrate.. (v krivke pri NQ byvaju zaciatocne ztraty max 300 az 400 $) ...ide o to ze uz by som chcel nejak zacat...(po viac ako roku obsmietania sa okolo toho vsetkeho)... preto sa pytam ci by sa to dalo ci to neni prilis malo (viac nemam,,,musel by som cakat rok na dalsiu brigadu)... a ze ci by som som aj nasiel solidneho brokera s nizkymi poplatkami ....

dik za odpoved

David

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

dadakk,
ne s 1000$ není možné SERIOZNĚ začít spekulovat s futures, ani s těmi nejlevnějšími. Spočítejte si kolik potřebujete risk na obchod, kolik stop-loss atd.

P.S. Zkuste si přečíst články věnované risku a money-managementu, kterých jsme tu publikovali několik a sám byste měl přijít nato, proč se s futures nedá začít s 1000 USD. Minimální rozumný základní účet pro obchodování NQ s jedním kontraktem a nějakým velmi malým stop-lossem je pro začínajícího obchodníka z mé zkušenosti cca 5000$
Petr

• 11 months later...
Odesláno

Tak jinak!!

Začínám.
Právě jsem si důkladně pročetl, tzv. bílou knihu, dokonce dvakrát, spoustu věcí jsem pochopil a vím, že mně čeká ještě dlouhá cesta, ale rád bych někoho, ze zkušených zdvořile rád požádal, zda-li to vůbec jde, aby mi vysvětlil jak začít s backtestig, jak a podle čeho si ho mám udělat? Stále čtu testujte sto obchodů, ale podle čeho, budu vděčný za každou odpověď.
Všem přeju mnoho úspěchů.

P.Demel
Krásné přísloví! když nemám co dělat pracuji!!! :D

Odesláno

pdemel,

na toto téma je zde opravdu spousta informací, stačí použít vyhledávání. Projděte si články o backtestu a diskuse pod nimi a dostanete alespoň základní přehled, jak se dá dělat.

Napřed si zkuste definovat, jak chcete obchodovat. Toto je velice individuální. :)

Honza.

Odesláno

Děkuju za odpovědi
Co se týká jak budu obchodovat, tak v tom už mám zcela jasno, poziční obchodování futures kontraktů. Je možné, že časem přidám i intradenní, ale momentálně budu v této pozici.
Nezlobte se na mně, ale je mi jasné, že to bude v některých příspěvcích, jen jsem myslel, že se ozve zkušený obchodník, který to nějakým, pro mně srozumitelným způsobem vylíčí. Já vím, asi to není tak jednoduché, ale jak se říká, líná pusa holé něštěstí.
Čtu a studuju denně 3hodiny, takže přidám hodinu a snad to někde objevím.

Hezký den
P.Demel (tu)

Odesláno

garax:
Takže se mi portvrdilo, poziční obchodování do začátku nad 5000USD, cukr, kukuřice, zlato, ale nevylučuji možnost, přejít později k intradenímu obchodování, ale to je vzdálená budoucnost.

P.Demel (tu)
Odesláno

ok, tak tedy pozicne. Spoustu informaci, ktere je zde uvedeno a probirano se tyka pouze ID obchodovani-jako treba backtest a 100 obchodu-podle me vylozene vec, co se tyka ID... Kdyz uz tedy mas vybrany smer, ted je dulezite informace uvedene na financnikovi filtrovat podle toho, kterou oblasti tradingu se zaobiraji. Doporucuju zamerit se na clanky a diskuzni temata, ktere se tedy venuji pozicnimu obchodovani a ostatni ignorovat, protoze Te budou zbytecne rusit.

I kdyz ucet $5000, nezavrhovala bych ani spready (znam cloveka, ktery je take zacinal s $5k-sice to ze zacatku trosku asi omezi, ale da se)

www.financnik.cz/serial/spready.html
www.financnik.cz/forum/read.php?2,1649
www.financnik.cz/kurzy-obchodovani-na-burze/obchodovani-spreadu.html - po kurzu budes mit i pristup do uzavrene sekce, kde se celkem cile diskutuje

g.

Odesláno

Hezkou sobotu přeju všem,

pánové Tomáš a Petr, které sice neznám, ale velice si vážím toho co pro všechny z nás udělali a dělají, píší ve své knize Kompletní průvodce úspěšného finančníka o tom, že denním sledováním aktuálních grafů obchodů se naučili citu pro grafy a trhy (tak nějak, ale utkvělo mi to v paměti). Rád bych se zeptal kde a nebo na kterých stránkách se tato činnost dá aktuálně provozovat. Jsem opravdu v plínkách, ale myslím si, že mi to může pomoci do budoucna, jak při backtestingu, papertredingu, ale i do budoucna, když už budu live traderem.

Děkuju za odpovědi

P.Demel (tu)

Odesláno

to pdemel,
Zdravím-já osobně bych doporučoval začít ve zdejší WIKI-podle mě je málo využívaná, ale přitom skvělý rozcestník.
např, zde:

www.financnik.cz/wiki/jak_na_intradenni_obchodovani

Je to psané sice pro Intraday, ale hodně věcí je společných i pro poziční obchodování. Je tam odkaz jak na backtest, tak na paper a další základy.

Příjemné studium - jestli Vám to vydrží, bude dlouhé ;)
Renda

Odesláno

zdravím..
Plánujem začať obchodovať mini NQ ale rozmýšlam že či nieje nejaký lacnejší trh kde by som sa otukal kedže som študent tak by som chcel minimalizovať straty plánujem našporiť prv 5000usd a s tým začať obchodovať chcel som začať ten NQ ale rozmýšlam či neni dáky trh s rozumným volume na ID obchodovanie. vďaka

Odesláno

iigis:

neviem ci ste sa pozerali na forex, pri microlotoch sa ucty zakladaju od $500.
Ci sa pri takych malych ciastkach otukate to neviem. Ak vam ide len o exekucie, to skor chodte dlhsie paper. Ak sa chcete otukat aj psychologicky, strata vas musi trochu "boliet". NQ/YM je pre toto idealny SL nebude velky aby vas niekolko strat po sebe zrujnovalo ale dostatocne velky aby ste si uvedomili ze ste stratili.

• Vytvořit...