Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

moje teorie, kterou jsem si prave chtel overit:

k tomu abych nakoupil musi byt vzdy nekdo kdo proda, [bold]1 nakup = 1 prodej [/bold] a nikdy ne jinak!

Dejme tomu ze je cena 101.

ja nakoupim, nekdo mi proda(na teto cene se nasel 1 kupujici a 1 prodavajici). Obchod se provede a cena zustane porad stejna.

Co se ale stane, pokud kliknu na nakup a nekdo tesne pred tim(nez prikaz dorazi na burzu) take nekdo nakoupi? najednou se sejdou 2 buy a jeden sell. Sparuje se ten ktery dosel prvni a cena se pohne na nejblizsi cenu(marketmakeri) , kde je prodavajici. Ja to v platforme vidim jako slip(kliknu na nakup pri cene 101, ale dostanu 102.)

marketmakeri jsou automaty, ktere jsou soucasti burzy, vidi aktualni nabytku/poptavku na vsech cenovych hladinach

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

to peter777:
nic ve zlém, ale takto raději ne: začátek všude je obtížný, ale ptát se i zde na chatu na takovéto věci je zlé. Dostaneš odpověď - pokud vůbec se někdo obtěžuje - pár slovy. Raději si dej čas a poštuduj si sám pořádně manuál.
Navíc:
existují na netu placené služby hlasové, např.přes skype, kde se můžeš zeptat na cokoliv z obchodu co tě zajímá a dokonce můžeš být vedený - pokud chceš! Během pár lekcí se můžeš dostat tam, kam se jiní nedostanou ani za měsíce samohledání a studování, pokud vůbec. Zažít skutečný obchod na burze - jedno jaké - můžeš velmi rychle, tam jsi pak vedený tak, že pochopíš velmi rychle oč jde a můžeš se naučit vše podstatné abys úspěšně fungoval. To v ceně cca nějakých 250-350,-kč/hodinu kontaktu. Nic a nikdo tě neruší, ptáš se nač ty sám chceš. přímo na svém PC vidíš to co obchodník na druhé straně - vysvětlí ti cokoliv, nemusíš se stydět za jakkoliv "uhozenou" otázku. Sám si obchod zkusíš, aniž cokoliv zatím riskuješ.
Umí to ušetřit ohromnou spoustu času, troufám si říct i roky hledání se. I úplného začátečníka, pokud má zájem, to umí posouvat velmi rychle dopředu. To co sám budeš možná pracně hledat všude možně a ptát se na chatech, to se tam dovíš velmi rychle. Mít toto já v začátku vůbec bych neváhal utratit za to kč/euro. Během pár týdnů či měsíců můžeš být podstatně dál než většina těch co si sami hledají info na netu či se ptají po chatech.
I čas je totiž komodita a čas jsou peníze! Navíc můžeš mít radost že se posouváš stále dál - oproti jiným kteří zamrznou na jistém bodě a točí se stále dokola bez efektu.
úspěch ti přeje
:-))

Odesláno

To peter777.

Já jsem Vám to již psal v jiném vlákně,že nejdříve musíte pochopit logiku burzy,obchodování a některých zákonitostí s tím spojených.To se nenechá nabiflovat,to musíte pochopit sám a nic Vám nedá ani když se budete stále dokola na některé věci ptát.Dejte si s tím práci a přemýšlejte.Možná,že to bude trvat delší dobu,ale když na hodně věcí přijdete sám máte vyhráno,protože je budete schopný pochopit.Znovu opakuji,obchodování je individuální záležitostí a až budete mít otevřenou pozici,vše bude záležet pouze na Vás,nikdo za Vámi nebude stát a radit Vám,proto se hned od začátku v některých situacích spoléhejte sám na sebe.Jinou záležitostí jsou technické vědomosti,které samozřejmě můžete konzultovat s jinými a následně se je biflováním naučit.Nesnažte se stavět dům od střechy,ale budujte ho od pevných základů pochopení základních logických pochodů.Nevím,jak si obchodování představujete,ale naučit se základy,není otázkou pouhých pár dní,ale bude to trvat delší dobu a i když je pochopíte nemusíte být v obchodování úspěšný,protože pak se Vám do toho bude plést psychika a věřte,že ta je hodně důležitá.

Přeji hodně úspěchů.

Odesláno

2 mira_k:

trh/pohyb ceny vytváří nabídka a poptávka po komoditě, futures, měnovém páru...
-ano tomu rozumiem ale ako priamo na to posobi? pri beznom trhu ("nekomoditnom") principu ponuky a dopytu rozumiem, ale tu nezadavas ceny. Ak vies presny vplyv objasni mi to prosim :-)?

2 Derkel:

Dik, aspon jediny mas na to nejake odvovodnenie, ma to nejaku logiku, aj ked neviem presne ci to je tak.

Moj názor: keby to tak bolo, v podstate by to stale smerovalo k tomu ze ked je graf hore/dole od povodu su tam nejake nevysporiadane kontrakty, t.j keby mal kazdy predajca kupcu a opacne, trh by bol rovna ciara nie? Bola mi tam stale tendencia ze ci je trh hore alebo dole skor ci neskor, ked sa najdu kupujuci/predavajuci dojde do stredu. Opravte ma ak sa mylim...

2 Miciko

dakujem za info o platenych hlasovych sluzbach som nevedel myslim ze by mi to dost pomohlo, a poznas nejaku konkretnu?

2 Merkur1

... nejdříve musíte pochopit logiku burzy .Nesnažte se stavět dům od střechy,ale budujte ho od pevných základů pochopení základních logických pochodů
-Však to práve robím, keby som sa to chcel len nabiflovat tak uz to dalej nerozoberam... chcem pochopit tomu od zakladu... preto chcem vediet ako to funguje...

:) Veľa úspechov všetkým traderom

Odesláno

to peter777:
chvíli vydrž...a k dalším příspěvkům tobě:
burza se nedá nabiflovat! Neexistuje, to není násobilka kde všude a vždy platí že 2 x 3 = 6 !
Burza je neustálý pohyb a je to o schopnosti umět právě na tento pohyb reagovat. Začátečník nemusí vydělávat - zcela stačí když se naučí neprodělat.

A k tomu "hlasovému vedení" a možnosti být "veden":
ty sám si zde určuješ téma a rychlost postupu dál. Kdykoliv se můžeš vrátit zpět, bavit se dá o jakékoliv burze = akcie, komodity, forex, opce, deriváty, opční techniky. To vše na reálných příkladech, které si ty sám můžeš osahat. Jsou ti ukázány možnosti zisku i rizika. Své zisky i ztráty se sám naučíš hlídat. Učíš se za pochodu všemu vč.manymenežmentu, můžeš cokoliv kdykoliv konzultovat. Pokud máš zájem dostáváš jednoduché "domácí úkoly", které ti nedovolí zaspat ale nutí tě opakovat už naučené a připravit se na další lekce.
Dá se to přirovnat k autoškole: ty jedeš ale jsi hlídaný učitelem, který může zasáhnout. Výcvik pilotů probíhá stejně - ty+instruktor. Zde sedíš ve svém pohodlí doma/v práci :-)) u PC ale jakoby vedle obchodníka, sleduješ jak jedná on a můžeš se kdykoliv účastnit a hlavně: PTÁT SE OKAMŽITĚ. Co vidí on vidíš ty - víš o lepší a rychlejší možnosti jak se zaučit? Do ničeho nejsi nucen, jen jsou ti ukázány možnosti ke kterým se mnozí nedostanou ani za roky na burze. Zda něco z toho sám užiješ je pak pouze tvá věc.
Tímto způsobem se dá velmi rychle dosáhnou stavu kdy "víš která bije" a umíš se už najít sám, bez cizí pomoci. A o to tu jde: na chatu ti někdo možná odpoví pár slovy či tak že z toho stejně nic nevíš.
Pokud se hned můžeš zeptat na cokoliv je to jiné kafe.

Školné na burze, placené vlastními ztrátami bývá často velmi drahé. Opakuji mít tuto možnost v začátku absolutně bych neváhal si ten čas vedle obchodníka zaplatit. Cena toho je zlomkem možných ztrát z neznalosti na burze a hlavně cena času takto ušetřeného se nedá spočítat.

Takže začínat se dá kdejak: pracně, lopotně sám, kdy každý nutně i zabloudí a ztrácí čas věcmi nepodstatnýminebo i jinak. Každého volba!

Odesláno

peter777:
Dneska jsem brouzdal po netu a nasel jedno forum zabyvajici se vasi otazkou

www.forexfactory.com/showthread.php?t=187527&page=1

Pro miciko,MERKUR1 a jine:

Ja jsem myslel ze je tohle forum Dotazy yacatecniku a po pravde je tohle asi jedina rozumna otazka co yde byla polozena. Ano, moh si to najit sam, ale to se muze tohle forum rovnou zavrit, pripadne na prvni stranku dat kontakt na vasi doporucenou tel. komunikaci.

Pokud nekomu mohu dat neco zadarmo nevim proc by za to mel platit, at ty penize radsi pouzije na svuj prvni ucet.

Odesláno

ahoj
Mám dotaz, ráda bych se ponařila do tajů obchodování, už po půlroční studijní přípravě bych ráda začala backtestovat, mám naistalovaný ninja trader a propojeny s zen fire, první otázka nelze mi načíst data ( fakt to trvá moc dlouho, a pomalým připojením to není) a druhá otázka nevím pokud testovat pro intradenni obchodování speciálně trh emini Russel jak mám zadávat kotraktní měsíc při testování půl roku nazpět, díky všem co odpoví a snad i pomůžou :)

Odesláno

natali22:

1) načtení grafu: projděte si vlákna k ninja traderu, případně k zen-fire..určitě máte jeden z problémů, které se tu už mockrát objevily..

2)kontraktní měsíce pro russell (do cca podzimu 2008 značka ER2, pak TF) jsou březen, červen, září a prosinec...vždy se aktuálně obchoduje nejbližší kontr. měsíc..do dalšího se roluje zpravidla druhý čtvrtek ve finálním měsíci (pro 09/2009 to bylo tedy 10. září)

majkll

Odesláno

natali22:

ještě doplněk..pokud jste jedna z těch, kteří se nechtějí obtěžovat s celými vlákny o NT, dejte sem velmi detailní info o tom, co kde a jak máte nastavené..nejlépe s obrázky...jinak vám nikdo není schopen říct, co přesně máte špatně..a vyjmenovávat tu jednotlivé možnosti se mi tuze nechce :)

majkll

Odesláno

Natali22:
K těm datům, zkus se podívat, jestli si do zen fire připojení zadala jméno a heslo správně , popřípadě zkus se registrovat ještě jednou.
Jinak pokud chceš nějaké kontraktní měsíce např 03-09 nebo 06-09, podívej se do instrument managru, vyber příslušný trh (TF,ES,NQ, jak chceš) a zadej kontraktní měsíc (většinou to je každý 3. tj. 03,06,09,12). Nebo druhá možnost je přímo v grafu, v místě, kde si vybíráš trh, klikni na instrument a napiš zkratku a za to příslušný měsíc, který chceš backtesovat.

Odesláno

Tak nová instalace byla úspěšná, ještě jedna taková otázka, jelikož různý nastavení grafů at už volume či časový či range bar, pokud dám 4 range tak graf u russel je schopný se zobrazit, ale pokud dám 150 tak se nic nezobrazuje, tím si pokládám otázku zdali range bar závisí ně nějakých proměných viz časový údaj zobrazení či ....?

Odesláno

natali:

říkala jste, že máte za sebou půlroční teoretickou přípravu..doporučuju ale ještě pár týdnů věnovat technické teorii, pokud jste tak neučinila...z vašeho dotazu vyplývá, že to minimálně nebylo dostatečné..

range bar závisí na počtu ticků..range bar 4 má v ninjovi velikost 4 ticků, tj u TF 40 dolarů..když dáte rb 150 jedna úsečka by dosáhla až patra nad vámi:-)

Odesláno

To mě celkem i napadlo :-), ale pointu hledám někde jinde zkouším ted systém finwin, přeci len chci si to na něčem vyzkoušet, ono teorie a praxe je přeci len něco jiného, ale spíš mě zaráží jedna věc, pokud je doporučováno podle nové knížky používat místo volume 2000 range bar 150 pro trh russel, příjdemi že je to velke rozpětí na vykreslení úsečky v intradenním obchodování, nejde o to že bych se tím chtěla řídit ale chci začít prakticky věci zkoušet, a holt narážím na věci na kterém sem nějak nenarazila při teoretickém studování ( jasně studovat se dá dál,což i budu ale přeci len v praxi si spoustu věcí člověk mnohem lépe uvědomí) ... dík za trpělivost :-)

Odesláno

to dartel:
dávání zadarmo má jistý podstatný psychologický háček: za co si musím zaplatit, k tomu se povětšinou chovám jinak než k tomu co mi dají zdarma. Ne u všech, ale u většiny ano. Pokud si někdo musí zaplatit čas, který mu zkušený trader dá=natvrdo prodá, tak asi bude mít větší zájem o věc a odpadne mj.jalové klábosení, třeba. Zkrátka za svůj zaplacený čas bude chtít dostat co nejvíc. Kdo se pouští na burzu s očekáváním že něco dostane zdarma žije v těžkém omylu a o to víc bude poté platit. Neuteče tomu nikdo. A že sem někdo dá něco podnětného viz opční IronCondor ani to nebylo zdarma - někdo tomu věnuje svůj drahý čas.
Kdo zcela náhodou uvažuje o tom že i čas má svou cenu, tak si hodiny či lekce se zkušeným klidně koupí. Úspora vlastního času, úsilí a peněz může být podstatná.
Zlé návyky od začátku se velmi těžko odstraňují i zde. Systém práce či styl jaký vidím u někoho již zkušeného mi může v mnohém pomoci a moje snažení podstatně urychlit. Viděné upravit na sebe pak by už neměl být až takový problém jak jej bude mít ten, kdo tápe prakticky od začátku ve všem a pracně hledá=dnes hlavně kliká kde může.
Začínající chirurg nejdřív pod dohledem "drží háky" a šije břicha. Na burze mnozí hned zkouší operaci srdce, takže se nedivím že bývají poté sami na infarkt :-((
A znáte snaživce co se chtějí naučit anglicky a nikdy se nedostanou dál než k 5té lekci? Totéž s burzou - i tu mnozí zájemci zamrznou na jistém bodě, který když trvá bez posunu déle než .... tak je to o ničem. Říká se tomu taky "bludný kruh" s následným pocitem zmaru, vyhozeného času a i těch peněz...

• Vytvořit...