Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Augi,
myslím, že naprosto v pohodě :) ... jen vědět, kdy tvuj trh končí ... trhy mají dané kontraktní měsíce. Pak jen sledovat volume, u většina US indexů se začíná rolovat druhý čtvrtek v posledním měsíci daného kontraktního měsíce.

M.

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

já to jakože chápu :). a to přepnu graf (jakože na jiný kontraktní měsíc)? a v tom papertradingu, když si dám to kontinuální zobrazení, nevadí to? není v tom žádná změna oproti tomu, kdybych to obchodoval normálně a musel vždy přejít těsně nebo spíše dřív na ten další kontraktní měsíc? nebo jak to řešíte vy?papertradování

Odesláno

to Augi:
Ahoj - zkus si pustit jednotlivé videotutoriály Ninja Traderu. Pak si přečti vlákna o backtestování. Možná těch otázek potom budeš dávat méně. Takhle to - uznej sám - nemá cenu. Ale když už píšu tak si zobraz nějaké období - například 06-09 a můžeš začít backtestovat. Pak si otevři například aktuální 09-09 atd....

Odesláno

Zdravím,
chci se zeptat na toto. Mám např. kontrakt na 25 barelů ropy. V podrobnostech k ropě je napsáno, že datum vypršení je 16.8.2009. Co se stane, když budu držet tuto pozici i po tomto datumu?
Děkuji za odpověď.

Odesláno

Předpokládám, že se svým brokrem uzavřeš smlouvu, bez fyzického převzetí, takže broker tvoji pozici uzavře (ať se ziskem nebo se ztrátou) před LTD. Takže by se nic nemělo stát. I když představa, že mi před domem zastaví kamioňák, který by se zeptal "kam to má teda složit" je vcelku zajimavá :D

Odesláno

V to doufám. :) Ptám se, protože jsem se bavil s maníkem, který mě před tímto varoval. Že když přetáhnu datum vypršení, tak mě ta ropa zůstane a já budu muset doplatit cenu podle páky (což by byla docela pálka) plus nějaké skladování atd. No, hlídám si to, ale člověk nikdy neví. :) Žádnou smlouvu jsem s brokerem neuzavíral. Obchoduji na Plus500. Žádné horentní sumy, ale ono by se to potom napočítalo.

Odesláno

l1012:

obchodujete naživo s reálnými penězi a neuzavíral jste s brokerem žádnou smlouvu? o Plus500 se tu už dost psalo a dost lidí se na to ptá (asi protože tam dostanou myslím 400 Kč zdarma :) --Češi, no :) ) a toto by jen potvrdilo, že to je velmi....hm...pofiderní "broker"..

majkll

Odesláno

Také jsem to u nich "zkoušel", ale radši si našetřím na minimální vklad u seriózní firmy.
Zatím nemám ani 5000$, takže by mě zajímalo jak bych doplácel prachy za x barelů ropy........

Oskar

Odesláno

například mů broker toto nehlídá a dostal bych do ruky certifikát na ropu, ten se dá prodat lidem kteří se specializují na ty kteří zapoměli přerolovat kontrakt...
samozřejmě si to nechají dobře zaplatit

(není to osobní zkušenost)

Odesláno

Takze, predem, jsem novacek (cili moje nazory jsou asi bez vahy) a pouzivam sluzeb Plus500. Proc u nich ? Hledal jsem neco, kde si muzu zkusit jake to je obchodovat na burze a jejich aplikace se mi zdala desne jednoducha. Po 14 dnech zkouseni na demo uctu jsem si rekl, ze zkusim realny penize. Prepl jsem to, dostal 400kc, v duchu s domenim, ze to bude neco podobne jako v demu (i kdyz, po precteni financnika a stranek pana Turka jsem vedel,ze je to neco jine, ale proc to nezkusit). Verte neverte, behem par obchodu jsem o tech 400kc prisel. Delal jsem nehorazne chyby ktere jsem si nastesti uvedomoval. Nic mene zapal do boje s vyvojem kurzu me dohnal k vkladu do PLus500 (s vyuzitim jejich bonusu). Popravde, mel jsem STESTI a vlozenou castku jsem v 60 obchodech (ztratovych i ziskovych) znekolikanasobnil, cast penez jsem si nechal poslat zpet a dale obchoduju na Plus500. Cim dele obchoduju tim vice si uvedomuju, ze potrebuju znat/umet/vedet vic a hledam dalsi a dalsi zdroje poznani (dokonce i kupuju knihy - a to nejsem zrovna fanda knih :-)). Chci tim rict, ze jak tu pisete, ze lidi by meli nejdriv nacist milion veci, hledat to a to....tak nekdy je lepsi kdyz k tomu clovek dospeje sam za chodu (myslim tim to, ze se proste musi vzdelavat). A pak se aspon muzete radovat, kdyz Vam reknu: " Meli jste pravdu " :-D

Jinak jak si vybrat co obchodovat? Ja mel jasno, menovy par EUR/USD byl muj vudci hrebec... Po par obchodech jsem ale zjistil, ze tudy cesta nevede a po testu vseho ostatniho jsem zkoncil u komodit, ktere mi vyhovujou. Cili jak uz ti zde rekli, musis si to vybrat sam:)

l1012:

V Plus500 mas napsano v podrobnych udajich "Datum vyprseni" a je u toho tez napsano, ze pokud budes mit otevrene pozice, automaticky se uzavrou. Z toho usuzuji, ze ti nic nezustane a proda se to. Ale radsi si to hlidam :)

majkll:

Taky jim neverim i kdyz jsem u nich:-). Proto si castky preposilam od nich pryc a az budu mit dostatecny kapital, otevru si ucet u nekoho s licenci (aspon), zatim mam tak nejak v umyslu u IB. Moc se v tom tedajeste nevyznam, ale co jsme tak cetl, s IB spokojenost.

PS.: proc sem vlastne pisu. Prosil bych vsechny co jsou u Plus500, ze pokud se stane cokoliv nekaleho z jejich strany, tak at to napisou treba na financnika.

Odesláno

pav.c:

napsal jste: [ital] "Chci tim rict, ze jak tu pisete, ze lidi by meli nejdriv nacist milion veci, hledat to a to....tak nekdy je lepsi kdyz k tomu clovek dospeje sam za chodu (myslim tim to, ze se proste musi vzdelavat)." [/ital]

ono je trošičku potřeba o tom popřemýšlet a uvědomit si, na jaké úrovni se tomu věnuji a chci věnovat..jestli to má být takové zlepšení kapesného a bezduchý gamble, nebo se tím chci seriózně živit a chci z toho udělat svůj byznys..pokud chce člověk to druhé - seriózní byznys, pak si funguje zcela jednoduchý příměr k jakémukoli jinému podnikání ---- pokud si otevřu obchod např. s oblečením bez jakýchkoli vědomostí, kontaktů atd, šíleně se se vším budu lopotit a ukrutně se nadřu a bude to klidně několik let pořád takové polovičaté a vývoj bude daleko složitější a těžší, než když se dopředu připravím...samozřejmě v obou případech můžu a nemusím být úspěšný...ale prostě tak to obecně funguje ve společnosti - do byznysu lépe vstupovat připravený, zajištěný a s dostatečným kapitálem..

ale jak už jsem napsal, určitě se můžete vše naučit i za chodu..ale řekl bych, že to bude s bolestnými ztrátami, pokud jedete úplně od začátku a bez jakékoli teorie na live účtu..

majkll

Odesláno

BlacWolf
Každý ti poradí to, co vyhovuje jemu, musíš zjistit co bude vyhovovat tobě. Já vím je to otravné, ale najdi si to sám, informací je tu opravdu dost, stačí použít vyhledávání.

Odesláno

BlacWolf

mrkni na tuhle stranku

www.icmtrading.com/metatrader_demo.htm?gclid=CMHLtcfbpZwCFZMU4wodUzr0lA

neni to asi "the best software", ale na trenink rozhodne dostacujici,jednoduchy, hlavne poskytuji ziva data v demo rezimu a neni to omezene ani zadnim casem, cili pro zacatky naprosto idealni.

Dnes uz je opravdu vtipny, kdyz si broker uctuje nejaky nesmysly za ziva data, v te dnesni konkurenci proste takovy nemohou obstat, a je to dobre :).

• Vytvořit...