Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 1,3k
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

To Phoenix,

ahoj, pokial uvažuješ na mini učtom na FX tak ti môžem zodpovedne poradiť ANI O TOM NEUVAŹUJ. Rovno môžeš dať peniaze na charitu a to spravíš lepšie. Pokial chceš obchodovat FX a nemáš minimálne 5000USD tak je to strata času. To že máš fantasticke výsledky na deme tri mesiace nič neznamená , skús testovat dalšie tri mesiace ale dodržuj obchodný plán stop loss, PT , vstupy (na základe čoho) výstupy atd.
Pokial ti môžem poradiť tak zabudni na FX , nieje to trh pre začiatočníka ...nič vo zlom. Láka ta to, lebo broker ta vnadí na nízky počiatočný kapitál, ale s peniazmi o ktorých píšeš dalej.....????!!!! Skús akciove , komoditné indexy ES, FESX, TF , NQ skrátka hocičo čo má vysokú likviditu a je tu okolo toho široká diskusia , takže skôr tu nájdeš pomoc.Potrebuješ na to minim 3000 USD, pokial nemáš ani to tak radšej trenuj dalej a šetri si peniaze na vhodný okamžik.

Good luck

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028:

ja si FX vybral ciste kvuli obrovske likvidite, vetsimu potencialu nez napr indexy(ale nikdy jsem je neobchodoval, takze je to jen nazor) a naproste volnosti co se MM tyce.. Kdyby nebyly miniucty, tak se nezblaznim.. proste bych vlozil 5000$ a dal si hral s miniloty.

Odesláno

To japapatramtara,

súhlasím s tebou, že je tam obrovská likvidita a volnejší MM , ale myslím si že pokial ide o začiatočníka tak nieje to vhodný trh pre prvé "pokusy". Aj ja som obchodoval FX a viem o čom to je , kolega píše že nemá dostatok finančných prostriedkov , ked má tam spread 3 tak len začne a už je v minuse 30USD , pri indexoch je v priemere - 5 USD(poplatok za obchod). Kontrakt kúpi za cca 1000USD , ja kúpim za 500 USD (margin)Čo sa týka volitality tak nemecké indexy FESX, DAX, FGBL atd kludne môžu konkurovat FX, ja obchodujem tieto indexy a ešte sa mi nestalo, že by som mal jediný slip...raz možno 2 ticky , ale obchodoval som okolo 12:30 a vtedy je tam menej kolegov... :)
Mini loty som neobchodoval, ale je to o tom istom len v menšom merítku . Napríklad obchoduje 0,2 lota tak bude mat spred 6 USD a môže zarobit cca 50 USD a ja za ten poplatok môžem skúsit zarobit 300USD v indexoch ...Každopádne nezavrhujem FX , je to dobrý trh, ale.....

Gladiator028

Odesláno

Gladiator028:

Ja se omlouvam.. vzdycky lidem rikam at se prvni snazi hledat, ale momentalne mam prace az nad hlavu a nemam cas si hrat s googlem, tak se zaptam tebe: Mas nekde nejaky link, kde jsou ty indexy obecneji popsane? Ja znam akorat NQ a YM a to jenom ze screenu v PA vlakne.. Tak bych se rad priucil a koukl jak se vlastne chovaji

Odesláno

Zdravím všechny finančníky, jsem začátečník a mám zatim nastudovaný komoditní manuál jelikož tento obchod mě oslovil. Potřeboval bych od někoho z vás pár rad do začátku a kontakty na vše potřebné k tomuto novému kroku v životě, neboť na finančním trhu jsem absolutní začátečník s načtenými informacemi z tohoto perfektního serveru.
Momentálně mě hodně láká ropa a vidím v ní pěknou příležitost.
Byl jsem osloven firmou BSCapital, která mě oslovila jako firmu s možností investic, ale vzhledem k tomu, že nemám žádné zkušenosti, jsem k těmto firmám do kterých bych měl nacpat své finance celkem skeptický.
Prošel jsem si také na tomto serveru test k obchodování, ale stále nevím jak tento obchod natrénovat a popřípadě nastartovat.
S pozdravem Roman
děkuji za každou informaci

Odesláno

To japapatramtara

nemusíš sa za nič ospravedlnovať, tu je to o tom aby sme si vymenili skúsenosti a názory... Informácie o nemeckých indexoch nájdeš na tomto linku aj s komentárom od Petra.Dalej ti dávam link priamo na Euro burzu.

burzu:www.eurexchange.com/
www.financnik.cz/komodity/zkusenosti/fdax-fesx.html

Tu si nájdeš denné pivoty a S/R:www.mypivots.com/dn/?symbol=130

Podla rýchlosti a dravosti sú zoradené takto: FDAX- najrýchlejší trh jeden tick 12.50EUR
FESX- stredne rýchly 10 EUR
FGBL- najpomalší , 10EUR
FGBM- na urovni FGBL 5 EUR

Všetky maju vysoku likviditu cca v 3 min sviečke 8-25 000 kontraktov podla času. Medzi 9:00-11:30 vysoké volume, potom medzi 14:00- 18:00 , obchodovat sa dá až do záverečnej , ale tam už kolíše volume rôzne každopádne je stále dobre likvidný.

Good luck

Gladiator028

Odesláno

Prosím o vysvětlení, jelikož si nejsem jist, zda to chápu dobře. : Tick Size
Minimum price fluctuations shall be in multiples of one-quarter of one thirty-second point per 100 points ($7.8125 per contract), including intermonth spreads. Par shall be on the basis of 100 points. Contracts shall not be made on any other price basis.
Price Quote
Points ($1,000) and one-quarter of 1/32 of a point; for example, 84-16 equals 84-16/32, 84-162 equals 84-16.25/32, 84-165 equals 84-16.5/32, and 84-167 equals 84-16.75/32.

Odesláno

Greatboy:
Tick je minimální pohyb, který odpovídá násobku jedné čtvrtiny nebo jedné dvaatřicetiny ze 100 bodů. Ale nevím jak jste to pochopil vy, takže nemohu posoudit správnost. ;) ;)

Odesláno

Čaute,

jsem začátečník (20let), i když už obchoduji na burze asi třetím rokem(kupoval jsem jen akcie). Chci se zeptat na pár otázek, které nutně potřebuji vědět. Kde je nejlepší obchodovat certifikáty na index DAX (popř. v budoucnu na komodity) asi tak za 5000Kč na obchod (potřebuji aby komunikace s brokerem byla snadná(nejlépe v češtině), poplatky co nejmenší a také dostatečné zabezpečení mého účtu). Také potřebuji vědět, jestli se certifikáty na index DAX chovají stejně jako certifikáty např. na zlato (tím myslím, že u daxu se kurz certifikátů mění od 8:00 do 22:00). Je to stejné?

Děkuji za odpověď

• Vytvořit...