Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Pavle, nemusiš jet pozičně long přes opce. můžeš to zkusit i přes ETF - long ropa ma ticker USO. Momentálně se obchoduje za nějakych 39-40$. Já jsem ale do nich nešel, raději jsem se svezl na dnešním intradenním pohybu. Zase tolik volných doláčů nemám, aby mi to hodilo stejně přes ETF. A pak taky beru odměřeně "doporučení" velkých kluků. Sem tam to trefí, ale to je podezírám, že si jen připravují půdu pro lepší situaci, kdy jen "nedopatřením" předají své pozice amatérům, kteří jim na základě předchozích správných tipů skočí na špek :)
jak se říká, to co kreslí graf je pravda, vše ostatní jsou jen naše doměnky.

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

... tak jsem platformu rozchodil takrikajic za 1 min 12 ... a opravdu prave vcas vstupoval jsem na 3x a myslim, ze kazdy z nich mel opravnenou logiku 1. IN - swing 2V+ odraz od intradenni SR - trh jeste nebyl ready 2. IN proraz z 3U + ihned korekce na vymeteni SL 3. IN klasika proraz RH/korekce a pak TSL - tady jsem se pekne zapotil, kam umistit TSL. Nechtel jsem moc privirat (jako uz mockrat v posl 14 dnech). Jeste jsem dokoupil ale ne moc sikovne - melo to bejt na signal 2V v korekcich a ne na breakoutu (jelikoz tam skoro ani nebyly) ... v 17.28 jsem uz uz chtel vse zavrit ... nakonec to doslo az k nastavenymu PT (SR). Dneska to byla aspon naplast za poslednich 14 dni frustraci a SL. Muzu se Pavle/Slaughter zeptat, kde jste vstupovali a na jakej signal ?? - dost by me to zajimalo. Ufffff, byla to 45 min trvajici krimi. Pokud bych vas mohl vyuzit ke komentarum k tomu screenu, budu rad. zdar pajus

16234

Odesláno

Libri:

(tu)

pajus:

Na DAXu se v posledních dnech vytváří situace jako z čítanky, což mně poskytuje zásadně jistější vstupy, než na ropě. O víkendu jdu na školení na opce a pak budu ropu obchodovat přes ně. Dost často vím, co se stane, protože ten trh znám, ale nemám náladu na jeho aktuální chování, vyžadující totální koncentraci v řádu hodin s velmi nejistým výsledkem vstupu - pokud člověk nechce používat SL 400 USD. Navíc na kvalitní vstup má pak člověk čas v řádu málo desítek vteřin. Proto celý trh hodlám uchopit jednodušeji přes opce intradenně dopředu - "vím", co se stane, a na to vypíšu/koupím opce. O výsledcích pak budu psát sem, aby nám to vlákno žilo.

Odesláno

Dneska sice krásný downtrend, ale za mě nějak bez vstupů, jen mě dvakrát semlel pootevírací chop (15:02 short 100.92 a 15:07 long 101.12). Styl "chop-několik falešných průrazů-reálný průraz" mě nějak nesedne, dneska jsem se v tom nezorientoval. Pavle, nehodil bys sem prosím dnešní obchody?

Odesláno

Dík, trochu jsi mi zvedl náladu, že nejsem taková trubka, že to dneska prostě bylo naprd :). Teď jen čekám, jak sem Pavel hodí svoje dva naprosto evidentní $1000 vstupy :-P. Jeden by mohl být 17:17 long 100.03.

Na DAX jsem koukal, ale tam mi nějak chybí ty přirozené S/R na kulatých číslech jako na ropě, třeba na 100 je podle delty evidentní přirozená hranice a je na ní velký nákupní tlak. Tohle mi na DAXu chybí, S/R se musejí kreslit diskréčně a to mi moc nejde. Většinou mi ropa přijde čitelnější, aspoň z hlediska PA. I když dneska teda ne.

Odesláno

Dnes jsem nejprve sebekriticky a bez emoci zhodnotil vcerejsi uspech a musim rict, ze muj vyherni vstup byl v podstate dost spatnej (mel jsem vstoupit o 1 min driv na swingu, coz mam otestovano) ale mel jsem stesti. Stesti si asi budu muset dat jako jednu z polozek do OP :-))
... ja jsem se dnes po vcerejsim uspechu drzel zpatky (nastesti) a hodne koukal na EMA na vyssich tf, takze me to nastesti ani nelakalo ... jen jednou v 16.53 po 3U+nasledny swing s odrazem od 100/SR me moooooc lakal ... uz jsem mel prst na spousti ale nakonec neeee ... EMA na 3`tf uz byla straaaasne daleko a cekal jsem korekci ... vidim, ze bych se dostal tak akorat na muj 1.PT (+100$) a dal uz moc ne.
at se dari
slaughter: muzes sem hodit screen toho krasne citelnyho DAX, co te tak laka?? Ja jsem prave asi pred tydnem zrusil objednavku dat. dik
pajus

Odesláno

Ty SR se dají udělat jednoduše: zhustíš si graf, co to jde, no a tam, kde se cena několikrát odrazila, je ta SR. A podle toho, jak moc a kolikrát se odrazila, tak silná/slabá ta SR je. Na DAXu fungují spolehlivě, jako třeba dnes - jasný down trend a trh ťuká do SR zespodu, tak si jen počkáš na vstupní signál short ... kdyby to bylo vždycky tak jasný, to bychom se poměli, ó jé ;)

Odesláno

Zdravim,

v posledni dobe nemam moc dobrych obchodu na teto komodite a dost vazne uvazuji, ze ji nejaky cas budu pouze sledovat a venovat se memu druhemu obchodovanemu trhu cimz je TF. Tento trh se mi jevi zvlaste posledni dobou citelneji nez ropa. Casto se stava, ze na mem planovanem vstupu vznika dlouhy pohyb, ktery mi znemoznuje vstup dle OP. Sice je mozne resit toto SL na pruraz, ale tam mi v takto rychlem pohybu vznika neprijemny slippige. Posledni dobou je ropa na mne prilis rozkmitana. Tak preji vsem kdo budou nadale obchodovat ropu mnoho uspesnych obchodu.
jinak dnes 2 SL a jednou posunuty SL s nizkym profitem

romanrak

• Vytvořit...