Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Screen: - v grafu 1 pěkný gap - dole v CCI nádherný Extreme 2 V. Teď ještě říct, co to znamená :) Jde o to, že trh nabere zásadní momentum ve směru trendu, které na RB 10 umožní nastoupit STP na konci RB, v rámci kterého se toto momentum zformovalo. Pokud se takto signifikantní momentum vytvoří na 10 ticích, je velká pravděpodobnost, že bude pokračovat dalších x ticků, tedy velká šance na úspěch. Tohle je v současnosti můj nejoblíbenější vstup.

16213

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter: na základě toho momenta jsem taky vstupoval, byl evidentní nákupní tlak. Samozřejmě je potřeba zvážit, kdy je S/R spíš překážka a kdy po jejím proražení naopak čekačky spíš postrčí trh žádaným směrem. Ten vstup podle mě sám o sobě nelogický nebyl, i z hlediska toho, že vstupuju v podstatě jen na průrazech :-), jen mě zarazil tak velký slip. FinWin jak jsem pochopil opravdu spíš obchoduje v těch hluchých zónách a hraje na to, že správně odhadl trend. Každé má svoje, hlavně když to funguje.

Jinak dneska ropu klasifikuju na chop, aspoň teda kolem 99.5, kromě tohoto vstupu jsem zatím žádný další nevzal.

Odesláno

... inu, dobre to mas poskladany ... me by jen trochu vadilo, ze je to v podstate na open dne a tam se vytvorila micro SR na 99.50, proto taky ty nahromadeny STP a slippage jak krava a za 2. je to na hranici toho obriho 3U
... pokud ti to ale tak funguje, tak neni co resit
pajus

Odesláno

navratil:

"FinWin jak jsem pochopil opravdu spíš obchoduje v těch hluchých zónách a hraje na to, že správně odhadl trend. "

- trend se neodhaduje, ten se vidí

- FW jen popisuje aktuální tendence trhu

- FW neobchoduje, obchoduje trader a FW pouze aplykuje, což lze více méně na každou situaci, kromě chopu

- jako všechno ostatní je to jen nástroj, který si můžeš uzpůsobit zcela dle vlastních schopností a potřeb

... jako celek je FW dost diskréční a proto bych ho nepřeceňoval :)

Odesláno

Slaughter: tak mě nechytej za slovo, zkus příspěvky ostatních (nebo aspoň moje :-) ) brát tak, že tazatel ví o čem mluví, jen se v rámci paného textu vyjadřují zhuštěně, stručně a tedy někdy lehce nepřesně. V podstatě říkáš jinými slovy to co já, nebo aspoň to co si myslím a nedokážu přesně napsat :-).

pajus kucera: open dne obvykle taky moc nevěřím, bývá zmatený, ale když jsem viděl rychlé otočení první úsečky a útok na tu SR, tak jsem vyhodnotil průraz jako platný trendový vstup. Ona docela dlouho a silně odolávala, takže bylo možné i to, že k průrazu nedojde.

A ještě těsně před odchodem domů jsem si zobchodoval průraz 3U v 17:01 na 99.68. Kdybych nezazmatkoval a nedostal zase slip, tak jsem přitáhl na BE později a profitoval. Takhle nula. Takže dneska sice pěkná zkušenost, ale vyděláno jen na kafe.

Odesláno

Tak co, vyjde dneska průraz? Trh tvoří menší 3U u horní TL velkého 3U.. Mohlo by to vyjít, pokud vyjdou nějak zajímavě zásoby, uvidíme.. :) Podle mě bude klíčový průraz hranice 100 dolarů.

Odesláno

.... ja mam dnes po obchodovani. Uz od rana se snazim rozchodit NT ... co se mi stalo: pres noc se mi vcerejsi data z CL naladovala do chartu TF a nemuzu se toho zbavit. Pro pobaveni prikladam par screenu. Ladoval jsem nekolikrat, psal jsem do NT ale zatim nic. tak zdar pajus

16227

16228

Odesláno

pajus, to je naprd, mne to bezi normalne.. Jinak tenhle tyden zatim s ropou naprd. Vubec zadny smer tam neni. Ale ten 3U je opravdu zajimavy. Kdybych mel opcni ucet, tak bych zkusil nejaky long vzit uz ted. Prikladam 3U + odkaz na clanek o GS: http://www.patria.cz/Zpravodajstvi/1830572/korekce-na-komoditach-je-minulosti-pripravte-si-pozice-na-dalsi-rust-doporucuje-goldman-sachs.html

16229

Odesláno

No minule jim to vyslo obzvlast pekne.. Od ty doby jsem si rikal, ze budu na Goldmany davat pozor.. :)
Nicmene i short variantu mam pripravenou, ale tam je ten PT trochu nizsi.

Co ty, vzal bys to taky swingove?

Odesláno

Jo, pokud tam uvidím pořádný momentum nebudu váhat ani vteřinu - na obě strany, tenhle 3U trvá už moc dlouho na to, aby z toho nebyl pěknej pohyb. Pokud to nabere takovej švih, že to CCI nepojme, půjdu na to klidně přes průrazy Rh.

Odesláno

Tak konečně jsem doma, to byla fuška :) Jinak vás všechny zdravím, ropáci ;) Podle TA a vámi zmiňovaných 3U je dnešní obraz na ropě velice zajímavý!! Na ropě došlo už včera k pokusu o prolomení horní línie klasajícího kanálu započasetého začátkem května, ale šlo o past a cena spadla zase dolů. Každopádně dnes tu máme další pokus v pořadí a zatím to roste :) No DOE ale vyšlo dost medvědí, takže zatím je ten růst spíš čistě technická záležitost, jak podložená reálnou situací na trhu. Let's speculate :)

• Vytvořit...