Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

Slaughter ziadne odradila :) ale ako isto vies idem live az zachvilu a na ropu nemam prostriedky. Cize neodradila, naopak mam pocit ze rope najviac rozumiem,ale na nu musim si nasetrit dostatocny kapital. V ten den ked sme obaja obchodovali tak to som len tak skusal tu ropu. inak paperujem poctivo NQ.
Inak ten DAX vyzera tiez zaujimavo, ale opat to je nieco na co este nemam kapital potrebny. :)
At sa dari a hod sem svoje vstupy zo vcerajska prosimta nech pokukam.

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Ppavell:

Ad poziční obchodování: na jednu stranu máš pravdu, protiargumentem je, že se někdy dá na trhu, který udělal pohyb např. 100 ticků, udělat 180 ticků, tudíž pokud člověk obchoduje pozičně, přichází o tento potenciál. Nechci se tady bavit o tom, co je lepší, protože funguje oboje, předkládám jen druhý úhel pohledu.

Odesláno

Slaughter:

Pekny vstup ale mohol si stupit podla mna lepsie.
Z mojho pohladu trh po prerazeni S/R urovne vytvoril o 14:59 velku sviecku long prerazajucu takmer S/R uroven a tym ze bol podporeny tento preraz aj vysokym VOLUME (vsimni si to dobre) Podporil aj s velkou pravdepodobnostou smer LONG.
Stacilo uz len pockat aby trh cenu odtestoval na korekcii 15:07 kde si mohol smelo vstupit s pouzitim velmi malickeho SL ale zato velmi obrovskeho potencialu zisku. cize vstup by sa konal na cene 98,10 (v mojom system pod 98)

Tam kde si vstupil ty (ak tomu rozumiem spravne a ta sipka zelena je vstup) trh sa vratil a chcelo by to vecsiu psychicku odolnost aby si nechal cenu sa pohybovat v cene vstupu a a hlboko pod nim.

Urcite si skusenejsi obchodnik ako ja, Ale skus prijat radu od menej skuseneho, ze tie hodnoty VOL stoji za to preskumat a zaradit ich do obchodneho planu. Vacsinou ak je trh pri S/R urovni a nastane vyssia aktivita VOL ktora presahuje vsetky ostatne pred tym, nastava jednoznacne prerazenie / odrazenie (zalezi v akom smere skonci tato aktivita a v akom smere je aj vykreslena sviecka ktora bola sprevadzana takto vysokou aktivitou VOL)

Este VOL testujem v tomto smere, ale od kedy som to zakomponoval do svojho OP lepsie sa orientujem v trhu a skutocne velmi malo sa mi podari stupit short tam kde je long alebo long tam kde je short. A to nehovorim o lepsiom casovani vstupu.... Opat mala ingrediencia k zvyseniu uspesnosti.

At sa dari.

Odesláno

Slaughter Napsal:
-------------------------------------------------------
> Dillinger:
>
> Bez urážky, včera´s tady psal, že se trh nadechuje
> před VELKÝM shortem, který je na spadnutí ...
> dnešní překřížení EMA neznamená NIC. Dnes je to
> podle Tebe na VELKÝ long ... už si konečně klikni
> v reálu a schladni

Slaughter:
píšeš slušně, a to mě nijak neuráží. Kritiku přijímám, pokud máš čím argumentovat ;) Zkus mi prosím tě připomenout ten můj příspěvěk ze včerejška, kde jsem něco takového tvrdil, prosím prosím ;) Včera jsem psal k dění to, co jsem doložil i screenshotem. Poukázal jsem na potenciální obchody při překřížením EMA, ten včerejší pohyb od mnou zmiňované úrovně 97 byl správným směrem a vystoupal téměř o 4$. Na tento obchod jsem upozorňoval. Tvrzení že se trh nadechuje před velkým shortem si fakt nějak nevybavuju. Ale byl jsem teď týden na antibiotikách a možná jsem byl přetaženej a zapomínám :S
A když už jsi zmínil ten short, do něj bych šel až dnes v oblasti 99,90-99,70, něco kolem té 16:30h ;)

Odesláno

Dillinger to som pisal ja s tym ze sa trh nadychuje a pojde short :) to bolo na tej urovni ako sme vystupili spolu s kolegom slaughterom. Nakoniec sa to nadychnutie ale konalo a vstupil som reverz, co som aj ukazoval a pytal sa ho na to ci aj on tam vstupil. CIze sa asi len pomylil :)

Odesláno

To bolo vaznou analyzou vykurene z hlavy hej? :)
Ale v trhu neje dolezite mat pravdu ale zarabat. ja som siel reverz na tu poziciu a bol opat zisk. Pretoze moj OP dal platny vstup. Cize myslel som si ze trh pojde nizsie, ale to mi nebranilo aby som z trhu vystupil a siel LONG. ak by sa nahodou potom SHORT potvrdil po korekcii ktora bola vacsia, tak by som do toho trhu tiez vstupil ak by mi dal OP vstup. Teda to by znamenalo ze by nebol jedne obchod ale 3 obchody, ale podla pravidiel. nakoniec by sa mozno ten trh dostal tam kam som predpokladal ale pri jednom obchode by bol zisk povedzme 800 usd lebo trh isiel short, potom dlho long a tak najdhlsie short opat. Ale kebyze som bool v kazdom tomto pohybe tak by to bolo 800 + 600 + 1200 napr. Moj OP mi ukazuje ze sa oplati vstupit aj na vacsie korekcii, aj ta vie priniest slusny zisk. A po skonceni korekcii sa opat presmerovat na povodny smer a tym vybrat dalsi pekny pohyb.

Odesláno

stranger:

Jestli se bavíme o pořád o té jedné korekci do longu, tak tam to po reversu přímo volalo, nevzal jsem to, protože jsem šel na trénink, jinak je fajn, že Ti šlape paper :) Docela by mně zajímalo, jak přesně´s ten revers provedl (kdy, Sl, atd.).

Odesláno

stranger:

S tým vol by som som bol opatrný to je totálna miskoncepcia že ak je pri výraznej S/R vysoké volume znamená to že trh je schopný touto úrovňou preraziť. Väčšinou to Znamená presný opak reverziu pozícií z čoho práve vzniká vysoké vol. Samozrejme takto jednoduché to nieje len by som si na to dával pozor.

Odesláno

iigis zalezi v akom zmysle sledujes VOL. dalej zalezi ci myslis prerazenie silnych urovni alebo slabsich. ja si vynacujem pred tym ako vstupim vsetky urovne. pri silnych urovniach sa to vacsinou otoci, ale pri slabsich je to vyborny sposob ako zistit ci trh ma silu (so zapojenim celkoveho mojho systemu) prerazit alebo nie. Ak by som ti ukazal jeden moj graf jedineho obchodu tak by si pochopil. Ale tym by som odhalil cely moj system a to nikto nerobi. Takze ostava len testovat a skusat, ale VOL ma pre mna velmi silnu moc so zapojenim celkoveho systemu. Myslim ze vdaka nemu som opat o nieco zvysil svoju uspesnost a celkove RRR a profit. V paperi urcite. uvidime live :)

At sa dari

• Vytvořit...