Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

tak jsem to nevydrzel a dnes jsem to reportoval IB. pro zajimavost sem pridavam chat s nima a i aktualni screen dneska. totez se stalo i v cervencovem kontraktu. v tom chatu mi tvrdi, ze IB data jsou temer totozna s boloombergem. ________ ChatSys: This chat is associated with ticket #661167. Please record this number for use in future inquiries. You are currently in room 'General '. Aimee: Hello, this is Aimee, how can I help you? zelee404: hello aimee Aimee: hi zelee404: i would like to ask you about data. i have big problem to trade right now. i trade CL (crude oil) and i use volume charts. there is big problem with data. many times i can see there is volume for example 2000 in 1/10 second. if i check time & sales, there is NOT that huge volume. it is big problem for me right now. can you help me with this? Aimee: What month are you referring to please? zelee404: bouth zelee404: 201106 and 201107 also Aimee: time and sales window is matching the volume column on the TWS Aimee: what do you believe to be incorrect? zelee404: i have asked some of my friends who does not use IB and they have diferent volume in same time Aimee: what do you believe to be incorrect? zelee404: volume Aimee: our volume is very close to the volume displayed on Bloomberg zelee404: really? i heard that IB converse data zelee404: so? Aimee: What do you mean by converse data? Aimee: I am not familiar with that term. zelee404: i do not now how to say zelee404: i mean some algorithm zelee404: i mean that IB does not send real data but data via some algorithm Aimee: Let me transfer you to our trade group and they may have more knowledge about this, hold please. ChatSys: Transferring chat from room 'General ' to 'Trade Problems'. A Customer Service Rep will join the chat shortly. zelee404: ok ChatSys: User 'Megan C' has joined the chat. Megan C: Hello, this is 'meganc'. Please allow me a moment to read the transcript of your chat thus far and I'll assist you shortly. Megan C: IB receives our data directly from the exchange Megan C: which is why you must subscribe to market data and pay the exchange for the market data Megan C: I do not know where you are receiving that information from, but it is inaccurate zelee404: so you are saying that IB data are accurate? zelee404: i trade options via thinkorswim and when i check volume in TWS and TOS it is pretty diferent Megan C: Yes, that is what I am saying. The person you spoke with previously also checked the IB volume against bloomberg and it was accurate. zelee404: it hapened right now.. zelee404: can you check it for me zelee404: volume at 9:51:16 is 3070 zelee404: bid volume 3070, ask volume 0, market did not move - i just dont get it Megan C: and what product are you looking at for this? Which month? zelee404: CL-201106-NYMEX Megan C: one moment zelee404: actually - it hapened in 201107 also: 9:51:18 volume 2751, bid volume 0, ask volume 0 Megan C: ok I would suggest sending in a problem ticket from account management--->message center indicating the contract and times you believe the volume data was incorrect and the secondary data source you are using to monitor that and someone can take a look into that furhter. zelee404: ok, i´ll do it zelee404: thank you Megan C: ok good day zelee404: same to you ____________ deje se vam pratele neco podobneho? diky

16146

Odesláno

romanrak:

Jediná pravda je, že trhy se vždycky budou měnit a my na to musíme adekvátně reagovat. Že to není vůbec snadné, je jasná věc, jinak by to dělal každý :) Vycházím z toho, že čím dýl člověk obchoduje, tím má větší cit a proto může reagovat rychleji. Minulý týden jsem zažil to, co popisuješ, tak se teď držím spíše stranou. Musím říct, že předchozích pár týdnů jsem usnul na vařínech, přestal jsem si dávat pozor a pak přišlo nevyhnutelné vystřízlivění. Takže znovu a lépe :)

Ve více sadách řešení být může, zvláště při dnešních retracementech, ale já o nich zatím neuvažuju - riskuješ stejný SL, ale s omezuješ si potenciál zisku. Možná zařadím první sadu na RRR 1:2,5-3, ale to má ještě čas.

Držet pozice by se mně taky líbilo, ale vem si, kolikrát by Tě to v těchto dnech vymetlo ze solidního profitu zpět na BE, než by přišla ta jedna zisková ...

Odesláno

tomicek:

Už jsem to sem psal x krát: IB není broker pro profesionální trading. Je to burzovní McDonalds. Nedostaneš takřka žádný servis, který je nutný, Tvůj účet chrání asi takto: defaultní nastavení SL s parametrem GTC je provedeno tak, že se smí aktivovat jen v burzovní hodiny. Jeho aktivaci i mimo ně musíš povolit sám až někde v 10 vrstvě programu, což se ale nikde nedozvíš. Mně to takhle stálo přes noc několik tisíc USD. Možná už to změnili, možná ne, ale já to rozhodně nebudu "testovat". O jejich zákaznickém servisu ani nemluvě.

Odesláno

slaughter:

jj o tom s tim prikazem vim a mam to nastavene spravne. sem to sice nepatri a tak se presunu do spravneho vlakna, ale vcera jsem koukal na infinity, o kterem jsi psal. na strankach jsem nenalezl ani margin ani komise. stahl jsem platformu a pokud budu chtit prejit, ceka me notna davka uceni. pravda je, ze srovnani nemam - mam jen IB a TOS na opce. mas nejake typy ohledne jejich platformy? je to dost nezvyk oproti tomu, na co jsem 5let zvykly:-)

Odesláno

tomicek

mne sa to tiež niekedy stane že mám podstatne väčšie volume v grafe ako je v skutočnosti, stačí keď dám "reload all historical data" a spraví sa to. Ja ale volume nepoužívam takže mne to až tak nevadí. (IB+NT)

Odesláno

to tomicek:
kontroloval jsem data zverejnena s daty u mne na siere a IB. Mam stejny zaznam a prubeh trhu. Stejny tf ale trh CLN1 jsem porovnaval na ameritrade s daty ib na siere a vse se shodovalo. pro zajimavost trh CLN1 9.51am volume na 1tf bylo 222.,open pr 99.29, close 99.29.,high 99.33 a low 99.25.

to slaughter: je to tak, ty dve sady se sanzim umistovat jen na korekci v trendu, kde se vykresli co mozna nejcistsi pattern a neni velky narok na SL. Vystup po pohybu 25b u prvni sady a zaroven posun k BE (nemusi byt primo BE, radeji nechavam cc 5 bodu pod BE) u sady druhe s tim, ze se snazim dojit si pro vetsi profit. Dve sady ale nepouzivam pokazde.

tak hodne zdaru a uspechu.
romanrak

Odesláno

Nazdar chlapi, ropáci :) Párkrát jsem i tady na Finančníku řetl články a příspěvky o různých brokerech, výhody a nevýhody. Nesoustředím se sice na volume, ale spíš na rangebars. A tak předpokládám, že to bude podobný problém u IB v obou těchto záležitostech při přenosu dat k vám domů. Oni totiž neposílají ticková data, ale sadu packetů v nějakém čase, tak se to prostě lišit nejspíš bude. Mě u nich štve to, že když nemáte pustěnou platformu, tak prostě zobrazování rangebars nastane až od okamžiku spuštění. Ale je to pro mě známá věc a tak s tím počítám. Jinak jsem doteď s nimi žádný problém v komunikaci neměl, byli docela i ochotní.

Odesláno

PPavell Napsal: ------------------------------------------------------- > Jestli můžu trochu poradit, i když to není žádná > novinka, pro co nejmenší stres a lepší výsledky je > třeba ziskovou pozici držet co nejdéle - vstoupím, > posunu na BE a držím jestli to dojde k další silné > SR, nic víc. Trh většinou míří k nějaké další > silnější bariéře, jen se při tom stále třese aby > setřásl slabé hráče. Stačí to mít trochu nakoukané > a mít představu o větším obrazu trhu, který dobře > ukazuje větší TF. Já vstupy vybírám na větším TF, > konkrétně 15min kde hledám hlavní SR bariéry a na > nich hledám vhodný potenciál k obchodu. Takto > stačí dělat 2 - 3 obchody týdně s minimálním > stresem. SL většinou stačí kolem 100-120 USD. > > PAvel Plně souhlasím s tím co píšeš, s tím jak do toho jdeš. Pro názornost přikládám screenshot. Stačí se na to mrknout z větší výšky (cyšší TF), připravit si na nižším TF co pro mě nejvýhodnější vstup a pak pozici držet pokud nejde vyloženě proti mě, tzn. neposouvat SL do mě neznámých oblastí s tím pocitem, že se to určitě otočí a pravdu mám JÁ ;) Cena se včera odrazila od silného supportu v oblasti 95 (v poslední době již trojité dno) a byla velká šance že se vydá směrem k hodnotě 100 a výš. Z mého pohledu dobrý vstup nad 97 po překřížení! A podívejte se kde jsme dnes ;) I kdybych nakonec pravdu neměl, díky této rozumné intenzitě a časování obchodu přijdu o pár stovek babek, ale ten potenciál zisku tam prostě cítit byl :D

16155

Odesláno

Dillinger:

Bez urážky, včera´s tady psal, že se trh nadechuje před VELKÝM shortem, který je na spadnutí ... dnešní překřížení EMA neznamená NIC. Dnes je to podle Tebe na VELKÝ long ... už si konečně klikni v reálu a schladni ;)

Odesláno

stranger:

Včera to bylo po několika dnech zase fajn, trh hezky trendoval long. Přidal jsem si ještě dopoledne DAX, který je podobně dynamický, dohromady to udělá dobrý výsledek. Po té studené sprše z ropy minulý týden chápu, že mnoho lidí odradila, nicméně volba trhu musí vyhovovat především a jedině Tobě - dynamikou, cenou, celkovým chováním ... takže držím palce (tu)

• Vytvořit...