Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

V principu máš pravdu, mluvil jsem o SL 350 USD/kontrakt, pak potřebuješ při 1:4 profit 1400 USD/kontrakt, což se v praxi dosahuje ne příliš lehce. Při SL např. 100 USD Ti na 1:4 stačí profit 400, což se vyskytuje daleko častěji. To byla celá úvaha. Záleží samozřejmě na OS.

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Slaughter ale bavime sa o rope. A v rope nemas problem dosiahnut na jeden kontrakt 1000 usd.
Samozrejme ze na trhu NQ by bol SL ovela ovela mensi. ALe ropa to je divocina. Ved ked ju obchodujete tak to viete sami. napriklad vcerajsi pohyb od 17:27 profit 2000 USD na jedne kontrakt, ale pri tom risk bol v tomto obchode ovela ovela mensi ako 350, cca 150 - 200 USD.

Tak ja padim, pa vecer.
a tesim sa na vase obchody az si ich budem pozeratvecer

Odesláno

stranger:

ono je to ale uplne neco jineho, kdyz to pak jedes zive! i ty testy jsou lehce zavadejici - chci rict, ze ty si udelas spoustu testu, ale nesmis zapominat na to, ze trhy se meni. podivej se na grafy pred tremi tydny. to byl "uplne jiny trh".. SL jine, PT jine. az pojedes live budes se divit, jakej je to rozdil. ja vim, ze tohle vsechno vis, ale pokud jsi nebyl zive v rope s vice kontraktama, tak ti garantuju, ze jsi si jeste neuvedomil, co to znamena:-) ono se ted snadno rekne risknu $350 x 10 kontraktu, ale az to uvidis na svem uctu, az udelas par chyb, tak zjistis, ze zacnes z naroku na sebe a svuj SL slevovat. ikdyz - treba se pletu a tvou psychiku to nezasahne..

kazdopadne, preju ti, aby ti elan vydrzel a aby te pak ropa hned z kraje neschladila:-)

Odesláno

tomicek:

Taky jsem mu to psal akonto psychologie. Ale kdo nezkusil, neví. Mimochodem, naprostá většina korporátních traderů musí obchodvat 5 min tf s EMA 34, jinak si nedovedu vysvětlit, proč je to vždy tak zásadní S/R. Jak se Ti obchoduje poslední dny? Já se na to spíš jen dívám.

Odesláno

Frcim dnes dalsi obchod na rope vstup 16:00 na cene 96,71
troska trh od 16:18 - 16:36 ked sa krutil medzi stupom a SL zazmetkoval, ale nemal som ziadnu pochybnost na vstup, pretoze trh mi podla planu nehovoril ze pojde long.
zatial drzim poziciu na cene aktualnej 95,64. Ked obchod skonci dam sem screen. vam sa ako dari?

Odesláno

stranger:

:) Vtipný - vlezl jsem do toho 16:28 na horní hraně cong. za 96,85 - tak malému SL nešlo odolat. Zavřel jsem to teď na 95,25 (low z 12.5.). Musel jsem zásadně přizpůsobit obchodní styl - byl jsem zvyklý na daleko více swingových obchodů denně, teď raději počkám na cong. u SR, vstoupím na jeho hraně s malým SL a počkám. Dost pasivní na můj vkus. Vynahradil jsem si to na DAXu, ten se dneska hýbal moc hezky.

Odesláno

Slaughter nerozumiem tomu posmesku "vtipny"
V kazdom pripade si do toho lepsie vliezol. Ale keby som bol skor doma vliezol by som na 97,75 12:54 (mojho prveho prezentovaneho obchodu dnes na reverznu poziciu) ale musel som odist.

Odesláno

gratuluju slaughter za skvely obchod. Ja jsem to dnes nezvladl. " vstupy dle OP a oba dva SL. Ty ale casto obchodujes kombinaci fin-win a PA. Ja mam system podobny na 2tf, ale dnes mne to vtahlo do falesnych pohybu a pozdeji jsem jiz nemohl obchodovat na ten velky bear trend. Ten obchod v 16.28 jsi tedy mnel jen na s/r asi, vid. Nejak se mi v posledni dobe nedari, objevuji se mi casto falesne pohyby a hlavne mne jako dnes nachlup presne vyhodili z pozice na SL a potom to doslo za muj PT.
Tak at se dari. romanrak (doufam ze tykani nevadi)
Budu nyni asi obchodovat trochu jinak, nemyslim zmenit cely system, ale pravdepodobne si pockam az se bude rysovat na vysim tf pattern a teprve potom si prepnu a nacasuji vstup na mem standartnim 2tf. Snad to bude dobry recept.

Odesláno

Cong. = congestion = zahuštění ceny = trh se obchoduje v rámci cenového pásma = neví se, kam půjde = dobrá šance při vstupu na jeho hraně do protisměru. To je jen velmi stručně, víc o tom je ve vláknech J.Ross a PA.

• Vytvořit...