Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

to Stranger:
"luxus" podvádění si v tradingu mile rád odpustím, až převelice lehce tomu může člověk podlehnout ;)
Jak píšu, rád přispěju mým pohledem a nebojím se konfrontace, jedině tak se dá zlepšovat a přijít na myšlenky, které jsou ukryty pod tím opojením názoru pouhého jedince, mě samého :)

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

jeste k rsj:

popremyslel jsem o tom vsem a napsal jsem panu janeckovi. snad je ok, kdyz sem dam odpoved..

"WTI na NYMEXu většinou obchodujeme. Na P/T trzích nemáme vysoké objemy Bid size/Ask size."

takze z toho plyne, ze az tak strasne v rope zainteresovani nejsou..

ps: P/T trzich - jak tomu rozumite vy.. ja osobne si to prekladam jako power transmition.. co si o tom myslite?

Odesláno

tomicek:
jeste se p.Janecka zeptej, co to je P/T .... to si delam pochopitelne srandu ;) ;) ... ale dik za info

all: dnes jsem prisel az dost pozde - cca 16.40 a vstoupil v 17.03 long po prekonani 1.Rh v 3U ... sklidil jsem +300 a udelalo to 123 s odrazem od SR (99.7).K mplanovanymu PT jsem mel 30$.
Dal uz do toho dnes nelezu, je to moc line a v podstate v CHOPu, jen jsem zvedavej co udela ten zformovanej velkej 3U, kterej se zacal tvorit uz v patek ... treba se dnes jeste neceho dockame.
zdar a silu
pajus

Odesláno

slaughter:
jednou za pul hodiny vystreli vol nad 2000 k. a pak zase nic ... pripada mi, ze presne od 16.50 neni uz ta zatracena volatilita, jako min tyden, vidis to?? ... ja jsem asi 2x rusil stp prikaz, jelikoz se to fakt nechtelo hybat ... nakonec jsem byl vyplnenej ale za spatnou cenu
at se dari
pajus

Odesláno

Zdravím pánové, dnes se ropě opravdu moc nechtělo. Od 15:00 to sice vypadalo na EURUSD hodně optimisticky, ale i tak se ji do pohybu moc nechtělo. Od 18:30 to šlo s párem z kopce a dalo by se z mého pohledu otevřít na ca. 98,60 short po překřížení 204 a 34 EMA. Ale i tak bych tam vydržel asi maximálně do 19:42 a uzavřel na 98,00. Jen jsem zvědavej jak dlouho budou držet na čerpačkách palivo tak vysoko, když cena jak wti tak brentu klesá už od začátku května :(

Odesláno

Ja par vstupov vidim na rope presne podla planu.
1 obchod:
VSTUP: 13:36 na cene 98,15
Dovod:
- Platny vstup pomocou systemu
- Navyse pravdepodobnost pozicii LONG okrem pravidiel systemu - prerazenie velmi silnej SR urovne, Hodnoty VOL tiez hovoria jednoznacne.
POZNAMKA:
(vysoky SL teraz pre mna, ale keby som mal ucet nad 10 000 USD (co vy co obchodujete ropu taky mate) tak to vezmem v pohode. SL by tvoril 350 USD co je prijatelny risk)
VYSTUP: 15:39 na cene 99,35
Dovod:
- 15:15 Vytvorene Extrem H ktory naznacuje otocenie trendu.
Nastup na reverznu poziciu

2 obchod:
VSTUP 15:39 na cene 99,35
Dovod:
- popisany v obchode 1 ako vystup. zaroven ako VSTUP.

... dalej to skratim.
VYSTUP: 16:00 na cene 98,63 (velmi priaznivy SL)
Opat reverzna pozicia.

3 obchod:
VSTUP: 16:00 na cene 98,63 (prijatelny SL)
VYSTUP: 17:27 na cene 99,24 (reverzna pozicia sa nekona, len vystup pretoze bolo by potrebne prilis velky SL takze vyckaval by som.)

4 obchod:
VSTUP: 17:42 na cene 99,10 (prijatelny SL) Mohol by byt aj ten prvy SL prijatelny ale zavysi opat od velkosti uctu.
VYSTUP: drzal by som poziciu este teraz kedy je cena na 96,85

Takze to by boli moje vstupy dnes na rope presne podla planu a pravidiel.
Uvidime v Live, ci to pojde aj tam tak lahko :D

At sa dari.

Odesláno

pajus:

Já včera nakonec jen dva obchody na průraz 3U, jednou ten velkej, co se dělal na 5 min tf celý odpoledne a pak jeden na mini3U - long, nicméně ten 3U byl tak čítankově vykreslenej, že to nešlo nevzít, PT jen 30 ticků dosažen.
Jak jsem už řekl, děsily mně ty retracementy daleko za počátek pohybu. Neumím to uchopit, tak to neobchoduju.
Nějak jsem nezaznamenal tu změnu přesně od 16:50 ...

Dillinger:

Logika praví, že padá-li dolar a komodity neposilují, je pokles za rohem, což se i stalo, ale neměl jsem nástroje ani v OP, ani v selském rozumu, jak do toho naskočit.

stranger:

Prošel jsem si Tvoje vstupy v grafu a (tu), pokud:

- by Ti nevadil SL 350 USD - to je pro mně a co vím i pro Pavla K. neakceptovatelný risk (pokud by nebylo RRR 1:10, což nebylo), ale to jen na okraj, každý má toleranci risku jinde
- by Ti vevadilo, že se cena vrátila k BE motala se okolo ní klidně 20 minut - tohle ustát a nezavřít to, klobouk dolů

Píšeš, že všechny vstupy i reverzy byly podle OP. Jak to máš přesně popsáno, jestli to není tajemství? Přišlo mně to relativně diskréční - short na high, long na low :)

Odesláno

Slaughter
Vyska SL zavysela by predsa od velkosti mojho uctu. AK by som mal ucet 500 ci 5000 tak neidem ropu. Preto som aj pisal ze predpokladam ze vy chalani co idete ropu mate ucet uz nad 10 000 aj viac. Ja osobne by som vstupil do toho obchodu len vtedy ak by bol risk nie viac ako 2 percenta. idealne 1,4 percent. Takze by som umiestnil limitny prikaz na vstup, ak by pretol fajn, ak nie tak by som nevstupil. ALe ak by som mal ucet 15 - 20 000 vstupil by som s riskom 300 usd. Navyse ak mam pravdepodobnost longu potvrdnu vsetkymi aspektami systemu vratane samotneho systemu, SR urovne, VOL.

- tvoja druha otazka "že se cena vrátila k BE motala se okolo ní klidně 20 minut" Sa tykala obchodu cislo 3.
Opat cely system ako taky ukazuje ze trh sa len potrebuje nadychnut aby opatovne vystrelil. co koniec koncov potvrdzuje aj neprerazenie opat velmi silnej SR urovne, a taktiez hodnoty VOL.
Jedine troska vacsie zmetenie by prislo vo vystupe z toho obchodu, pretoze 17:06 vytvoril opat naznak na prerazenie ale nasledne sa otocil.

Mimochodom nerozumiem potencialu chciet od trhu RRR 1:10. TO neni potrebne a vo vela pripadoch ani mozne.
Ked si mrknes jednotlive obchody CCA:
1 obchod - 1:4 RRR
2 obchod - 1:5 RRR
3 obchod - 1:2 RRR
4 obchod - mozno aj tych tvojich 1:10 RRR by tam bolo.

Takze predpokladam ze si v tom trh bol ked lovis RRR 1:10

System ako taky je rozpisany, ma jasne stanoveny plan (len teraz tieto dni zakomponuvam do neho VOL a SR urovne aj pisomne) kym dorazia peniaze brokerovi. Cize mozno v buducnosti bude ho mozne aj naprogramovat, to fakt neviem. Tak daleko sa este nepozeram. A riadim sa radami Tomasa a Petra z prv si treba v trhu nieco odzit a potom rozmyslat nad tym zautomatizovat to.

P.S. k tym riskom, osobne ropu nepojdem skor ako nebudem mat na ucte 20 000 minimalne, pretoze obchodujem 2 sady kontraktov so systemom PL a preto by som keby sa motal trh okolo mojho BE 20 minut bol uplne pokojny lebo uz by som bol davno v zisku :) Len pri PL este testujem ci neje lepsie odhadzovat kontrakt az pri RRR1:1,5 ako ma motivoval jedne clen fora a nie 1:1 ako to je nastavene.

Odesláno

stranger:

Asi jsem se špatně vyjádřil, nechodím pro 1:10, je jich málo, ani je neumím dobře hledat, šlo mně o psychologickou stránku věci, jednak vlivu velkého SL na psychiku a tím pádem na chování tradera v rámci otevřeného obchodu, dále sledování trhu, který nevykazuje žádné tendence ke směru a točí se okolo BE. Pokud to na Tebe nebude mít v live vliv, pak klobouk dolů.
Co znamená "obchodujem 2 sady kontraktov so systemom PL a preto by som keby sa motal trh okolo mojho BE 20 minut bol uplne pokojny lebo uz by som bol davno v zisku". Že jdeš první sadou pro 1:1 na pokrytí SL druhé otevřené sady?

Odesláno

Slaughter Ano tak - ale testujem aj RRR 1:5. Ale cele to neje postavene len na odhadzovani ale aj prikupovani.
A k tomu velkemu SL. co je velke SL? predpokladam ze si v tradingu preto aby si ssa jedneho dna dostal k vecsim cislam. S vacsimi cislami prichadza aj vacsi risk. Ak mam definovany SL na fixny 1,4 percent z mojho uctu tak mi je asi jedno ci mam pri aktualnym stave uctu SL 50 USD, a potom ked sa vypracujem tak pri pripadnom buducom aktualnom stavu uctu 500 USD ne? Ak to tvori vzdy 1,4 percent mojho uctu tak moze byt aj risk 1400 USD pri ucte 100 000 USD povedzme, alebo pri ucte 1 mil by bol risk 14 000 USD.
Cize tak ako sa zvysuju pozicie, a moznosti potencialneho vyssie zarobku sa zvysuje aj risk. ale vzdy len ciselny risk nie percentualny.

Odesláno

Tak ja dnes len jeden vstup na rope, pre par minutami. Vstup troska zbrklejsi, bal som sa ze mi ujde pohyb. ale vzdy v platnom definovanom risku na hypotetickych 20 000 USD uctu. Poziciu uztvaram pretoze idem prec. Hodne stastia vam vy co obchodujete ropu. At sa dari.

16127

• Vytvořit...