Jump to content
Co nového? Mé kurzy
Komunita:
Diskuze Sledované příspěvky Žebříčky

Doporučené příspěvky

Odesláno

tomicek

no ono nejde o stiahnuti likvidity komplet s trhu. tam ide o riadenie rizika, aj kotovanie ceny sa meni v nadveznosti na volatilitu. v poslednom interviu , a nakoniec v kazdom to pan janecek spomina niekolko krat. hloupe Vs. chytre algo, tie chytre presne vedia kedy sa maju vypnut.

rovnako treba brat do uvahy ze takychto marketmakerov nieje na burze 5. su ich desiatky. cenu proste vzdy zakotuju. je len otazka , ktore z nich kotuju tu spravnu, a ktore tu spatnu.

• Odpovědí 877
  • Vytvořeno
  • Poslední

Nejaktivnější diskutující

Nejaktivnější diskutující

Publikované obrázky

Odesláno

Airmike:

pekne popísaný začiatok trendu respektíve pohybu. S tým DOMom myslím si že sa tento jav dá spozorovať aj na grafe pomocou volume. Je to jasne vidieť keď nastane pohyb na vysokom volume bez odozvy ( teda bez toho aby trh pokračoval v smere úsečky s vysokým volume). Marketmakers potrebujú prv kontrakty akumulovať/distribuovať aby mohol pohyb nastať to je to čo si popisoval.

Oprav ma ak sa mýlim vďaka.

Odesláno

Airmike:

Už mi nešlo editovať ale ešte by som mal na teba jednu prosbu chcel by som dáku knihu o aukcii len sa neviem rozhodnúť ktorá by to mala byť a kedže vidím že si aukcný trader tak prečo sa neopýtať. Ak je to proti pravidlám uverejnovať cudzie recenzie tak sa ospravedlnujem ale myslím že to bude okey.

Odesláno

tak jak se vám dnes dařilo, pánové a dámy? Ikdyž tady na ropě si vlastně ani nepamatuju, že by se tu kdy nějaká žena ukázala :) Z mého pohledu se daly zobchodovat dnes dvě zajímavé situace. O jedné jsem psal hned ráno, kdy na trzích panoval ještě optimismus.
1. kolem 8.hodiny: 98,85 vstup long po prolomení předchozího high. Nejpozdnější výstup na 99,99 v 11:01.
2. kolem 16:46 na 99,20 short. Tomu pohybu se dalo věřit, začalo totiž zrovna to peklo na EURUSD a stahovačka směrem k 1,40. To bylo asi dnes tím pátkem třináctého :D PT jsem proto nastavil na 1500babek a čekal kam až to spadne a až začne docházet dech. PT by byl dosažen v 18:06, a i kdyby ne, tak bych z trhu vyskočil kolem 18:28 na hodnotě 97,73.

Mezitím jsem zkoušel v mezičase i ty malé pohyby mezi swingama, ale to mi nedělá nějak dobře to ukočírovat. Je lepší si počkat na pravděpodobnější silnější pohyb. No a když se to nepovede, uznat ztrátu a jít hledat příležitost znovu, that's trading :D

Ropa mě fakt baví! Strašně rád se ji věnuji a snažím se ji dostat do oka, má svá specifika. Samozřejmě do toho zatím není vnesen vliv psychiky tak jak je to během reálného obchodu live. Ale věřím, že i to se dá časem poctivým trénováním naučit.

Odesláno

pajus kucera
ospravedlnujem sa za offtopic, prosimta tie hodinky "Bar TImer Flash 3" co som si stiahol z fora NT mi neidu ulozit. Tzn ze ked si ich nastavim a potom ich ulozim ako template a znovato nacitam tak sa zapnu opat defaultne nastavene.
Vies mi poradit co je s tym?
Prosim admina aby zatial nechal tuna tuto otazku a ked odpovie na nu pajus potom presunul ju do diskusii o NT.
Vdaka

Odesláno

stranger:

přesunovat jednotlivé příspěvky ve fóru nejde..tj. příště prosím o vložení do některého vlákna o ninja traderu..věřím, že by někdo odpověděl dobře i tam, případně třeba sem do vlákna jen vložit odkaz na ten dotaz, aby se to řešilo celé tam - aby to pak mohlo posloužit i někomu jinému, kdo by si třeba pročítal vlákna o NT..

díky,

michal

Odesláno

zdravim Airmike,

vedel by si mi prosim ta poradit, kde zacat, ak sa chcem toho dozvediet viac o orderflow tradingu? ..nejake clanky alebo knihy, kde je popisane ako traderi obchoduju pomocou orderflow, tak aby to pochopil aj zaciatocnik?
Velmi by si mi pomohol, keby si mi poradil (najlepsie do ineho vlakna).

Diky. A sorry za OT.

Odesláno

Dillinger:

Nejde o to, že bys neměl pravdu, nebo psal blbosti. Akorát sim a live jsou asi tak podobný, jak dívat se na box a stoupnout si do ringu. Proto se nediv, že na Tvoje příspěvky skoro nikdo nereaguje. Nemyslím to špatně, jen děláme každej něco úplně jinýho ;)
Hodně štěstí v live (tu) ... a pak chci vidět ty screeny :)

Odesláno

to Slaughter: :D
je mi jasný ten zásadní rozdíl mezi sim a live obchodováním, tuším jsem v samotném začátku těch příspěvků na ropě hned zmínil, že si toto uvědomuju. A za to vás co obchodujete live ropu taky náležitě obdivuju, jen vám to prostě tady nepíšu :) Prostě RESPEKT!! ;)
Snažil jsem se jen přiblížit můj způsob vnímání chování ropy, co vše u toho hrává roli a taky trošku ukázat, kde a proč bych vstoupil já...tedy samozřejmě po doladění dostatečné psychické odolnosti jaké je právě u dravé ropy potřeba.
Třeba to že skoro nikdo nereaguje svědčí o tom, že to vnímám prostě jinak jak vy...a v tom případě se nedivím, vůbec mi to nevadí a jsem za ty rozdílné přístupy i rád;)
Udělejme si ten trading pěkně pestrým! :)

Odesláno

Dillinger:

Naopak, s Tvými úhly pohledu dost často souhlasím, tudíž za mě to vnímáš dobře. Ti, co neregují, to buď vnímají jinak, používají úplně jiné nástroje ... důvodů může být spousta a vlastně ani nejsou relevantní. No a mimo jiné pro to, na čem se s ostatními neshondneme, je tady tahle skvělá diskuse :)
Osobně mně potěší každej příspěvek, kterej má hlavu a patu - a jiný úhly pohledu, než moje vlastní, mně zajímají především :)

Odesláno

Slaughter, jsem rád za jakékoliv postřehy, kritiku i chválu. Myslím, že mám dost velké odhodlání na to abych se z toho nepoložil a nebo nezpychnul :) Každopádně až přijde čas, i já nějaký ten live obchod ukážu (jak úspěšný tak naopak).
Rozhodně vás tu všechny sleduju, beru si podněty k zamyšlení, když můžu tak přispěju i v tomto sim stádiu a prostě, jsem tu s váma rád ;)

• Vytvořit...